Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měla jsem ústavní košili. A ta šla na fázi tlačení dolů, nesnesla jsem nic na sobě.
Manžel měl tenké kalhoty a tričko.
me taky pak dali toho klasickyho andela a litala sem furt mezi sprchou,zachodem,posteli a vanou a jelikoz na ten zachod a sprchu sem musela jakoby pres chodbu tak me zkraje bylo trapny s holou prdeli
to teda jako bylo za dverma od haly kde normalka byly navstevy a tak ale sem tam kdyz sla naka sestra tak mi mozna nekdo zahlid no ale i to mi pak bylo sumak,spis me pak asi pekne slyseli rvat
![]()
Rodila jsem v erární nemocniční košili, svou jsem měla, ale kvůli znečištění jsem si vzala jejich. Přítel dostal taky nemocniční erár, máme ho doma ![]()
Měla jsem nemocniční košili (na porod i poté celý pobyt), měnit jsme mohly 2× denně pokud jsme chtěly. Manžela na porod navlékli do jejich halenky (ale u posledního byl normál v civilu).
nejpraktičtější mi přišlo triko větších rozměrů. měla jsem ho u obou porodu, a bylo velmi pohodlné.
nepřijde mi to až tak blbý dotaz- kdybych sebou nic neměla, musela bych se v obou případech dožadovat nějakého jejich eráru- asi - nic mi tedy na sebe nenabízeli.
manžel měl u obou na sobě kalhoty a triko - proč by to mělo být nehygienické? - oblečení bylo čisté, zatímco personál tam pochopitelně chodil v hadrech které měl na sobě od začátku směny
To mužovo mohlo být klidně čistší než jejich - rodila jsem ve dvou porodnicích a v obou to bylo stejné- žádné plastové mundůry ![]()
První nahatá - akorát jsem na tlačení vylezla ze sprchy, kde mám košili mi bylo úplně šumák, podruhé v erární košili.
Novire píše:
První nahatá - akorát jsem na tlačení vylezla ze sprchy, kde mám košili mi bylo úplně šumák, podruhé v erární košili.
měla sem to stejné, do poslední chvíle sem byla ve sprše a přítel mi pak cpal při tlačení v nejhorších kontrakcích přes hlavu košili,že se přece musím obléct, abych tam nebyla jen tak
zrovna v tu chvíli mi to bylo uplně jedno ![]()
První porod nahatá
totálně jsem porod nezvládala,po několika hodinách bolestí jsem se nasrala,strhla ze sebe košili,pošlapala ji
a řvala jak tygr
Při druhém porodu jsem rodila v andělovi,slíbíla jsem si,že ta ostuda jako při prvním porodu se prostě NESMÍ opakovat
Manža měl při obou takový modrý mundůr.Svoji košili jsem tam měla jen jednou při návštěvě holek z práce ![]()
Rodila jsem v nemocničním andělovi
ale pak jsem šla na sekci,takze nahata a prekryta rouskama ![]()
Protože jsem rodila předčasně, tak na mě PA jen navlíkla erární košili ![]()
Já rodila v nemocniční noční košili a i pobyt na šestinedělí jsem trávila v tomto eráru… Košili jsem měnila 3 až 5 krát za den, tak mi to vyhovovalo. Přítel byl u porodu v normálním oblečení, pouze přezůvky vyfasoval.
dostala jsem krasnou erarni kosili se čtyřlístkama
nakonec mě na porod tahali rychle z vany a rodila jsem uplně nahá, bylo mi to úplně jedno, jen mi po porodu byla zima, tak mi pred šitím donesli dokonce perinu abych se zahrala ![]()
manžel byl v civilu, jen se musel přezout do přezuvek co si donesl
Muzu se jeste zeptat kde se u nas da opravdu porodit do vody??? Ja mam totiz pocit, ze to vsude jako nabizi, ale nikde nakonec nedelaji.
Nahata, jak jsem vylezla ze sprchy. Pak na me v nejakym momente narvali pres mou nevoli erarni kosili. Asi se stydeli. Ja ne ![]()
Já ve své noční košili, která spíš vypadá jako šaty, z pružného materiálu, takže moc pohodlná.