V 11 letech sám k doktorce?

QQQQ
15.1.15 12:33

V 11ti sám k dr?

Nazdar :D
Může v 11ti kluk k dětské bez doprovodu?
Teď už neordinuje, že bych ji zavolala a musím si to zorganizovat tak spoléhám na vaši radu ;)

Jde tam s kopřivkou. A nebo mám začit léčit sama? Dávat antihistaminikum a čekat co to udělá?

2 týdny zpět jsem tu psala tohle https://www.emimino.cz/…em-d-212820/ a tak jsem začala mazat domácí konopkou a nejhorší místa infadolanem a výsledky se dosravily do týdne. Tak jsem infadolan vysadila a mazala jsem ho jen konopkou a on se mi celý osypal :zed: Tak jsem konopku přestala používat a už je to 5 dní a výsledky nic. Kopřivka všude, ale co je zajínavé, nohy má zdravé… A včera jsem si všimla že mezi kopř. se mu už zase začínají dělat suché fleky :zed: Tak se asi lékům nevyhne. A ten trouba si to všechno rozškrábal :roll: Bobek :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.1.15 12:34

@QQQQ u nás třeba nesmí, dítě do 15 potřebuje doprovod zák. zástupce.. mmchdm, zavolej k dr, třeba na něj mrkne i bez Tvé přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
15.1.15 12:37

Také jsem vždy musela mít doprovod, co si vzpomínám :think: popravdě bych raději šla s ním, přece jen mu bude říkat, co a jak má mazat prostě postup léčby, aby to potom vše nezapomněl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.1.15 12:37

Tak snad koprivka není nic tak akutního, aby to nepockalo ještě den dva, nez tam s nim budes moct zajit. Uz i proto, abys to s dr třeba konzultovala, jsi si jista, ze Ti pak doma všechno spravne pretlumoci?
Jinak myslim, ze to oficialne ani nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
15.1.15 12:38

@QQQQ Já jsem teda z vesnice a u nás je běžné že děti od těch cca 11 už chodí i samy, záleží jak jsou vyspělé. Tady se ale taky všichni znají tak nevím jak to třeba chodí ve městě. Já osobně v tom problém nevidím a pokud té doktorce zavoláš a vysvětlíš jí o co jde, že tam syn dojde tak to určitě problém nebude. Aspoň myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
15.1.15 12:45

U nás se musí taky do 15 s dospělým. Jednou jsem tam šla ve 14 sama. Mamka maturovala a táta musel do práce. A nejprve doktorka sprdla mě a pak maminu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.15 12:48

@Angelinek u nás je na dveřích přímo cedule, že bez doprovodu nebude dítě ošetřeno.. :nevim: oni je ošetřit nesmí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
15.1.15 12:51

Ja chodila uz od deseti sama. Ale jak to meli rodice s doktorkou domluveno nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7208
15.1.15 12:52

Do 15 oficiálně sám nesmí, ale k obvodačce bych klidně poslala, pokud jste tam už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
15.1.15 12:57
@blumen píše:
Ja chodila uz od deseti sama. Ale jak to meli rodice s doktorkou domluveno nevim.

Dneska to ale oficialne domluvit nejde. Dite do 15 let jen v doprovodu rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
15.1.15 12:58

No a co to tak 2 dny mazat jen tim infadolanem? Ja ho miluju, pomohl mi snad uplne na vsechno a prcka s tim taky mazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
15.1.15 13:00

Myslím, že legálně smí sám až od 15 let
ale pokud si to nějak domluvíš předem po tel., tak ti třeba výjimečně vyjde vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
15.1.15 13:02

Tak do 15 let musí být s doprovodem zákonných zástupců, od 15 let do plnoletosti může bez doprovodu, ale musí mít sebou písemný souhlas zákonných zástupců. Podle mě - dítě v 11 letech není schopné porozumět diagnóze a ještě správně doma přetlumočit léčbu. Když měla kdysi moje dcera kopřivku, dost jsme se o tom s doktorkou bavily, probíraly jsme možné příčiny, proč to vzniklo, chtěla přesně popsat dosavadní průběh nemoci a léčby. Nestačí jen přijít a říct, že mám kopřivku, něco mi na to dejte. Naše doktorka se vždy ptá, jak se nemoc projevuje, jak začala. Jakou léčbu jsme zvolili a jak tělo reagovalo. To dítě opravdu není schopné vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí