Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
teda chudinka malá. a bolí ji to? opar hodně bolí… do pochvy bych nedávala nic a okolo mazat tak 3× denně lehkou vrstvou. ale je to názor laika, u dětí jsem se s tím nesetkala. a nebo si zítra k doktorce zavolej a domluv se.
teda malá
já to občas mívám a to bolí jako prase.dovnitř se nedává nic.pokud už se to rozlejzá je to blbý,já se to naučila podchytit a většinou to zaženu dřív než se to rozjede…každopádně něoklikrát denně jsem mazala bud fialovou vodičkou-bylo všude teda.možná i dát intimku
já jsem si pak koupila v lékárně klasický krém na opary (ježiš ne a ne si vzpomenout na název),byla to tedy samoléčba,ale pomohlo.u takového prcka bych se radši fakt poradila
To víš,že jí to bolí
,když jí to potřebuju omýt fakt se sní musím silou prát,abych to mohla udělat pořádně,hlavně mi nejde do hlavy jak se jí to mohlo udělat,vždyt omývám pořádně
Ated to mazání jsou taky boje ..no,ale htý genciány na noc nejsem moc nadšená,prej je karciogení
![]()
hele, zkus dětského gynekologa. jinak ta mastička se jmenuje herpesin, ale netuším, jestli se může dát takhle malým dětem. a opar se udělá z oslabeného organismu. herpes virus má v sobě dřív nebo později každý. bohužel se jí to bude vracet. pohledej na netu informace. třeba zde: http://www.herpesgenitalis.cz/
Já se taky meju
a stejně se mi to dělá.Většinou ,jsem vypozorovala, když mám oslabený organismus.Někdy jsem i nemocná..zvláštní,že na puse se mi neudělal nikdy.Gynekolog říkal,že je to běžné…ale je pravda že u takového prtěte je to nezvyklé ![]()
Anonymní píše:
Já se taky meju![]()
a stejně se mi to dělá.Většinou ,jsem vypozorovala, když mám oslabený organismus.Někdy jsem i nemocná..zvláštní,že na puse se mi neudělal nikdy.Gynekolog říkal,že je to běžné…ale je pravda že u takového prtěte je to nezvyklé
Nj jenže mě známá vyplašila,že jakmile se jí to udělala takhle v raným věku,tak stím bude už celý život bojovat
že ten vir co to dělá tam zůstává
tomu radši nevěřím..
No je fakt,že ted byla často nemocná,tak je asi oslabená ![]()
Anonymní píše:
ano,herpesinděkuji,se mi to nevybavilo
no já mám ten Macmiror od dr.jenže nic mo ktomu neřekla a nevím kolik toho dávat a jak často,mrknu na ten odkaz zde ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:Nj jenže mě známá vyplašila,že jakmile se jí to udělala takhle v raným věku,tak stím bude už celý život bojovat
Já se taky meju![]()
a stejně se mi to dělá.Většinou ,jsem vypozorovala, když mám oslabený organismus.Někdy jsem i nemocná..zvláštní,že na puse se mi neudělal nikdy.Gynekolog říkal,že je to běžné…ale je pravda že u takového prtěte je to nezvyklé
tomu radši nevěřím..
No je fakt,že ted byla často nemocná,tak je asi oslabená
známá má bohužel pravdu. pokud má tento opar, tak při jakékoliv zátěži se jí bude vracet. viru se z těla nikdy nezbaví. je to samé jako když někdo trpí na opary na puse.....
Anonymní píše:
jojo. známAnonymní píše:známá má bohužel pravdu. pokud má tento opar, tak při jakékoliv zátěži se jí bude vracet. viru se z těla nikdy nezbaví. je to samé jako když někdo trpí na opary na puse.....Anonymní píše:Nj jenže mě známá vyplašila,že jakmile se jí to udělala takhle v raným věku,tak stím bude už celý život bojovat
Já se taky meju![]()
tomu radši nevěřím..
