V 1,5 roce dcera nemluví

982
3.9.15 19:14

v 1,5 letech nemluví

Maminky, chtěla jsem se zeptat, zda je podle Vás normální, že moje 1,5 dcera skoro nic neříká. Neříká máma, táta, baba atd., což mě udivuje a trápí, bojím se, že je něco špatně. Když něco chce tak zakřičí „aaaa“ nebo když něco ukazuje „ooo“ a řekne „au“ a to je všechno. Vím, že každé dítě je jiné a individuální, ale že neříká skoro nic ani mama, tata, to se mi zda divné. Myslíte, že můžeme mít nějaký problém? Jdeme k dr za 2 týdny, tak určitě to budeme řešit. Mám staršího syna a tak v mluvení má příklad, ale nic nepomáhá. Jinak rozumí všechno moc dobře, udělá skoro všechno, co řekne např. zanese oblečení bratrovi, přinese mi lžičku atd. Ale to mluvení je problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
3.9.15 19:15

V 1,5 roce mluví opravdu „slova“ málokteré dítě. Když rozumí, je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.9.15 19:23

Syn v roce a 3/4 říkal jen máma a táta. a koleje:) kde jsou ty čas, teď mele furt…ale k dotazu, každé dítě je jiné. pokud dcera rozumí a „vydává zvuky“ - tedy au, nebo třeba jak dělají zvířátka (béé, mééé), tak neřeš a užívej si ticha:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.9.15 19:34

Doporučovala bych vyšetření sluchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
3.9.15 19:39

@Isia klííd, v tomhle věku je důležitá pasivní slovní zásoba a tu má dobrou. Vše je v naprostém pořádku, vůbec se nestresuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.15 19:40

@Isia pokud rozumí, je to v pohodě.. u nás je všechno mama popř haf :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
3.9.15 19:45

Obě mé děti měly opožděný nástup řeči. Rozmluvily se až před 3.rokem.
Davídek řekl poprvé máma v 25.měsíci. :P To bylo slávy. :D
Trnula jsem hrůzou, že jim ve školce nebude nikdo rozumět, a že si nedokážou říct o pití a záchod a tak plynul čas a taky díky hodným paním učitelkám to šlo zvládnout.
Kde jaká maminka se chlubí, jak jsou jejich ratolesti šikovné, kolik umí básniček a písniček a u nás, ne že by je neuměly :lol:, jen ty slova mají divné patvary a tudíž to na vystoupení není. :D
S dcerou jsem chodila na logopedii od 4 let, ale ta měla ještě vadu řeči a pár let trvalo, než to bylo O. K.

Co radit? Být trpělivá, nesrovnávat a radovat se z jiných pokroků svého dítěte. :hug:
Jednou si řekneš…„kéž by na chvíli zavřelo pusu“… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.9.15 19:47

Dává alespoň oční kontakt? Ale ono je brzo ještě v tomhle věku třeba diagnostikovat autismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
3.9.15 19:51
@misa.859 píše:
Dává alespoň oční kontakt? Ale ono je brzo ještě v tomhle věku třeba diagnostikovat autismus

proboha tomu dítěti je 1.5 roku, všemu rozumí a to je důležitý. Hned diagnoza :roll:

@Cassi můj Davídek :lol: se pořádně rozmluvil až ve 3 letech, jinak to byli skřeky a ukazování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.15 19:54
@misa.859 píše:

twl, samej autista.. co je to za kravinu? je mu 1,5 roku, to nemluví polovina dětí. Pokud rozumí, bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.9.15 19:55

Má čas..mě se první rozmuvil až v 27m, sem tam máma, apod, říkal asi od 20m, prostřední začal až ve 2,5 letech, krátce po 2: narozeninách se s velkou slávou naučil první slovo, když viděl kravičku, nadšeně bučel, o měísc později začal štěkat, a až pak postupně mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
3.9.15 19:57

Znám 2,4 letou a nemluvi. Jen dělá zvuky, heky či posunky. Dr to prý neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
3.9.15 20:05

Malá taky nemluví :) dělá zvuky zvířat a rozumí co po ní chci nebo co má udělat. Přijde mi to brzo…občas je jak rozbitý rádio, když něco chce tak chrčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
3.9.15 20:06

Sestrina dcérka sa rozhovorila až po druhom roku, ale teraz v 3 rokoch hovorí lepšie než môj syn, ktorý hovorí od pol roka:D Nerobím si srandu, začal hovoriť mama a v roku už pekne rozprával slovíčka, ale fláka výslovnosť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
3.9.15 20:07

@Teeeri no tak to je trochu extrém, kdyz si představím, ze to je dite skoro do školky a jen heká a posunkuje.

Příspěvek upraven 19.03.17 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect