Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já to měla podobně a neporodila jsem - skončilo to akutním císařem. Ale rodila jsem 4 kilového macka, rozměru XXL. Ale za to po porodu všechny problémy toho typu ustoupili a mám nejlepší sex v životě. ![]()
Takže bude jako bude, i komplikace jdou řešit a porodní cesty se můžou taky klidně otevřít a možná budeš mít hezkýho malýho svištíka
. Nemá smysl se příliš stresovat…
@Anonymní píše:
Holky omlouvám se za takový název diskuze, ale nenapadlo mě nic lepšího.Chtěla jsem se zeptat, jak možná, že pochvou porodíme dítě, když se tam teď s prominutím sotva vleze penis?
Já vím, že tato diskuze bude pro některé vypadat stupidne, ale opravdu tomu nerozumím a byla bych ráda kdyby to objasnil, někdo kdo tomu třeba rozumí.
Z porodu mám totiž hrůzu hrůzoucí a tohle mi hlava nebere
Anonym doufám chápete, sama si případní hloupě.
Děkuji
Je to sval, roztáhne se.. hlavně klid
moje první dítě mělo skoro 4 kg, druhé 4.5 a vždy bez problémů.. neboj.. důležitá je velikosti pánve
Příspěvek upraven 16.12.21 v 21:22
Ničeho se nebojte, místo se tam udělá, vlivem hormonů, fyziologie apod…
A pokud byste z to přesto měla strach, tak vyhledejte pomoc nějaké duly nebo průvodkyně, případně psychologa… Často je císař z důvodů nepřipravené psychiky a je to škoda. Porod je náročný, ale dá se to…
Kdysi jsem na to viděla takový dokument na Netflixu a bylo to tam dobře vysvětleno. Na rozdíl od opic má žena menší poševní otvor v poměru k obvodu hlavy dítěte, prostě poševní otvor se nedokáže úplně roztáhnout na celý průměr hlavičky - ale i na to příroda myslela, miminka mají totiž hlavu ještě takovou měkkou, trochu se smrskne při procházení porodními cestami.
Dětská hlavička není naštěstí jak kámen. Lebeční kosti nejsou ještě srostlé po porodu.
Holky omlouvám se za takový název diskuze, ale nenapadlo mě nic lepšího.
Chtěla jsem se zeptat, jak možná, že pochvou porodíme dítě, když se tam teď s prominutím sotva vleze penis?
Já vím, že tato diskuze bude pro některé vypadat stupidne, ale opravdu tomu nerozumím a byla bych ráda kdyby to objasnil, někdo kdo tomu třeba rozumí.
Z porodu mám totiž hrůzu hrůzoucí a tohle mi hlava nebere
Anonym doufám chápete, sama si případní hloupě.
Děkuji