Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
a nemůže to být tříselná kýla
…já ji měla udělala se mi v třísle menší uzlinku, která bolela tak ji jednoduše odoperovali a byl pokoj
ne, tříselná kýla to není, to mám napsáno i ve zprávě: známky přerušení fascie nebo přítomnost kýlního vaku patrné nejsou ![]()
Ahoj,
já měla něco podobného. Za svobodna, když jsem ještě brala antiko, se mi ta bulka v pravém třísle dělala vždy při MS a strašně to bolelo. Tak jsem prášky přestala brát, moc to nepomohlo, lítala jsem s tím po doktorech a nikdo na nic nepřišel. Nakonec jsem taky šla na chirdu, vzali z toho vzorek a vlastně nic nenašli (a zbytek mi tam nechali, to mě naštvalo). Při prvním těhu mě to ještě trochu zlobilo, pak při kojení když jsem ještě neměla MS to bylo úplně v pohodě. Při druhém těhu mi to zase trošku pobolívalo a teď už je to docela v klidu. Možná jen když jsem trochu nachlazená, tak to trošku vyleze a pobolívá, ale už to nejsou takové křeče.
Jani, z antiko nevím, tu už neberu skoro rok
Já tam bulku nemám, sama to nenahmatám, je to asi malé necelý 1cm. I první chirurg, u kterého jsem byla, nic nenašel. Pak druhý jo a potvrdilo se to i tím sonem. S MS to nemá nic společného u mě.
Mě to právě v tom těhu bolelo dost a vlastně pořád až do té operace.. ráno vždycky chvíli klid a odpoledne to začalo bolet a večer jsem měla pocit, že mi noha upadne
a to jsem byla jen v 8tt a těhu odpovídalo jen 6tt. nedovedu si představit, že bych byla dál
mám docela strach, abych pak případně nemusela celé těhu odležet ![]()
no musím s tou zprávou za gyndařem, snad mě neodbyde jako v nemocnici.. tam mi řekli, že to po nich nemůžu takovou věc chtít, že tam nejsou experti na děti
![]()
Ségra měla něco podobného - při prvním i druhém těhotenství jí to dost bolelo, ale zase to měla jako indikátor těhoteství
No pak si to nechala vyndat a třetí prý už pohoda.
Anonymní píše:
Ségra měla něco podobného - při prvním i druhém těhotenství jí to dost bolelo, ale zase to měla jako indikátor těhotestvíNo pak si to nechala vyndat a třetí prý už pohoda.
no takovej indikátor bych klidně i oželela
takže jí to nedělalo v těhu nějaké potíže? tedy krom toho, že to bolelo
O ničem nevím. Je pravda, že při prvním dítěti ležela od druhého měsíce v nemocnici až do porodu a u druhého od pátého, ale to bylo spojené s pomalu patnácti potratama předtím. ![]()
Ahoj, ja nemela uzlinu, ale zarostly chloupek a byla to teda docela sila. Nakonec bulka o vel 3×2cm a sla ven ambulatne pri znecitliveni. Od te doby mam pokoj. Nevedeli co to je, dokud me nerizli. Sono nic neodhalilo. Pri fyzicke zatezi se to zvetsovalo a nesmela jsem nosit upnute nebavlnene kalhotky. Nastesti se toto odehralo dlouho pred otehotnenim.
Musím oživit diskusi, jsem těhotná 10tt a od počátku tehu mám zvětšenou uzlinu v trisle ale fakt velikou. Nemáte s tím některá prosím zkušenost? Souvisí to s těhotenstvím?
@Kopretinka154. Ahojky tak jal jsi dopadla s uzlinkou. Me ji predevcirem vyoperovali. Na UZ byla ok ale mela jsem ji dva roky a obcas bolela pri ms nebo ovulaci. Ted čekám ba vysledky
@nipetka1234 píše:
@Kopretinka154. Ahojky tak jal jsi dopadla s uzlinkou. Me ji predevcirem vyoperovali. Na UZ byla ok ale mela jsem ji dva roky a obcas bolela pri ms nebo ovulaci. Ted čekám ba vysledky
Ahoj, muzu se zeptat, jak to dopadlo? Mám v trislech uzlinu, která se jednou za čas objeví a bolí.
@Anca12345 ahojky no nakonec to nebyla uzlinka, ale ložisko endometriózy. Nevím, jak se to tam dostalo. Možná prý jak jsem byla na operaci triselné kýly, tak mi to tam nějak zanesli. Od operace mám klid.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, co má/měl podobný zdravotní problém..
V listopadu loňského roku jsem otěhotněla a zároveň se zjištěním // jsem měla bolesti v pravém třísle.. bolest se vždycky objevovala až kolem desáté odpoledne a stupňovala se, hodně to záviselo na námaze.. Můj gyndr. nic v tomto neřešil, páč jsme měli podezření na neprosperující těhotenství, tak se to nějak zamluvili.. bohužel ty obavy se potvrdily, po revizi jsem s tím byla odeslána na chirurgii… a teď cituji ze zprávy ze sona - v podkoží drobná uzlina benig. charakteru 9,3 mm.. Tam mi řekli, že pokud by to zlobilo, že se to dá jednodušše operovat, nicméně ne hned po té předchozí operaci. K tomu všemu mi ještě našli pupeční kýlu.. Nicméně ani s jedním nechtěli a vlastně nemůžou zatím nic dělat, pokud to není akutní a to není.
No jakmile jsem se zotavila z operace, tak veškerá bolest přešla a teď to cítím jen trošku když jsem celý den na nohách, ale nebolí to. Jenže nikdo mi nebyl zatím schopný říct, jak je to s dalším těhotenstvím
Chirurg tehdy říkal, že tím roztahováním dělohy se to „probudilo“, takže podobné bolesti nejspíš budou i při dalším těhu
Neměli jste to někdo?? Docela se obávám, aby to pak nezlobilo, jak ty třísla tak ta kýla

Díky za odpovědi