Prevence proti klíšťatům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jemys
22.5.14 13:58

@aakaficko To je možný, ono se to smývá. I z oblečení to po pár hodinách vyprchá. Pak kupuju ještě jeden přírodní, strašně hezky mi voní, ale nemůžu si vzpomenou na jméno :zed: :zed: :zed: A taky prý pomáhá do Alpy dát cca 30 hřebíčků, nechat uležet několik dní, až Alpa zhnědne. Pak dát do rozprašovače a používat jako repelent. Ale to nemám osobně vyzkoušeno :think: Kluk míval často klíšťata na krku, protože jsem mu stříkala jen nohy a nedošlo mi, že jak je malej, tak to vymete všechno :pocitac: Takže si normálně stříknu trochu repelentu do ruky, rozetřu a pročísnu mu tím i vlásky a krk. Ono ty repelenty taky nebudou žádná „zdravá věc“, ale přijde mi lepší dávat repelenty než očkovat nebo mít boreliózu

• Citovat
  • Upravit
11245
22.5.14 14:07

@Jemys jasny ses zlata, fakt diky moc, snad to bylo Klaudinky posledni kliste na hooooodne dlouhou dobu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
22.5.14 14:10

@aakaficko Moc přeju, ať už se vám vyhýbají a žádný nenajdete :hug:

• Citovat
  • Upravit
17095
22.5.14 23:50

My zahradu taky sekáme na kraťonko, ale oni prý mají rádi vlhko, proto se drží ve vyšší trávě. Jenže u nás vyšší tráva není, tak kde ty mrchy teda jsou?

Očkovat děti se mi moc nechce. Už nevím přesně, ale je borelioza a encefalitída. Jednoho je mnohem víc než druhého, ale vakcína je účinná zrovna na tu nemoc, kterou způsobují méně. Říkali to v televizi, nějaká odbornice přes vakcinaci nebo co to bylo za doktorku, tak to tam popisovala. Že bohužel je to tak, očkování není 100%.

A je fakt, že jak nemrzlo, tak letos té havětě bude jak naseto, jak klíšťata, tak slimáci a spol. Já našla dětem klíště menší než makové zrníčko, ani to nešlo vzít do pinzety. Jsem myslela, že je to špinka, ale jak to nešlo zaboha dolů, tak jsme koukli lupou a fakt klíště miminko.
Večer jsem dětem prohlížela znamínka lupou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
22.5.14 23:58

Taky s dovolením přidám zkušenost

I na nás vcelku B-komplex, zdá se, funguje. Na děti repelent a hlavně důkladně prohlídnout po návratu z přírody :nevim:

Očkování existuje proti encefalitidě, která má u malých dětí zhruba průběh jako viróza a ani je často pediatři ani pro děti do cca věku 6 let nedoporučují, že je velikou zátěží pro mladý organismu.

Oblečení říkají, že prát v octu a hodně stupňů, ale zrovna nedávno říkala známá, že takto prohnala oblečení dětí důkladně pračkou, s kýblem octa a když hadříky vytahovala, stejně tam lezly, svině rezistentní! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
23.5.14 00:13

@bořková když si vemu, čím vším stříkaj zemědělci pole, selektivní herbicidy, pesticidy, fungicidy, tak se nedivím, že ty svině přežijou i Persil na 60°C a 800 otáček za minutu :lol: :lol: zachvíli budou jak potkani, přežijou i atomovej výbuch s cigárkem v kusadlech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
23.5.14 00:28

Nevím přesně recept (předpokládám, že se dá najít na google) - - kamarádka vaří rozmarýn a ještě něco, pak to dá do jakéhokoliv rozprašovače a tím stříká děti. Není v tom žádná chemie, nepálí to, může se to i přímo na pokožku… a fakt to dost chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
23.5.14 01:27
@Anonymní píše:
Nevím přesně recept (předpokládám, že se dá najít na google) - - kamarádka vaří rozmarýn a ještě něco, pak to dá do jakéhokoliv rozprašovače a tím stříká děti. Není v tom žádná chemie, nepálí to, může se to i přímo na pokožku… a fakt to dost chválí.

A anonym proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
23.5.14 13:35
@Jazz27 píše:

omyl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10728
23.5.14 13:38
@Jazz27 píše:

rozmarýn? L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
23.5.14 14:32
@tasa píše:
rozmarýn? L
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
26.5.14 12:44

Doporučuje se taky levandulový nebo tea tree olej. Zkouším na střídačku obojí a zatím (ťuk ťuk) bez klíštěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí