Úzkost, strach, přecitlivělost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7811
25.1.12 18:54
tak sem to měla taky uplně přesně a pak dyž mamka onemocněla se to zlomilo a bylo to horší a horší
carola píše:
Fantagiroo,já vím,žes to myslela dobře.To já si právě také myslím,že nějaký původ to má,ale co si pamatuju,tak už jako dítě jsem byla extrémně citlivá,v pubertě jsem si hrozně málo věřila,to vlastně zůstalo dodnes a pak se postupně přidávaly ty úzkosti,strach,nespavost a z toho pramenící deprese.Bojuju s tím už dost dlouho,tedy nyní se vlastně už snažím nebojovat,ale přijmout se i s těmi strachy a zkusit na nich pracovat,ale moc to nejde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
25.1.12 19:04

Borůfko,to nespěchá s tou skupinou,nedělej si s tím starosti,a když jsem tam dala tu žádost,tak mi pak automaticky něco přijde,nebo jak to poznám,že jsem už členem?
A tys měla taky nemocnou maminku?Já bohužel také,ale bohužel mi před 6 lety zemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.1.12 19:14
carola píše:
Borůfko,to nespěchá s tou skupinou,nedělej si s tím starosti,a když jsem tam dala tu žádost,tak mi pak automaticky něco přijde,nebo jak to poznám,že jsem už členem?
A tys měla taky nemocnou maminku?Já bohužel také,ale bohužel mi před 6 lety zemřela.

Ahoj, až budeš členem skupiny, objeví se ti to zase vpravo nahoře - tam, jak teď máš, že žádáš o členství, tak tam budeš mít, že jsi členem této skupiny.. Občas se tam koukni :D

Příspěvek upraven 31.01.14 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
25.1.12 19:15

Jo tak tady v tomto případě to asi bylo nutný, já to vůbec nezpochybňuju…já jsem dávala jenom svůj takový „lehčí“ případ…:-)) Ale i ten mi dal zabrat, protože ty stavy byly hnusný, třeba v MHD, všude plno lidí atd…jednou jsem dokonce musela vystoupit, ty stavy byly nemožný, takže se tak trochu dovedu vcítit, co to vlastně znamená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
25.1.12 19:18

Vertigo,děkuju moc a Tobě také držím palce,ať je ti lépe.Já se snažila sehnat psychoterapeuta/ku,ale zatím,kde jsem se ptala,mají beznadějně plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.1.12 19:21
carola píše:
Vertigo,děkuju moc a Tobě také držím palce,ať je ti lépe.Já se snažila sehnat psychoterapeuta/ku,ale zatím,kde jsem se ptala,mají beznadějně plno.

A odkud jsi? V Praze jich je plno - ale je pravda, že pokud to chceš na pojišťovnu, musíš čekat

Příspěvek upraven 10.08.13 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.1.12 19:25

Holky podobné stavy mám bohužel též a taky se mi mizerně funguje…každý den mám neustálý pocit tlaku na hrudi, jako když máte z něčeho neustále šílenej strach-přitom bez zjevné příčiny-ani se nemůžu pořádně nadechnout…je to hrozně nepříjemný…Už jsem se dříve s tímto léčila-chodila jsem chvíli k psycholožce Džamile Stehlíkové-je známá z parlamentu…ale přestala jsem k ní chodit-taky mi tenkrát diagnostikovala panickou poruchu…a strašně špatně se mi spí-neustále mám pocit, že spím napůl, pak jsem unavená…Nedávno jsem si kupovala přírodní preparát s obsahem L-tryptofanu-je to stavební látka serotoninu-docela mi to pomohlo na ten spánek, ale už je to zase ve starých kolejích..... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
25.1.12 19:27

Vertigo,jsem ze západních Čech,ráda bych si zaplatila,ale v blízkosti,co jsem se ptala a psala jsem i psychiatrovi 40km daleko,tak bohužel zatím nikdo neměl místo,ale opravdu bych někoho moc ráda.A když už jsme u toho,kolik se přibližně platí?Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
25.1.12 19:30
fantagiroo píše:
Jo tak tady v tomto případě to asi bylo nutný, já to vůbec nezpochybňuju…já jsem dávala jenom svůj takový „lehčí“ případ…:-)) Ale i ten mi dal zabrat, protože ty stavy byly hnusný, třeba v MHD, všude plno lidí atd…jednou jsem dokonce musela vystoupit, ty stavy byly nemožný, takže se tak trochu dovedu vcítit, co to vlastně znamená…

já vím, bez vlastního přičinění vlastně nejde nic. Ono i když člověk bude brát AD musí sám chtít se léčit, nebo něco sám pro sebe udělat. Jo hold, duševno není lehká záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.1.12 19:32
Ditta77 píše:
Holky podobné stavy mám bohužel též a taky se mi mizerně funguje…každý den mám neustálý pocit tlaku na hrudi, jako když máte z něčeho neustále šílenej strach-přitom bez zjevné příčiny-ani se nemůžu pořádně nadechnout…je to hrozně nepříjemný…Už jsem se dříve s tímto léčila-chodila jsem chvíli k psycholožce Džamile Stehlíkové-je známá z parlamentu…ale přestala jsem k ní chodit-taky mi tenkrát diagnostikovala panickou poruchu…a strašně špatně se mi spí-neustále mám pocit, že spím napůl, pak jsem unavená…Nedávno jsem si kupovala přírodní preparát s obsahem L-tryptofanu-je to stavební látka serotoninu-docela mi to pomohlo na ten spánek, ale už je to zase ve starých kolejích..... :?

Co zkusit něco přírodního? Někdo tu doporučoval Bachovky, někdo Persen, někdo Novo Passit - to by mělo být přírodní antidepresivum
Neplánuješ znova chodit k psychologovi?

Příspěvek upraven 31.01.14 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.1.12 19:36
carola píše:
Vertigo,jsem ze západních Čech,ráda bych si zaplatila,ale v blízkosti,co jsem se ptala a psala jsem i psychiatrovi 40km daleko,tak bohužel zatím nikdo neměl místo,ale opravdu bych někoho moc ráda.A když už jsme u toho,kolik se přibližně platí?Děkuju moc

v Praze se to pohybuje cca 400-800, ale podle mě mimo Prahu to bude levnější

Příspěvek upraven 10.08.13 v 17:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 20:00
asi tak nějak ale muže se to i vratit 8o
fantagiroo píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 20:01
no mamka se z teho vylečila ale na mě toho bylo moc měla v jednom roku snad tři operace vážný a eště do toho chytla salmonelu.tve maminky je mi líto :,(
vertigo píše:
carola píše:
Ahoj, až budeš členem skupiny, objeví se ti to zase vpravo nahoře - tam, jak teď máš, že žádáš o členství, tak tam budeš mít, že jsi členem této skupiny.. Občas se tam koukni :D
Já to měla úplně stejný.. Před 8 lety, když mi zemřel taťka, začala jsem mít strach z nemocí (nejprve svých) a hlavně, když je něco dětem, to jsem úplně hotová :zed:
Nikdy jsem to nijak neřešila a prala se s tím sama, letos jsem si dala novoroční předsevzetí, že to budu řešit - už jsem byla u psychoterapeutky - moc mi to popovídání pomohlo - prý to není na antidepresiva, ale na terapie k ní budu chodit a musím říct, že se k ní těším :mrgreen:
Tak určitě to řeš, zkus se objednat k psychologovi, vždyť nemusíš hned brát AD, můžete to zkusit „rozpovídat“ a kdyby to nestačilo, žak antidepresiva v dnešní době již nejsou návykový a když je chvíle, kdy jsou potřeba, tak ti určitě pomůžou
Držím palce, ať je ti líp :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
25.1.12 20:06
už seš mezi nama ve skupine :hug: :hug: :hug:
carola píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
25.1.12 20:35

Dík,Borůfko,těším se moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie