Divné rady dětské lékařky - váš názor?

14335
24.7.11 20:20

Divné rady dětské lékařky -váš názor??

Ahojte holky, opět se na něco ptám, poslední dobou nějak často :mrgreen: ale toto je spíš dotaz moji švagrové..
Dneska jsme u ni byli na návštěvě, a docela jsem se divila co mi řekla.. Sama říkala, že ji to přijde divné a proto jsem si řekla, že se zaptám vás všech…
První co mi řekla je situace u 6 leté dívky, kdy má hodně bradavic na jednom místě- prý dětské :think: a radila jí je všechny postupně seškrábat a zatřít fialkou 8-o :nevim: :think: a druhá rada, kterou radila její známé je, že rok a něco starému chlapcovi má nějakou tyčinkou - nevím materiál, ale spíš tužší,nemyslím vatovou, nějak kroužit kolem předkožky, protože ji nepřetáhne, jakoby pomalu stahovat kůžičku a chudák dítě po tom hodně krvácí 8-o ..
Tyto obě rady se nám , nebos píš ji zdají divné, tak prosím o váš názor, jestli to tak jako opravdu je, může být :think: :nevim:
Já osobně o tom nic nevím, takže je to spíš jejich dotaz, takže ke mě nic nepište, že je to kdyžtak běžné, že to nevím, píšu spíš za ně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1751
24.7.11 20:31

Kváčku, žádná dr. není modla a rodič by měl mít především svůj vlastní rozum. Pokud se mi nějaká rada dr. nelíbí a potřebuju ten problém vyřešit, poradím se ještě s odborníkem nebo odborníkama.

My máme vynikajícího dr., a i když se s jeho názorama ztotožňuju, někdy jen pokývám hlavou a po odchodu si řeknu, co to bylo za ptákovinu…

O bradavicích nic nevím a předkožku bych vůbec neřešila, rozhodně ne žádné zásahy, při kterých teče krev. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
24.7.11 20:31

Tak já o tom vím taky prd, ale mám syna a to co popisuješ, bych mu teda nedělala, a už vůbec ne, aby to pak krvácelo. Příjde mi to hnusně krutý. Přečetla jsem hodně názoru jestli přetahovat nebo ne a je to tak 50% na 50%. Já teda přetahuju, ale stylem že jakmile se koupe a je „rozmočený“ i když to u malého miminka až tak nehrozí, ale jakmile pomalu vytahuju, tak mu pomalinku jemně se snažím přetahovat - dlouho to nešlo a já to neřešila, pomalinku s trpělivostí až se povedlo. A teď jednou za několik umytí mu to přetáhnu, aby se to tam vyčistilo. Syn to ani nezaznamenal, že se něco děje. Netváří se u toho nijak. Násilím bych určitě nic nedělala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.11 20:35

Jak píšu - mě je to jedno, já nic neřeším,ale spíš ji samotné hlavně přijde divné s těma bradavicema, že je má strhávat a natírat :think: ..To stejné s tím malým nejde o přetahování, ale strkání něajou tyčinkou okolo té kužičky, až do krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
24.7.11 20:37

Já bych nedělala ani jendo. Pokud vadí bradavičky - vyhledala bych odborníka, který to odstraní lejzrem a pokud pindi, viz o příspěvek nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.11 20:41

Spíš říkala, že se mám zeptat jestli o tom někdo slyšel.. že je běžný postup, že dítěti seškrabujete bradavice, a ten pindík taky..
U pindíka to přestala dělat, u těch bradavic sama to dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
24.7.11 20:47

Kvačku,
běžný to určitě není, aspoň ta předkožka rozhodně ně. Pokud nejde klukům přetáhnout předkožka, na urologii jim objíždějí sondičkou žalud, aby uvolnili předkožku. Jsou na to různé názory, pokud by ale můj syn neměl problémy s močením, zánět nebo něco podobného, tak bych mu takovou nechutnost v životě neudělala. Rozhodně sondička a uvolnění předkožky patří do rukou odborníka a ne maminky. Fuj, to je středověk toto. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.11 20:49

a jsou to bradavice nebo moluska? Ty se opravdu seškrabují. Teda dneska existuje i šetrnější způsob.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.11 20:49

a jsou to bradavice nebo moluska? Ty se opravdu seškrabují. Teda dneska existuje i šetrnější způsob.

• Citovat
  • Upravit
14335
24.7.11 21:39

Prý ji řekla, dětské bradavice a jí se to příčí seškrabovat je, tak to nechala dělat malou…
Jde hlavně o to, že dětská má 14 dní dovolenou a hlavně je typ, že nikde nepošle všechno řeší sama, zase říkala, že kdyby to opravdu byla banalita tak nebude obíhat odborníky…
Navíc jedou pozítří na 11 dní na dovolenou, takže jde o to, jestli to dělat, nedělat :think:
U toho pindíka, ta známa, taky na to neměla žaludek nějakou tyčinkou objíždět pindíka - nevím přesně ,jenom vím, že mu vždycky tekla krev a že to přestala dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
24.7.11 22:07

Ježiši kriste, bradavice STRHÁVAT?!!!! 8-o No tak to ani náznakem!!! Ségra je měla ty dětské a odstraňovali jí to v nemocnici na chíře tuším. ALe doma NIC NESTRHÁVAT! To není sranda!

A kluka nemám, mám holku ale když jsem ještě veřila že čekám chlapečka :mrgreen: :oops: tak jsem se o to zajímala a názory se různí. Co ale vím, nikdy u toho proboha nesmí téct krev! Pokud se mu tam udělají trhlinky, předkožka se mu časem naopak zúží a v dospělosti to nepřetáhne bezbolestně ani kdyby se posr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.7.11 22:20

Bradavice jsem mela kdyz jsem byla mala, nikdy mi s nima nasi nic nedelali, vzdycky mi to vyrezavali u doktora… Otresnej zazitek i s umrtvenim, dodneska si to pamatuju, ostrou lzici mi to doktorka vydloubavala z masa i s umrtenim to silene bolelo… svoje dite bych neposlala ani na to za nic na svete… Pozdeji kdyz jsme objevili laser, jsem na to sla jednou, jen to jednou pichlo, vypadly a uz se mi nikdy nevratili.. Je to o neco drazsi, ale uz jsem je nikdy nemusela resit, doporuc to svagrove, klidne bych za to dala i 4× vic penez, kdyz si vzpomenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
24.7.11 23:28

Já měla bradavice jako 6 leté dítě a byly jsme tehdá na vypalování.S pindíkem zkušenost nemám, ale malému bych to určitě nedělala.Lepší je pomalu stahovat kůži pod vodou ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.7.11 11:11

děkuji za názory, řeknu jí to… Mě osobně se to zdálo divné i ty bradavice, protože vím, jak mě jako malé říkaly, nešahaj si na to ještě se ti to rozleze, ale nechtěla jsem ji dělat chytrou..
U toho pindíka jsem si ještě vzpomněla, že ji říkala, že má její chlapec- synovec, nějak prý buď varlátka a nebo ty kulky vevnitř, nevím přesně, ale že je má trochu stahovat 8-o že je má vysoko..
Všechno mi přijde divné asi bych z toho nedělala nic..
Problémy s dětskou nemáme, ale občas má divné názory no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.7.11 11:33

Ahoj,
pokud by na mě doktorka vyrukovala opakovaně s takovými nesmysly, tak ji ihned vyměním. SOuhlasím s holkama, ani jedno bych nedělala a naopak vyhledala odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí