Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ja osobně si myslím, že by ses neměla obviňovat z něčeho, cos nezpůsobila. Zřejmě byla psychicky labilní nebo pod vlivem. Tys chránila svou rodinu a buď ráda, že se to třeba nestalo u vás. Těžko bys to rozdejchávala, vyhledej odborníka, pokud máš problémy a nestyď se za to. Tohle by zamávalo s každým. Hlavně si nic nevyčítej, spousta z nás by se zachovalo stejně, držím palečky ![]()
Nemůžeš za to, netrap se. Paní je zřejmě dost psychicky labilní pokud tohle provedla. Můžeš být ještě ráda, že u vás nebydlela, bůhví co ještě by se mohlo stát, kdybys jí to dovolila. Určitě se poraď z odborníkem, on ti pomůže
![]()
Nebo by to taky bývalo mohlo schytat tvoje dítě
tohle je spíš problém pro pychologa
Mrzí mě, že jsem byla taaak strašně soběcká a vůbec jsem nemyslela na tu malou. Nevím, zda měla nějaký problém, ale vím na 100% že bych malou chránila vlastním tělem i za předpokladu, že bych taky jednu slízla a tam kde jsme bydleli bylo všechno slyšet takže by stačilo zaječet a určo by někdo dřív nebo později přišel…Své dítě bych klidně „hodila“ a zamkla be skříny jen aby se mu nic nestalo…Já jsem taková kráva…malá mohla žít-měla celej život před sebou a byla tak krásná. My řekněte co se stane, že člověk roky pečuje o dítě a pak ho chladnokrevně zabije
?Ještě mi napsala dopis, že malou milovala nejvíc na světě a že ažjí jednou pustí tak půjde za ní…
Hlídávala jsem holčičku jedné, no ani nevím jak jí mám nazvat. Jmenovat nebudu, byl to dost mediálně probíraný případ. Věděla jsem jaké má problémy a měla jsem jí někam nahlásit, dnes si to říkám, ale v té době mi bylo 13.Ale kromě mě to věděla ještě půlka sídliště a nic. Holčička je také po smrti ![]()
Myslím, že jsi hodně rozrušená, fakt je, že se s tím nedá nic dělat. Stalo se stalo, vyhledej pomoc
Ona byla zřejmě psychopat, jestli měla problémy, proč to řešila přes malou? Za to přece nikdo nemůže, navíc, buď ráda, že se nestalo nic tvým blízkým.
Neobviňuj se… Zřejmě není psychicky v pořádku a nakonec by se Ti Tvá pomoc mohla vymstít… Je to sice moc smutný, ale nikdo už s tím nic nenadělá. Máš svou rodinu, pro ni žij. ![]()
Nobviňuj se, nedokážeš domyslet, co by se stalo, kdyby ji chytl ten amok u Vás. Mohla si přijít o dítě i ty nebo i sama o život. Až mě z toho mrazí, co se mohlo stát kdyby
![]()
Anonymko nevím jestli ti to k něčemu bude, ale ani já bych je k sobě bydlet nevzala. Spíš bych se jí snažila pomoct jinak, třeba sehnat azylák, schovat k sobě jejich věci, nebo tak maximálně na jednu -dvě noci apak ten azylák. Proč tam vlastně s holčinou nebyly?
Věc druhá je ta, že toto neudělá normální člověk ne? Aby zabil svoje dítě. Nebo musela být NA TAKOVÉM DNĚ že nevěděla kudy kam-nevím-a pokud říká že až ji pustí tak se zabije tak to taky o něčem svědčí.
Myslím si prostě že kdybys ji k sobě vzala tak jí nepmůžeš. Byla by to pomoc krátkodobá která by řešila momentální situaci ale do budoucna nic.Tak si to prosím nevyčítej, případně vyhledej odbornou pomoc ať se z toho nenesypeš a neskončíš někde v Bohnicích.
Nevím co bych dělala kdyby nějaká z mých dobrých kamaradek potřebovala pomoc a na chvíli střechu nad hlavou, ale pokud by se jednalo o partnerovu ex, tak ze strachu o vlastní rodinu NE zachovala bych se stejně. To že pak zabila své dítě, je jen a jen její vina.TY za to nemůžeš. I když se člověku honí hlavou coby kdyby… Tak jo možná by byla holčička v pořádku, kdybys jí vzala k sobě, ale taky možná bys tu nemusela být Ty anebo Tvé děti. Zkus se netrapit, to co se stalo stalo se, teď už to nemá smysl řešit.
![]()
Ted uz to je jedno, ale pokud meli nejake existencni problemy, nebylo mozne, si k sobe po dohode vzit jen tu malou? Predpokladam, ze tvuj pritel je jeji otec, nemel to spise resit on?
Oba bych je taky k sobe nevzala, ale tragedie to je obrovska
@dani24687 píše:
Myslim, ze 99%'z nas by se zachovalo stejne jako ty
@rachel55
Zakladatelčin přítel asi není otec dítěte, to by o její smrti nedozvěděli ze zpráv.
Zakladatelko, drž se, popř. navštiv psychologa. Není to tvoje vina, nemohla jsi to předvídat…to ona se rozhodla. Měla spoustu variant jak to řešit, pokud to s malou nezvládala, a vybrala si tu nejhorší. Ty za to nemůžeš.
Ahoj,
-Obrovský šok byl, když sem ve fotce vražtkyně poznala JÍ
.Od té doby mě užírají neuvěřitélné výčitky, že kdyby jsem je vzala k námtak by malá žila. Vůbec nevím jak se s tím mám vyrovnat…Připadám si, jako bych jí v tom pomohla…Vůbec kvůli tomu nespím, skoro nejím…
potřebovala bych se trochu vypsat protože to docela"dlouhou" dobu dusím v sobě a možná mi některá„poradíte“.Některé z Vás si budou ťukat na čelo, co jsem to za krávu…Jak začít…Měla jsem hooodně dobrou kamarádku a ta měla dítě(schodou okolností to byla bejvalá přítelkyně mého součastného přítele).Kamarádce se narodila dcerka a všechnobylo super.Pak začala mít problém z bydlením a zeptala se mě zda nějaký čas nemůžou bydlet u nás. Šlo by to, ale řekla sem jí že ne a vymluvila se na nějakou hovadinu, která mě právě napadla. Pravý důvod? Bála jsem se, že by se můj součastný přítel mohl k ní vrátit. Pak sem kamarádku nějaký čas neviděla až koukám jako každý večer na zprávy a tam, že matka brutálně zabila svojí holčičku