Výčitky svědomí - kamarádka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3140
27.3.13 07:27

@rachel55
Zakladatelčin přítel asi není otec dítěte, to by o její smrti nedozvěděli ze zpráv.

Zakladatelko, drž se, popř. navštiv psychologa. Není to tvoje vina, nemohla jsi to předvídat…to ona se rozhodla. Měla spoustu variant jak to řešit, pokud to s malou nezvládala, a vybrala si tu nejhorší. Ty za to nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
27.3.13 07:47

Zachovala bych se stejně, nic si nevyčítej. Jestli ji chtěla ublížila, udělala by to dřív nebo později. Vyhledej odborníka, jak už tu holky radily.

Trochu OT, ale vždy když slyším, že si někdo nastěhoval kamarádku do bytu, tak si vzpomenu na film Tchýně a uzený, nevím proč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.13 07:52

Ahoj zakladatelko,
z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že když člověku „hrábne“ nepomůžeš mu ani kdyby si se rozkrájela. To co se stalo se mohlo stát, i kdyby ona maminka s dítkem bydleli u tebe.Do hlavy člověku opravdu nevidíš.
Měla jsem kamarádku, problémy jsme spolu řešily, i s jejím manželem, dotáhli jsme to tak daleko že jsem jí objednala k psychologovi s tímže tam půjdem spolu. Zdála se naprosto v pohodě, souhlasila… a dva dny předtím se vybourala v autě. nebyla to nehoda… jela jak šílená a v plné rychlosti napálila do betonového zátarasu, nebyla ani připoutaná, a já vím že se vždycky poutala ještě než vůbec zařadila 1. Postupem času jsem se s tím smířila že tu prostě není… a u té psycholožky jsem nakonec byla já sama, protože jsem to těžce nesla. Doporučuju ti totéž… není se zač stydět.

Inko Lenka

• Citovat
  • Upravit
petulja
27.3.13 07:54

Ježiš bud´ ráda, že se něco nestalo něco tobě a tvým dětem. Podle mě ta tvoje „kamarádka“ musí být magor.

• Citovat
  • Upravit
17247
27.3.13 07:55

Ahoj zakladatelko, jsem stejného názoru jako všechny tady. Nemohla jsi nic dělat a nemůžeš za to. Pravděpodobně bychom se všechny zachovaly stejně. Nic si nevyčítej. Tohle není tvá vina. A jak ti tu hodně holek radí, vyhledala bych odbornou pomoc. Drž se :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
27.3.13 07:59

Já si nejsem jistá, jestli bych ji k sobě nevzala jen z toho důvodu co popisuješ, ale každopádně to tvoje vina není.

• Citovat
  • Upravit
becky87
27.3.13 08:18

Uprimne, nejsem si jista, mozna bych kamaradku vzala, nebo bych se ji nejspis snazila najit jine bydleni, azylovej dum, nekoho kontaktovat z pribuzenstva, kontaktovat otce ditete…ale kazdopadne tvoje vina to rozhodne neni. Kvuli tomu, ze nemela bydleni, nemusela dite zabijet.Je to hrozne. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
31594
27.3.13 08:20

Normální člověk nezabije svoje dítě. Takže já bych si naopak gratulovala, že jsem si do domácnosti nenasadila vraždícího magora.
Moje děti jsou priorita číslo jedna, představa, že bych někomu takto pomohla a jí by pak třeba ruplo v kouli a děti byť jen nějak ohrozila, nevím, asi by skončila ona na hřbitově a já ve vězení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
28.3.13 18:42

Ježíš, buď ráda, že u Tebe nebydlela. Si představ, kdybys jí svoje dítě nechala na hlídání a šla si něco zařídit nebo koupit, ona by byla u Tebe doma sama s Tvým dítětem a tenhle vraždící amok ji chytl. Pak teprve by bylo co si vyčítat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 22:39

