Úzkost, strach, přecitlivělost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8037
25.1.12 17:26

Úzkost,strach,přecitlivělost

Zdravím,
jsem tu nová a poprvé zakládám diskuzi,tak snad jsem to udělala dobře. :) Beru už nějaký čas antidepresiva,nemám vyloženě pocit,že by mi s nimi bylo lépe,myslím,že taková jsem prostě já.Všeho se strašně bojím,o všem moc přemýšlím,všechno si hrozně beru,až z toho následně nespím.Mívám lepší a horší období,teď je mi zrovna dost zle.Je mi 33 let,myslela jsem,že třeba časem přijde větší nadhled,mám téměř 4 letého krásného syna a fajn přítele,ale ty úzkosti jsou stále se mnou,vím,že nejsem jediná,ale hrozně špatně se takhle žije.Třeba někdo napíše,jak to zvládá a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
565
25.1.12 17:32

Ahoj, tak já jsem taky taková hodně citlivá, takže jakmile přijde nějakej problém nespim, chvilku jsem v pohodě, pak zase brečim. Brala jsem antidepresiva, respektive byly mi doporučeny, ale taky jsem se po nich výrazně lépe necítila, naopak jsem z nich byla hodně unavená, zvyšovat dávky jsem nechtěla protože mám strach ze závislostí, takže jsem to řešila tak, že jsem je prostě nebrala a vzala si je jen večer, když jsem cítila, že začíná být zle, spala jsem celou noc jak mimino, což u mě teda udělalo hodně, cítila jsem se odpočatá a tím i klidnější.....pak byly dny, kdy jsem si je prostě nebrala vůbec, ale samozřejmě záleží co bereš, já brala Trittico

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
25.1.12 17:41

já osobní zkušenost nemám, ale blízkou od známé. Vím, že AD musí sednout. Proto fakt doporučuju to probrat s doktorem, že ani po delší době užívání se tvoje nálady nezlepšily. Vím, že minimální doba užívání než nastoupí účinek léku je 14 dní. Jinak teda taky co vím, že dnešní AD (pokud to nejsou benzodiazepamy) tak závislost člověku nevytvoří a hlavně, musí se brát pravidelně. Jinak ti bude stokrát hůř. Asi tohle všechno víš a vážně doporučuju to znovu probrat s lékařem. Určitě najdete něco vhodného pro tebe. Proč by ses měla trápit, když nemusíš. Ať je brzy dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
25.1.12 17:44

Malamamco i Martino,moc vám oběma děkuju.Paní doktorka je hodná,ale má toho bohužel moc,takže vždy,když jí řeknu,že mi bohužel není lépe,chce mi zvýšit dávku a to já nechci,možná by opravdu stálo za to vyzkoušet jiná AD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
25.1.12 17:47
carola píše:
Malamamco i Martino,moc vám oběma děkuju.Paní doktorka je hodná,ale má toho bohužel moc,takže vždy,když jí řeknu,že mi bohužel není lépe,chce mi zvýšit dávku a to já nechci,možná by opravdu stálo za to vyzkoušet jiná AD.

zkusila bych změnit doktora. Fakt vidím před sebou známou, když měla deprese a pak jak začala brát léky, naprosto normální pohodová ženská. Co vím, tak brala Remood.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
25.1.12 17:49

Carolo, tohle určitě řeš s doktorem, nejlíp s psychiatrem, aby se ti nepříjemné stavy ještě nestupňovaly. Na AD (aspoň na těch novějších) neexistuje závislost.

Vtip bři braní AD je v tom, že se mají brát pravidelně, nástup působení je totiž pomalý, takže to (bohužel) nefunguje tak, že „je mi špatně, vezmu si AD a bude mi líp“, pak bývají pacienti zklamaní, že to „nefunguje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.1.12 17:50
MMartina1 píše:
já osobní zkušenost nemám, ale blízkou od známé. Vím, že AD musí sednout. Proto fakt doporučuju to probrat s doktorem, že ani po delší době užívání se tvoje nálady nezlepšily. Vím, že minimální doba užívání než nastoupí účinek léku je 14 dní. Jinak teda taky co vím, že dnešní AD (pokud to nejsou benzodiazepamy) tak závislost člověku nevytvoří a hlavně, musí se brát pravidelně. Jinak ti bude stokrát hůř. Asi tohle všechno víš a vážně doporučuju to znovu probrat s lékařem. Určitě najdete něco vhodného pro tebe. Proč by ses měla trápit, když nemusíš. Ať je brzy dobře :hug:

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
25.1.12 17:51
vrony píše:
Carolo, tohle určitě řeš s doktorem, nejlíp s psychiatrem, aby se ti nepříjemné stavy ještě nestupňovaly. Na AD (aspoň na těch novějších) neexistuje závislost.Vtip bři braní AD je v tom, že se mají brát pravidelně, nástup působení je totiž pomalý, takže to (bohužel) nefunguje tak, že „je mi špatně, vezmu si AD a bude mi líp“, pak bývají pacienti zklamaní, že to „nefunguje“.

a doplním, dostávají se tak ještě do hlubší deprese, protože jim začne lítat serotonin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 18:05

Ahoj přijd za nama do skupiny?,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 18:06

Jmenuje se PP uzkost socialní fobie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
25.1.12 18:08

Ahoj j.borufko,
to bych moc ráda,děkuju moc za nabídku.Tu diskuzi najdu normálně někde v diskuzích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 18:09

A jake bereš AD a jak dlouho?myslím že si někdy mužem podat ruce taky se hned všeho bojím ze všeho mam strach a to mě bude 30 v dubnu mam skoro ročního chlapečka a sem taková hodně citlivka všechno si moc beru a pak nad tim dlouho přemyšlám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 18:10
ne najedeš si na skupiny tohle je uzavřená skupina a tam zažádaš o vstup
carola píše:
Ahoj j.borufko,
to bych moc ráda,děkuju moc za nabídku.Tu diskuzi najdu normálně někde v diskuzích?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.1.12 18:11

ahoj ,vítej do klubu ,to co píšeš to jsem celá já

• Citovat
  • Upravit
8037
25.1.12 18:13

j.borufko,
beru Fevarin a beru ho 4 roky.Jsem ráda,že v tom nejsem sama.Naštěstí mám i hodně oporu v pár blízkých lidech a za to jsem moc ráda,ale prostě je to někdy hodně těžké,však to znáš.Co bereš ty a jak dlouho,jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat