Divné rady dětské lékařky - váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
26.7.11 23:09

Ahoj, varlatko synovi take stahujeme a doktorovi duveruju. Ale ten zbytek mi prijde hovadina. Na predkozku bych osobne u rocniho ani nesahla a seskrabavat doma bradavice :poblion: . Me je jako male odstranovali na chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
27.7.11 05:54

Bradavice pokud jsou male resi kozni (co se tam mamka s brachou v detstvi nachodila) ty vetsi chirurg.
Ja bych asi vyuzila toho, ze ma dr. dovolenou a zasla s temi problemy k zastupujici dr. uslysi jiny nazor a pak se muze rozhodnout, ale pres krev urcite nic nedelat, to hrozi nejakou infekci a zanetem a chlapecek by z toho mohl mit do budoucna nejaky psychicky blok - nastesti je jeste dost maly, ale infekce tam jiste hrozi. Mozna zkus pohledat diskuze primo na tema predkozka a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
27.7.11 06:22

Jako dite jsem mela bradavic plny ruce-hruza. Nepomahalo nic- masticky, vypalovani dusikem ani vyrezavani. Vzdy se udelaly znovu. Nakonec mi pomohly homeopatika- nicmene tesne pred tim nez jsem je zacala uzivat jsem z nejakyho duvodu byla presvedcena, ze tentokrat je urcite premuzu. V dospelosti jsem hovorila s jednim lekarem- kapacitou v oboru a ten prohlasil, ze bradavice leci po telefonu, ze to je zrovna jedno z tech onemocneni, kdy si v podstate pacient svoji psychikou dokaze pomoct v podstate sam…Svoje dite bych v zadnym pripade netraumatizovala seskrabavanim, vypalovanim nebo vyrezavanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.7.11 06:51
teredes píše:
Ahoj, varlatko synovi take stahujeme a doktorovi duveruju. Ale ten zbytek mi prijde hovadina. Na predkozku bych osobne u rocniho ani nesahla a seskrabavat doma bradavice :poblion: . Me je jako male odstranovali na chirurgii.

Ahoj, můžu se zeptat, jak to varlátko stahujete? Můj chlapeček má taky jedno varlátko „putující“, občas je vidět, občas ne. Doktor mi říkal, že to do roka nemám řešit, pak že by šel na nějaký zákrok, ale má už přes sedm měsíců a nezdá se mi, že by se to lepšilo. Moc ráda bych se tomu zákroku vyhnula…
Děkuju. :-)
Omlouvám se za OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamkaZdenka
27.7.11 10:09

Ta poradna vypadá dobře :wink: ozkouším jak jsou rychlí :-P předkožku je nejlepší stahovat v teplé vodě s olejíčkem, hezky se uvolní a pak to de samo :palec: vůbec nevím co jim ta doktorka doporučila :nevim: Jinak Adámek se taky nemoh zbavit bradavic, měl je ale na nohách, chodili jsme dlouho na dusík a fakt u toho trpěl, prosil mě že už tam nechce tak jsem zkusila co vždycky používala naše babička: česnek namočit do octa a přes den přiložit na bradavici, a můžu říst že po několika měsících jsme (snad) bez bradavic :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6263
27.7.11 10:27
evap19 píše:
teredes píše:
Ahoj, můžu se zeptat, jak to varlátko stahujete? Můj chlapeček má taky jedno varlátko „putující“, občas je vidět, občas ne. Doktor mi říkal, že to do roka nemám řešit, pak že by šel na nějaký zákrok, ale má už přes sedm měsíců a nezdá se mi, že by se to lepšilo. Moc ráda bych se tomu zákroku vyhnula…
Děkuju. :-)
Omlouvám se za OT :oops:

Ahoj, synovi od narozeni to jedno varlatko utikalo zpatky do bricha, vzdy, kdyz mu ho dokor hmatal, tak chvili trvalo, nez ho nasel. Ale nedelalo se nic, cekalo se, zda se upravi samo. Zadnym zakrokem nas nikdo nestrasil. Chvilema se mi to zdalo lepsi, pak jsem dlouho nekontrolovala a na trilete (byli jsme uz ve 2 a trictvrte) prohlidce se skoro nedalo najit, mudr se u toho zapotil. Od te doby mame nakazano pri kazdem koupani posadit syna do tureckeho sedu (lepe se tak hleda, jinak je to jedno), varlatko najit, opatrne stahnout, chvilku podrzet. Samozrejme to syna nijak neboli. Po tech par mesicich uz se da najit celkem snadno, ale dole nedrzi.
Jo a na metru mam, ze zijeme v UK, ale nenech se mylit, tohle resime v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.7.11 10:31

Holky ja jeste OT, tak pardon. Dost vas tu pise, ze predkozku stahovat v teple vode, to je prave jedna z veci, ktera se vubec nedoporucuje. V te vane plave spousta spiny, ktera se za tu predkozku muze dostat :oops: . Ja jsem teda zastance nestahovat vubec, tak se na me nezlobte :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamkaZdenka
27.7.11 11:09

Tak v teplé sprše? :-) já myslím že pokud nejde malej do vany po třech sourozencích a tak nějak normálně se koupelna uklízí tak by to mělo být vpohodě. Navc na pinďovi nebude mít trhlinky jako když se přetahuje na sucho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25
27.7.11 12:16

TY BRADAVIČKY NESEŠKRABÁVAT. ROZLEZOU SE . A TO DRUHÉ JEŽIŠI NEDĚLEJTE TO TO MUSÍ BOLET KDYŽ TO KRVÁCÍ.MÁM DVA KLUKY A SAMO SE TO ČASEM PŘETÁHNE. A KDYŽ NE TAK TO MUSÍ DĚLAT ODBORNÍK. S BRADAVICEMA NA KOŽNÍ .JINAK BUDOU VŠUDE.KTERÁ DOKTORKA TOHLE MŮŽE ŘÍCT TO JE CVOK :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
27.7.11 13:56

Bradavice

My jsme bradavici seškrábavali pemzou po koupeli, ale jen za použití vodičky DUOFILM. Obsahuje kyselinu mléčnou (tedy pokud si to dobře pamatuju) a musí se tím ťupnout přímo na bradavici. Dcera ji měla na noze. Duofilm způsobí zbělení bradavice/kůže, to znamená její odumření. A ta odumřelá kůže se seškrábne pemzou. Léčba je bezbolestná a trvá 1-2 týdny. Duofilm se dá koupit bez receptu v lékárně, zkoušela jsem ho i na sobě a můžu jedině doporučit, není třeba chodit na vypalování tekutým dusíkem, zvlášť děti tahle léčba nijak netraumatizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.7.11 14:01

Kvačku,

syn měl bradavice, takové ploché na zadku a stehnech. Objednala jsem se na kožní a dr. mu to znecitlivěla nějakým sprejem a seškrábla, desinfikovala a zalepila (měl toho fakt fest). Prý to jsou bradavičky běžné, ale zmizí (je více druhů bradavic - jak mi řekla moje kožní dr.).
Na podporu boje proti nim nám doporučila hlívu ústřičnou a je fakt, že i když přes rok je 2× týdně na tréninku plavání, tak máme od bradavic klid :palec:

S pindíkem nevím… spíš bych se obrátila na dětského urologa. Přeci jen může být předkožka přirostlá a to se pak řeší chirurgicky u urologa nebo v nemocnici (krátký zákrok).

Nicméně názory paní dr. jsou opravdu divné… pokud může, at změní lékařku.

Příspěvek upraven 27.07.11 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
27.7.11 14:02

Kvačku, můj syn má retraktilní varlátka, to znamená, že má v tříselném kanálu uvolněný vaz a varlátka mu cestují z šourku do třísel a zpět. Též mě to ze začátku děsilo, ale pak jsem se dověděla, že je to fyziologický stav a že to tak někteří chlapi mají (i v dospělosti). Chodíme na urologii kvůli něčemu jinému a doktor nám říkal, že synovy varlátka nevyžadují žádnou léčbu. Jen je máme občas stahovat do šourku, což je ale naprosto nemožné, protože syn se tomu zuřivě brání (ani se mu nedivím). Na budoucí plodnost to prý nemá vliv, jedině kdyby varlátka byly víc schované než sestouplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.7.11 21:15

Ahojky moje 4letá dcera měla bradavice na zádech,hodně vedle sebe a kožní mi řekla,že jediný způsob je seškrábnout je.S tím jsem ale nesouhlasila a známá mi poradila Novikovův roztok.Je to zelená vodička,která teda velice špiní než zaschne,ale za necelé dva měsíce byli všechny pryč.prostě uschly.Jen nevím jestli se to dá použít i na intimní místa to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
27.7.11 21:58

Novikov hlavně nejde vyprat :roll: to je celkem umění udržet dítě než to uschne :lol: ale hlavní je že pomůže :wink:

• Citovat
  • Upravit
9868
28.7.11 08:41

Bradavice na kožní a předkožku u rok a půl starýho jemně přetahovat po koupání, ale víc ne, a když tak se poradit s odborníkem, což tato dr. evidentně není.
sondičkou to bolí jako prase, měl to synovec - čekali až do 5ti let! prý mu při tom málem vylezly oči z důlků, chudák malej!!!
a teď je mu 10, má s tím pořád potíže, tak byl v celkový narkoze na obřízce a švagrová říká, že kdybyto byla bývala věděla, na tu sondičku by nikdy nešla a rovnou na tu obřízku, že nebe a dudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí