Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@QQQQ u nás třeba nesmí, dítě do 15 potřebuje doprovod zák. zástupce.. mmchdm, zavolej k dr, třeba na něj mrkne i bez Tvé přítomnosti.
Také jsem vždy musela mít doprovod, co si vzpomínám
popravdě bych raději šla s ním, přece jen mu bude říkat, co a jak má mazat prostě postup léčby, aby to potom vše nezapomněl ![]()
Tak snad koprivka není nic tak akutního, aby to nepockalo ještě den dva, nez tam s nim budes moct zajit. Uz i proto, abys to s dr třeba konzultovala, jsi si jista, ze Ti pak doma všechno spravne pretlumoci?
Jinak myslim, ze to oficialne ani nejde.
@QQQQ Já jsem teda z vesnice a u nás je běžné že děti od těch cca 11 už chodí i samy, záleží jak jsou vyspělé. Tady se ale taky všichni znají tak nevím jak to třeba chodí ve městě. Já osobně v tom problém nevidím a pokud té doktorce zavoláš a vysvětlíš jí o co jde, že tam syn dojde tak to určitě problém nebude. Aspoň myslím.
U nás se musí taky do 15 s dospělým. Jednou jsem tam šla ve 14 sama. Mamka maturovala a táta musel do práce. A nejprve doktorka sprdla mě a pak maminu. ![]()
@Angelinek u nás je na dveřích přímo cedule, že bez doprovodu nebude dítě ošetřeno..
oni je ošetřit nesmí..
Ja chodila uz od deseti sama. Ale jak to meli rodice s doktorkou domluveno nevim.
Do 15 oficiálně sám nesmí, ale k obvodačce bych klidně poslala, pokud jste tam už dlouho.
@blumen píše:
Ja chodila uz od deseti sama. Ale jak to meli rodice s doktorkou domluveno nevim.
Dneska to ale oficialne domluvit nejde. Dite do 15 let jen v doprovodu rodice.
No a co to tak 2 dny mazat jen tim infadolanem? Ja ho miluju, pomohl mi snad uplne na vsechno a prcka s tim taky mazu.
Myslím, že legálně smí sám až od 15 let
ale pokud si to nějak domluvíš předem po tel., tak ti třeba výjimečně vyjde vstříc
Tak do 15 let musí být s doprovodem zákonných zástupců, od 15 let do plnoletosti může bez doprovodu, ale musí mít sebou písemný souhlas zákonných zástupců. Podle mě - dítě v 11 letech není schopné porozumět diagnóze a ještě správně doma přetlumočit léčbu. Když měla kdysi moje dcera kopřivku, dost jsme se o tom s doktorkou bavily, probíraly jsme možné příčiny, proč to vzniklo, chtěla přesně popsat dosavadní průběh nemoci a léčby. Nestačí jen přijít a říct, že mám kopřivku, něco mi na to dejte. Naše doktorka se vždy ptá, jak se nemoc projevuje, jak začala. Jakou léčbu jsme zvolili a jak tělo reagovalo. To dítě opravdu není schopné vysvětlit.
Nazdar

Může v 11ti kluk k dětské bez doprovodu?
Teď už neordinuje, že bych ji zavolala a musím si to zorganizovat tak spoléhám na vaši radu
Jde tam s kopřivkou. A nebo mám začit léčit sama? Dávat antihistaminikum a čekat co to udělá?
2 týdny zpět jsem tu psala tohle https://www.emimino.cz/…em-d-212820/ a tak jsem začala mazat domácí konopkou a nejhorší místa infadolanem a výsledky se dosravily do týdne. Tak jsem infadolan vysadila a mazala jsem ho jen konopkou a on se mi celý osypal
Tak jsem konopku přestala používat a už je to 5 dní a výsledky nic. Kopřivka všude, ale co je zajínavé, nohy má zdravé… A včera jsem si všimla že mezi kopř. se mu už zase začínají dělat suché fleky
Tak se asi lékům nevyhne. A ten trouba si to všechno rozškrábal
Bobek