No je fakt,že ted byla často nemocná,tak je asi oslabená
Tak to jsi mě mě nepotěšila chuděrka malá,už takhle od mala stím bojovat
No dostala k tomu ještě vitamíny multisanostol na zvýšení imunity páč ovoce a zel moc nechce
Tak snad to bude rychle ok ![]()
myslím si,že mazat tolik aby zůstalo trochu vrstvy té mastičky ,mazat pokaždé když už bude vpitá.tak dejme tomu 3× denně.dělala jsem to tak já,to neznamená,že to platí u dětí…mě se to projevilo poprvé asi ve 12ti letech.ted je mi 23 a celkem jsem měla tak 5× od té doby.I v těhotenství (to jsem se bála teda).ale asi to bylo nejhorší v té pubertě.Každopádně dá se s tím žít.Spíš je důležité to včas poznat.když se to podchytí a začne včas mazat,třeba i tou fialkou, tak to začne mizet…je mi malé líto,já brečela bolestí i v dospělosti
Anonymní píše:
myslím si,že mazat tolik aby zůstalo trochu vrstvy té mastičky ,mazat pokaždé když už bude vpitá.tak dejme tomu 3× denně.dělala jsem to tak já,to neznamená,že to platí u dětí…mě se to projevilo poprvé asi ve 12ti letech.ted je mi 23 a celkem jsem měla tak 5× od té doby.I v těhotenství (to jsem se bála teda).ale asi to bylo nejhorší v té pubertě.Každopádně dá se s tím žít.Spíš je důležité to včas poznat.když se to podchytí a začne včas mazat,třeba i tou fialkou, tak to začne mizet…je mi malé líto,já brečela bolestí i v dospělosti
Chjo taky bych brečela když jí to musím omýt a mazat a tak se sní prát,věřím,že to musí bolet šíleně,no mě se hned nezdálo,že by to byla zapářka ale dr.jo a no ted tohle ![]()
chuděra malá
.. mě osobně mastičky nepomáhají .. na uchošťour stříknu peroxid, vyčistím (to tedy bolí jak čert, stačilo by i jen postříkat) a pak zasypu normálně dětským pudrem, on se na to vlhké nalepí, udělá se tam pak velice rychle stroupek a pak už to nebolí ani nesvědí .. a hlavně držet v suchu, tj. doma chodím nejlépe bez a je to cca za 2-3 dny pryč ...... jinak jak už bylo řečeno, je to virus Herpes Simplex Virus 2 (HSV 1 jsou opary na puse) .. většinou první projev bývá nejhorší (já těch oparů měla dohromady víc jak 20
) .. od té doby občas a většinou jen 1, max. 3 ..... jinak jsou na to léky, je to sice zdlouhavé a doktoři to neradi píšou, protože je to drahé, ale léčit se to dá … jen nevím, jak u tak malého dítěte, to by možná léky byly větší zlo než opar ![]()
herpesinu se neboj dostala jsem ho i v těhu prej je to jedna z nejjemnějších mastí.. Teda já ho měla na opar u oka. Ale jestli tě to trošku uklidní tak já od mala trpěla na opary na puse a musím zaklepat na dřevo už nějakých 5 let mám pokoj(a před tím to postupně sláblo) až před svatbou se mi udělal u oka, ale to prý bylo z nervů takže třeba jí to nebude trápit pořád.. chce to dost hlídat imunitu dávej jí vitamínky a při léčbě mi pomáhal Bkomplex urychloval hojení.
Ahojky
Asi se ptám jak blbec,ale tohle je proprvý tak vtom tápu 
Nedávno jsem tu psala,že se mojí malý 2,5r udělaly na pipce prasklina a puchýřky,podle dr ASI zapářka dala imazol krémpastu jenže to nezabralo.Tak ted na další kontrole řekla,že to je opar páč se to rozsívá dál a nehojí dala Genciánu a Macmiror Complex,jenže neřekla kolik toho dávát a tady nic nepíšou nemáte stím zkušenosti???A přímo do pochvy zřejmě nemám nic dávat pokud to má jen okolo pochvy a ne vní