Asi budu muset už to nezvládám…Kdybych jí našla jiné bydlení tak by to udělala jinde(třeba).Nevím proč ho potřebovala, její přítel jí věnoval byt :nevim:.Asi jí opravdu muselo hrábnout, protože dnesdka mi od ní došel třetí dopis, kde píše že malou milovala nejvíc na světě a že až vyleze, tak si půjde hodit. Trochu se divím, že tohle prošlo cenzurou… :nevim:
Neumím si představit, že bych svoje děti strašně milovala, strala se o ně několik let a pak je někam zavedla a chladnokrevně zabila a pokusila se zabíti sebe. Musela být zfetovaná jinak nevim

• Citovat
  • Upravit
4151
28.3.13 22:46
@Anonymní píše:
Asi budu muset už to nezvládám…Kdybych jí našla jiné bydlení tak by to udělala jinde(třeba).Nevím proč ho potřebovala, její přítel jí věnoval byt :nevim:.Asi jí opravdu muselo hrábnout, protože dnesdka mi od ní došel třetí dopis, kde píše že malou milovala nejvíc na světě a že až vyleze, tak si půjde hodit. Trochu se divím, že tohle prošlo cenzurou… :nevim:
Neumím si představit, že bych svoje děti strašně milovala, strala se o ně několik let a pak je někam zavedla a chladnokrevně zabila a pokusila se zabíti sebe. Musela být zfetovaná jinak nevim

já si myslím, že se teď snaží dostat do s. aček tebe. prostě aby se necítila tak moc provinile, tak se snaží namluvit sobě i tobě, že je to vlastně tvoje vina, což je samozřejmně hloupost, ale je jednodušší obviňovat všecky kolem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.3.13 23:09

Našla jsem to asi na tn cz. Je to ten případ z Českolipska?
Prý drogy - alkoholikům a narkomanům prostě děti do rukou nepatří. Samozřejmě je vina tím, že se dostala do té situace, ale v té chvíli byla asi mimo.
Vy si nic nevyčítejte, mohla jste dopadnout hůř.
Na druhé straně je fakt, že lhostejnost vůči druhým může někdy i zabíjet. Ovšem s narkomany je těžké pořízení.

Příspěvek upraven 28.03.13 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
28.3.13 23:14

A já si naopak myslím, že to je velmi jednoduché - afekt, stres, závislost, pomsta - říkejme si tomu jak chceme. Stejně jak je to jednoduché v živočišné říši, jednoduše se to může stát i tý mámě :roll:.

@Gladys píše:
Normální člověk nezabije svoje dítě. Takže já bych si naopak gratulovala, že jsem si do domácnosti nenasadila vraždícího magora.
Moje děti jsou priorita číslo jedna, představa, že bych někomu takto pomohla a jí by pak třeba ruplo v kouli a děti byť jen nějak ohrozila, nevím, asi by skončila ona na hřbitově a já ve vězení…
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.13 23:17

@eva valoi Ano je to ono…Já nevím, kdyby byla nafetovaná jak píšou tak by to udělala doma a nešla by do toho baráku…Ach jo holky kéž by šel vrátit čas

• Citovat
  • Upravit
14809
28.3.13 23:31

Anonymní: Hezká žena, která měla krásnou dceru a nasráno v hlavě. Zkazila život sobě, zkazila život všem okolo.
Vzít někoho na delší dobu k sobě domů není žádná legrace. To jde soukromí kompletně do řiti a zbavit se takového nájemníka často jednoduše nelze. Já bych to neudělala, to říkám na rovinu, a to si myslím jsem celkem schopná se pro druhé obětovat. Ale mám svou rodinu, děti a s ohledem na ně bych nikdy nikoho „cizího“ do baráku na delší dobu nevzala.
Opravdu v tomto si nemáš co vyčítat. Pokud brala drogy, tak s tím si nevědí rady psychologové, terapeuti, lékaři, tam si taky nemohla nic udělat.
Pomoci holčičce? Jak? Nikdy bys neměla šanci se k ní nějak blíž dostat a starat se o ni i kdybys o všech problémech věděla. Tomu by zase zabránila sociálka a její normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová