Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím někoho jestli by mě neposkytl vzor o uznání dluhu nebo přímo smlouvu o uznání dluhu které někdo z vás použil. Jeden člověk mně dluží nějaké peníze a vzhledem k tomu, že se z něj stal úředně bezdomovec a je plný exekucí se mně nechce chodit k právníkovi a za uznání dluhu ještě navíc platit - placení teď bude čistě na jeho svědomí a myslím, že směnek, uznání dluhů a exekutorů má za zadkem už dost a není to věřitelům nic platné..
Přesto se mnou komunikuje, občas mně nějaké peníze donese, snaží se (je to má kamarádka z dětství). Takže bych ráda nějakou smlouvu o uznání dluhu podepsala, navíc už to budou skoro 3 roky tak i kvůli promlčení. Na netu je plno vzorů, ale těžko říct jaké kvality. Proto prosím nějakou dobrou duši jestli by mně smlouvu sem nezkopírovala nebo neoskenovala (třeba do SZ). Děkuji moc.
Ahoj, ten z netu by měl stačit, pokuď ti nedluží třeba půl milionu.Ale hlavní je aby tam byla věta uznává dluh co do důvodu i výše a zavazuje se jej uhradit..a teď buď vypsané splátky nebo do kdy bude dluh uhrazen
Moc dekuji. Aha, takže tam musí byt vypsano, do kdy mne to zaplatí nebo připadne splatky:-( To prave nevim jestli mne podepise, sice se snaží platit, ale lhůty neřeší a líbit se ji to nebude. Bez toho by to asi neslo, ze?
Tak mělo by stačit, že pouze uznává svůj dluh, ale já bych tam chtěla rozhodně mít napsáno, do kdy se aspoň zavazuje dluh zaplatit, třeba do 5 let a dát tam nějaké datum..už jen tak pro jistotu..