Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mám doatz dcera 5let onehda prodělala chřipku dostala antibiotika a po vyléčení se jí utvořili v tříslech a na krku uzlinky.Po asi dvou měsících jsme šli na kontrolu a dle zdělení lékaře už měly být tyto uzlinky pryč,ale nestalo se.Pouze se v tříslech zmenšili.Už jednou jsme absolvovali všelijaké testy, které naštěstí dopadli v pořádku.Po dnešním zdělení,když jsme byli na 5leté prohlídce jsme zjistli,že pokud se do roka neztratí tak nemůže být naočkovaná a tudíž jí bohužel nepřijmou do školy.Prosím poradte mi někdo jestli máte stejný problém.Uzlinky jí nebolí a zůstávájí stejné velikosti.Jsem z toho celkem zoufalá.Je chytrá a bylo by škoda aby kvůli tomu nešla příští rok do školy.Moc děkuji a přeji krásný den ![]()
Syn má asi 2,5 roku uzlinu na krku, dr. říkal že je to v pořádku, i ho naočkovali meningokokem. Zůstala mu po viróze
Jejky, tak to zírám, že by naše povinná docházka šla obejít. Navíc kvůli tomuhle
Náš je tedy malý, ale uzlinku má na temeni, také veškeré vyšetření v pořádku, očkován je normálně, má to téměř od narození. Nikdy to mudra takhle neřešila, prošli jsme si vyšetřeními hned ze začátku, závěr - uzlinka a basta ![]()
Do školy ti jí vzít musí i bez očkování.
Se zvětšenými uzlinami bych neočkovala.
Děkuji za odpovědi,ale tak mi to bylo bohužel zděleno lékařem.Já to taky nechápu,vůbec jí to v ničem nevadí,ale bohužel dokud to nezmizí tak se neočkuje.Je ale zajímavé,že mladší syn je má také a bez problémů je naočkovaný.Uvidíme jak dopadnou další krevní testy,které mi připadají celkem zbytečné,když předešlé testy a sono bylo v naprostém pořádku,ale i tak děkuji všem
Právě že nemá.Před pár měsíci měla chřipku a dostala antibiotika.Po dobrání jsme byli na kontrole kde lékař zjistil,že je má zvětšené.Poslala nás na vyšetření krve a na sono a vše bylo v pořádku,až na jeden test,který byl trochu zvýšený.Jenom zrovna nevím jaký.Po uplynutí dvou měsíců,se jí v tříslech uzliny zmenšili,ale bohužel na krku zůstali stejné,proto nemohla být v 5letech očkovaná.Jakmile nebude do roka očkovaná,bohužel musíme docházku odložit,což mě hrozně zarazilo.
CIECKULA píše:
Právě že nemá.Před pár měsíci měla chřipku a dostala antibiotika.Po dobrání jsme byli na kontrole kde lékař zjistil,že je má zvětšené.Poslala nás na vyšetření krve a na sono a vše bylo v pořádku,až na jeden test,který byl trochu zvýšený.Jenom zrovna nevím jaký.Po uplynutí dvou měsíců,se jí v tříslech uzliny zmenšili,ale bohužel na krku zůstali stejné,proto nemohla být v 5letech očkovaná.Jakmile nebude do roka očkovaná,bohužel musíme docházku odložit,což mě hrozně zarazilo.
To myslíš docházku do školy, nebo školky?
Do školy vás vzít musí, to se bát nemusíš pokud je očkování kontraindikováno není to důvod k odkladu školní docházky. Školní docházka je povinná, takže tam chodí i děti, které nejsou očkované vůbec.
peggy.sl píše:
Do školy vás vzít musí, to se bát nemusíš pokud je očkování kontraindikováno není to důvod k odkladu školní docházky. Školní docházka je povinná, takže tam chodí i děti, které nejsou očkované vůbec.
To si myslím taky, náš stát je na tohle zrovna pedant, honí kde jaké sociály, co ani nevědí, že očkování existuje a zrovna na vás by zapomněl? to by sociálka asi brzo zvonila ![]()