Výčitky svědomí - kamarádka

Anonymní
27.3.13 00:24

Užnevím jak dál.....

Ahoj,
potřebovala bych se trochu vypsat protože to docela"dlouhou" dobu dusím v sobě a možná mi některá„poradíte“.Některé z Vás si budou ťukat na čelo, co jsem to za krávu…Jak začít…Měla jsem hooodně dobrou kamarádku a ta měla dítě(schodou okolností to byla bejvalá přítelkyně mého součastného přítele).Kamarádce se narodila dcerka a všechnobylo super.Pak začala mít problém z bydlením a zeptala se mě zda nějaký čas nemůžou bydlet u nás. Šlo by to, ale řekla sem jí že ne a vymluvila se na nějakou hovadinu, která mě právě napadla. Pravý důvod? Bála jsem se, že by se můj součastný přítel mohl k ní vrátit. Pak sem kamarádku nějaký čas neviděla až koukám jako každý večer na zprávy a tam, že matka brutálně zabila svojí holčičku 8o -Obrovský šok byl, když sem ve fotce vražtkyně poznala JÍ :,( :poblion:.Od té doby mě užírají neuvěřitélné výčitky, že kdyby jsem je vzala k námtak by malá žila. Vůbec nevím jak se s tím mám vyrovnat…Připadám si, jako bych jí v tom pomohla…Vůbec kvůli tomu nespím, skoro nejím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
957
27.3.13 00:37

Ahoj, ja osobně si myslím, že by ses neměla obviňovat z něčeho, cos nezpůsobila. Zřejmě byla psychicky labilní nebo pod vlivem. Tys chránila svou rodinu a buď ráda, že se to třeba nestalo u vás. Těžko bys to rozdejchávala, vyhledej odborníka, pokud máš problémy a nestyď se za to. Tohle by zamávalo s každým. Hlavně si nic nevyčítej, spousta z nás by se zachovalo stejně, držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
27.3.13 00:41

Nemůžeš za to, netrap se. Paní je zřejmě dost psychicky labilní pokud tohle provedla. Můžeš být ještě ráda, že u vás nebydlela, bůhví co ještě by se mohlo stát, kdybys jí to dovolila. Určitě se poraď z odborníkem, on ti pomůže :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4151
27.3.13 00:45

Nebo by to taky bývalo mohlo schytat tvoje dítě :nevim: tohle je spíš problém pro pychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 00:54

Mrzí mě, že jsem byla taaak strašně soběcká a vůbec jsem nemyslela na tu malou. Nevím, zda měla nějaký problém, ale vím na 100% že bych malou chránila vlastním tělem i za předpokladu, že bych taky jednu slízla a tam kde jsme bydleli bylo všechno slyšet takže by stačilo zaječet a určo by někdo dřív nebo později přišel…Své dítě bych klidně „hodila“ a zamkla be skříny jen aby se mu nic nestalo…Já jsem taková kráva…malá mohla žít-měla celej život před sebou a byla tak krásná. My řekněte co se stane, že člověk roky pečuje o dítě a pak ho chladnokrevně zabije :,(?Ještě mi napsala dopis, že malou milovala nejvíc na světě a že ažjí jednou pustí tak půjde za ní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.13 01:03

Hlídávala jsem holčičku jedné, no ani nevím jak jí mám nazvat. Jmenovat nebudu, byl to dost mediálně probíraný případ. Věděla jsem jaké má problémy a měla jsem jí někam nahlásit, dnes si to říkám, ale v té době mi bylo 13.Ale kromě mě to věděla ještě půlka sídliště a nic. Holčička je také po smrti :-(

• Citovat
  • Upravit
957
27.3.13 01:03

Myslím, že jsi hodně rozrušená, fakt je, že se s tím nedá nic dělat. Stalo se stalo, vyhledej pomoc :hug: Ona byla zřejmě psychopat, jestli měla problémy, proč to řešila přes malou? Za to přece nikdo nemůže, navíc, buď ráda, že se nestalo nic tvým blízkým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
27.3.13 01:11

Neobviňuj se… Zřejmě není psychicky v pořádku a nakonec by se Ti Tvá pomoc mohla vymstít… Je to sice moc smutný, ale nikdo už s tím nic nenadělá. Máš svou rodinu, pro ni žij. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.3.13 05:55

Myslim, ze 99%'z nas by se zachovalo stejne jako ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
27.3.13 06:11

Nobviňuj se, nedokážeš domyslet, co by se stalo, kdyby ji chytl ten amok u Vás. Mohla si přijít o dítě i ty nebo i sama o život. Až mě z toho mrazí, co se mohlo stát kdyby :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
27.3.13 06:17

Anonymko nevím jestli ti to k něčemu bude, ale ani já bych je k sobě bydlet nevzala. Spíš bych se jí snažila pomoct jinak, třeba sehnat azylák, schovat k sobě jejich věci, nebo tak maximálně na jednu -dvě noci apak ten azylák. Proč tam vlastně s holčinou nebyly?
Věc druhá je ta, že toto neudělá normální člověk ne? Aby zabil svoje dítě. Nebo musela být NA TAKOVÉM DNĚ že nevěděla kudy kam-nevím-a pokud říká že až ji pustí tak se zabije tak to taky o něčem svědčí.
Myslím si prostě že kdybys ji k sobě vzala tak jí nepmůžeš. Byla by to pomoc krátkodobá která by řešila momentální situaci ale do budoucna nic.Tak si to prosím nevyčítej, případně vyhledej odbornou pomoc ať se z toho nenesypeš a neskončíš někde v Bohnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
27.3.13 06:27

Nevím co bych dělala kdyby nějaká z mých dobrých kamaradek potřebovala pomoc a na chvíli střechu nad hlavou, ale pokud by se jednalo o partnerovu ex, tak ze strachu o vlastní rodinu NE zachovala bych se stejně. To že pak zabila své dítě, je jen a jen její vina.TY za to nemůžeš. I když se člověku honí hlavou coby kdyby… Tak jo možná by byla holčička v pořádku, kdybys jí vzala k sobě, ale taky možná bys tu nemusela být Ty anebo Tvé děti. Zkus se netrapit, to co se stalo stalo se, teď už to nemá smysl řešit. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
27.3.13 06:53

Ted uz to je jedno, ale pokud meli nejake existencni problemy, nebylo mozne, si k sobe po dohode vzit jen tu malou? Predpokladam, ze tvuj pritel je jeji otec, nemel to spise resit on?
Oba bych je taky k sobe nevzala, ale tragedie to je obrovska

• Citovat
  • Upravit
20993
27.3.13 07:24
Ano, pod tohle se můžu podepsat…určitě si nic nevyčítej :hug: :hug: :hug:
@dani24687 píše:
Myslim, ze 99%'z nas by se zachovalo stejne jako ty :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
27.3.13 07:27

@rachel55
Zakladatelčin přítel asi není otec dítěte, to by o její smrti nedozvěděli ze zpráv.

Zakladatelko, drž se, popř. navštiv psychologa. Není to tvoje vina, nemohla jsi to předvídat…to ona se rozhodla. Měla spoustu variant jak to řešit, pokud to s malou nezvládala, a vybrala si tu nejhorší. Ty za to nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová