Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky prosím po jaké době se může s dětma ven?? Náš malej chytil neštovice v úterý minulý týden tedy 12.7. ,ale prý se počítají už dva dny před výsevem, ale proč se ptám mamka má zítra narozeniny a malej už má jen pár stroupků, myslíte,že bych s nim mohla jít na chvilku ven?? na kontrolu jde v pondělí malej je v pořádku, teploty nic nemá.
Ještě se zeptám jak se počítá inkubační doba, když já jsem je ještě neprodělala to prokázal i test na protilátky typu IGG, dnes je tedy syn má 13 den jak dlouho se mám tedy ještě obávat jsem ve 33+3 týdnu těhotenství a bojím se abych se do porodu uzdravila, kdybych je nedej bože chytla TP mám 6.9. Děkuji všem moc papa
Ahoj. Neštovice jsou infekční do zaschnutí posledního puchýřku, takže pokud ti jde o to, aby někoho nenakazil, tak byste už mohli. Nedoporučuje se chodit na sluníčko, dokud nejsou úplně zahojené, protože pak prý zůstávají fleky.
Ahoj opravdu už puchýřky nemá to bych si ani nedovolila jít s tím ven,aby nakazil někoho jiného, ale vrtalo mi hlavou,zda ven může či nemůže,když už má pár stroupečků,ale pokud bych ohrožovala jeho zdraví ven raději nepůjdu a budu s ním doma a nebo k mamce zajedu sema,nebo spíš zajdu bydlí naproti nám cca 100m ![]()
Pokud jsi neštovice neměla, tak jsi v riziku a mohly by ti propuknout třeba den po oslavě a tím pádem všichni s kterými by jsi tam přišla do kontaktu by byli neštovicemi ohroženi. To by mohlo být fatální třeba pro starší lidi, kteří je neprodělali, nepříjemné pro miminka či těhotné. Takže já bych si asi zjistila, že na oslavě nebude žádná riziková skupina.
Na oslavě nikdo nebude krom mojich rodičů a sourozenců a ty už všichni neštovice měly, babičky ty tam určitě nebudou jelikož jsou už hodně staří a jezdíme mi k nim,aby nemusely opouštět svoje pohodlý přeci jen 80 let je dost na to aby chudáci někam cestovaly a miminka v rodině jiná nejsou. Nepatřím mezi ty co by chtěly někomu uškodit to určitě ne ![]()
těhotná jsem já
moc se o miminko bojím snad dopadne vše dobře a ty neštovice se nám vyhnou sakra ![]()
lusynda píše:
Na oslavě nikdo nebude krom mojich rodičů a sourozenců a ty už všichni neštovice měly, babičky ty tam určitě nebudou jelikož jsou už hodně staří a jezdíme mi k nim,aby nemusely opouštět svoje pohodlý přeci jen 80 let je dost na to aby chudáci někam cestovaly a miminka v rodině jiná nejsou. Nepatřím mezi ty co by chtěly někomu uškodit to určitě ne
Tak to je dobrý. Užijte si oslavu a držím palce, ať je nedostaneš ![]()
Mocinky ti děkuji oslava moc nebude naši na to totiž moc nejsou takže jen takové posezení a pokecání
a snad teda ty neštovice nedostanu mám z nich úplně fobii ![]()
Lysyndo,
možná bych nahlásila svýmu gynekologovi, že se s neštovicema setkala a sama jsi je přitom předtím neprodělala…
Já se s nima setkala 14 dní pře porodem (jako malá jsem je měla) a malá pak v porodnici měla pupínky (později jsem zjistila, že to byly nejspíš potničky). Když jsem o tom řekla Dr., co nás měl na starost, tak dřív než jsme jí stihla říct, že já jsem je prodělala tak malou fakt tryskem brala na ošetřovnu pod pořádný světlo a zkoumala, co je to za pupínky… Uklidnila se až po důkladném prozkoumání a sdělení, že já jsem je prodělala. A ačkoliv to byla Dr. s velkou praxí(podle věku + napsala i několik knížek), tak jsme jí opravdu hodně vyděsila. Prý se s tím setkala jednou a nikdy na to nezapomene…
Takže nechci tě děsit, ale asi bych o tom řekla při kontrole U Dr., případně i v porodnici…
Ahojky tohle jsem udělala ihned jak jsem zjistila a měla potvrzené od dětské Dr že ty neštovice má kontaktovala jsem svého gynekologa,obvodního lékaře a i porodnici. Obtelefonovávala jsem opravdu všechno jelikož jsem z Teplic volala jsem i do Prahy tak jsou přeci jen kapacity neboj určitě jsem to nenechala jen tak hlavně jsem chtěla vědět zda hrozí nějaké nebezpečí našemu miminku, ale stejnak jsem se nic moc nedozvěděla a tak jsem právě napsala sem zda s tím nemá někdo zkušenost.