Prevence proti klíšťatům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
196
21.7.11 21:22

Prevence proti klíšťatům?

Už jste někdo vychytal prevenci proti klíšťatům? Pokud ano, podělte se prosím. Vrátili jsme se z dovolený a obě děti měly klíšťata. Obě jsem vyndala určitě do 12 hodin od přisátí, ale co mě děsí je to, že byly nastříkaný kvalitním prostředkem od hlavy až k patě (doslova) a stejně to chytly :-/ Jsem na klíšťata mírně hysterická (ačkoliv jsem očkování proti KE odkládala, co to dá, ale teď už do to jdu) a teď budu při jakékoliv teplotě vyvádět :-( Propříště bych si to ráda ušetřila, takže babské rady vítány ! Například proti vším se nám osvědčil tea tree oil za uši. Tak něco podobného proti těm sviním klíšťákovým. Prosím ale ne rady typu „nechoď do lesa“, jak říká můj opatrný muž, přeci neodepřu svým dětem přírodu a les !
Díky a hezký večer

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26227
21.7.11 21:27

nám týden před odjezdem na tábor + celý tábor doporučili brát B-komplex … prý to těm potvorám „smrdí“ … o výsledku můžu referovat až za týden, až se synátor vrátí … navíc jsem ho nechala na jaře bodnout, tak jsem v tomto ohledu o něco klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
21.7.11 22:40

Slyšela jsem chválu na tohle: http://www.eclovicek.cz/…a-klistatum/ , tak budu pořizovat.
Majitelku eshopu znám, můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
21.7.11 23:28
neumisa píše:
nám týden před odjezdem na tábor + celý tábor doporučili brát B-komplex … prý to těm potvorám „smrdí“ … o výsledku můžu referovat až za týden, až se synátor vrátí … navíc jsem ho nechala na jaře bodnout, tak jsem v tomto ohledu o něco klidnější.

v Sama doma nedávno byl nějaký mudr a ten říkal, že B-komplex nemá žádný vliv, že se dělala nějaká studie či co
náramky jsem koupila a děti (dcera+děti sestry) je měly, když jsme byli na týden v JČ a oni teď na v Jeseníkách. Ani jedno ze 3 dětí nemělo jediný klíště, sestra jedno chytla a jedno lezoucí jsme našli před barákem na zemi, těžko říct, kolik z toho maj zásluhu náramky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
22.7.11 08:10

sandrik

možná, že podle výzkumu je to blbost, ale ti vedoucí už to takhle praktikují 10let a tvrdí, že to funguje. Tak jim to věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
16.5.12 22:10

tak ten b komplex opravdu funguje. ikdyz nejsou lekarske studie praxe je takova ze jsem s bratrem jezdila na tabory a vedouci se vzdy divily ze ano jeden nemame zadne kliste a ostatni ano. mama nam davala b komplex. a sestra to ma odzkousene nabsvych detech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
22.5.14 12:13

Letos máme šíleně klíšťat na zahradě a dětem už jsem nějaké vyndavala. Máte zkušenost s něčím, co opravdu funguje i na dětičky kolem roku a půl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
22.5.14 12:18

@Jazz27 Já používám Predátor Baby.

• Citovat
  • Upravit
11245
22.5.14 12:21

Ahoj holky, s dovolenim se pridavam do tematu - ted sme byli na chaticce a lezlo po nas asi 6 klistat a ja si doma nasla 2 a male jsem jedno vyndala z krku :( letos je tech mrch asi pozehnane :( @Jemys Predatorem sem nas nastrikala obe a nepomohlo to :nevim: co nechat malou naockovat, o sebe strach ani nemam, ale o ni poradnej - mala jeste nema ani 2 roky..?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
22.5.14 12:24

@aakaficko Mně Predátor vyhovuje. Používali jsme ho i na čundrech a vždycky v pohodě. :think: Já ho teda nosím pořád s sebou a několikrát za den „přistříkávám“

• Citovat
  • Upravit
6806
22.5.14 13:21

@aakaficko
Taky predator, nebo jiny postrik, jeste snad konzumovat b vitamin. Zahradu udrzovat nakraticko, aby se svi.ne zakerne nemely kde drzet… :oops: sorry, nesnasim klistata ( a komary )
Ockovani - takhle male dite bych neockovala, spis kdyz uz, tak zacni u sebe, mas vyssi sanci na problemovy prubeh nemoci nez dite. U deti to byva vetsinou bez komplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.5.14 13:24

Chceme dávat na zahradu toto postřik na zeleň , děti zatím neměly, ale čubiny pořád, letos jich asi je…
Jinak prý pomáhá konzumace vitamínů B…ale takhle mrňavým se neprodává, už jsem se ptala, ono to prý klíšťatům nešmakuje, u dospělých stačí Pangamin :think:
Z postřiků na oblečení nevím, to je asi cca stejné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
22.5.14 13:47

@BellinkaX jj zahradu sekame fakt casto, ale stejne se tam ty sv.ine drzej, fakt za den sem jich jen po nas lezoucich nasla snad 10 :zed: :poblion: taky si myslim, ze je na to ockovani bohuzel moc malicka :nevim: @kozisek diky, ten postrik zkusime, treba konecne zmiznou.. a daji se ty repelenty strikat primo na telicko, kdyz jsou ted v lete nahaty?? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
22.5.14 13:50

@aakaficko Jo, tyhle dětský repelenty můžeš dávat přímo na kůži. Jen nástřik občas zopakuj, je to jak s opalovacím krémem, potem se dostává pryč.

• Citovat
  • Upravit
11245
22.5.14 13:52

@Jemys fain, to jsem potrebovala vedet.. ony holky celej den zalivaly, takze si to asi umyly a proto uz to pak nefungovalo.. budu strikat castej, dekuji :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí