V čem jste vozili mladší dítě?

248
14.2.26 16:14

V čem jste vozili mladší dítě?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se starším sourozencem co se týče kočárku. Syn bude při narození miminka 2 r a 9 m s je zatím na kočárek dost zvyklý, když jdeme někam dál nebo jedeme MHD je v kočárku, svačí v něm, po bazénu v něm spí. Dalo by se říct, že je dost žárlivý a vzteklý, mám proto obavy jak zvládne příchod miminka. Jak jste řešili vy? Stačil stupínek ke kočárku nebo je lepší s tím sedátkem? Případně máte někdo zkušenost s tzv. Houpací sítí ke kočárku není to lepší než stupátko? Mám menší městský kočárek a 3kolku, žádný mega kočárek s košíkem pod. Jinak syn samozřejmě jezdí na odrážedle, ale… navíc se budeme z Prahy stěhovat do Lysí a vůbec nevím jak daleko jsou tam hřiště, obchod atd. zda bude ochotný to celé jet na odrážedle. Taky hodně cestujeme, teď po Praze pak do Prahy. Sezení doma na zadku mě nebaví. Houpací síť mě láká z důvodu, že se tam starší případně i vyspí, als nevím zda se s tím dá vůbec jet 🙈 Díky 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9722
14.2.26 16:22

Děti jsou od sebe 2 a čtvrt roku. Pro staršího jesm měla stupátko ke kočáru, případně jezdil na odrážedle. Mladší jsem pak hodně nosila v šátku/nosítku, takže starší chodil pěšky. Případně mladší v nosítku, starší „na koně“, když jsme chvátali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
14.2.26 16:23

Náš přišel o kočárek, když mu byly dva a kousek. Vzal to úplně v pohodě, chápal, že teď bude v kočárku mimino. Ale protože občas ještě přes den spal, tak jsme pořídili právě tu hamaku. Jako nouzovka na spaní je to fajn, párkrát jsme využili. Jinak ji mám složenou v tašce pod kočárkem, připne se rychle. Stupínek by mi zavazel. Starší je zvyklý, že jde nebo jezdil na odrazedle/kole. Právě tak 2 měsíce před porodem jsme ho hodně preorientovali na to odrazedlo, takže pak byl i zvyklý, že ne vždy se bere kočár. Prostě aby neměl úplně šok ze dne na den. Tříleťák je i podle mě už dost starý na kočár…ale chápu, když není tlak na odkocarkovani, tak je to pro všechny pohodlná varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.2.26 16:35

A jsi si jistá, že se ta síť dá dát i na klasický kočárek? Já to viděla jen na sporťácích. Já bych teda pořídila sourozenecký kočár. Bude to pro všechny pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
14.2.26 16:58

Prostřední bylo 18 měsíců. Když se narodil třetí. Občas jsem ji posadila k němu do noh, když jsem vedla nejstarší do školky a potřebovalo se pohnout kostrou. Jinak nejčastěji ťapala pěšky, jezdila hodně na enduru, pak na takové té koloběžce, jak má tři kolečka. Někdy v autě. Jen na dlouhé výlety jsme si vezli každý svůj kočár. Aby mohla po obědě spát, jak byla zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.2.26 16:58

Mam uplne stejný věkový rozdíl a starší jezdil na skejtiku u kocarku. Mela jsem takovy vetsi, ze si na to mihl i sednout, kdyz se mu nechtelo celou cestu stat. Případně sem vzala mimino do nosítka a staršího narvala do kočáru.
Houpací síť neznám, ale tam bych se bála, pokud mas nejaky lehký městský kočárek, abys ho nepřetížila nebo se nepřevracel.

Příspěvek upraven 14.02.26 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
14.2.26 16:59

Měla jsem stupátko a využili jsme ho přesně 2 měsíce :lol:
Kamarádka má teď vedle kočárku sedátko, je to jak tříkolka. Za mě super, ale nevleze se s ním do dveří, je to spíše fakt jen na procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2365
14.2.26 17:32

Pri narozeni 2.ditete budou dceri 2 r 9 m a urcite nic porizovat nebudu.
Co postupne odvykani na kocarek? Jinak stupatko by melo stacit. resila bych pripadny dvojkocar az po porodu.je mozne ze za mesic najednou kocarek nebude chtit a pak by se ti zbytecne valel.nebo v pripade dlouheho vyletu mit mimco v nositku a starsi v kocarku….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
14.2.26 17:37

Mám stejný rozestup a chodil pěšky už před narozením mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
14.2.26 17:43

Děkuji tak uvidíme asi počkám tedy jak se to vyvine. Kočárek vozíme na cesty k babičce, na nákup a do bazénu jinak chodí pěšky/na odrážedle, ale na hřiště co je 5 minut. Na koně 13 kg habána a do toho nosítko to teda nezvládnu nejsem už žádná 20ka 🤣 a celkově nejsem moc kámoška s nosítkem, bolí mě z toho záda 🙈. Raději bych měla něco co poveze staršího v případně potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
14.2.26 17:46

Vídám v sousedství paní která miminko nese šátku a staršího odhadem 2-2,5 létého sourozenece veze ve sporťáku. My jsme ze sestrou o 2,5 roku a z dětství máme fotku jak sestra miminko leží v hlubokém kočáru a já sedím před ní. Tehdy byly kočáry velké, byla to prý, ale jen výjimka, většinou jsem chodila po svých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
14.2.26 17:47

Nejstarší byl 1,5 roku, když se narodila prostřední, a zkoušela jsem stupátko, šátek pro tu novorozenou, nic se mi dlouhodobě neosvědčilo. Prostě na kratší vzdálenosti ťapala, když nemohla, tak jsem ji na jedné ruce poponesla a druhou tlačila hluboký kočár. Procházky s druhým dospělým jsme brali druhý kočár - golfky. Když prostřední dorostla sporťáku, často jsem tam posadila obě za sebe nebo druhou mezi střechu a rukojeť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 17:47

Záleží kde budete bydlet. Ono zase tolik hřišť v Lysé není. Obchody ten základ / papírnictví, květinářství, drogerie, galanterie, železářství, oblečení, pošta, ČS, atd…je na náměstí. Pak je tam 2× okolo Penny. Vzadu je pak Tesco / Kik, Pepco, Sinsay, Super zoo, lékárna ( ale ty potkáš i po Lysé ) a má se u zahradnictví stavět Lidl.
Jinak nákupy v Milovicích ( Lidl, Billa, Penny, atd…) a nebo v Benátkách ( autem ).
Vlakem do Prahy je to ok - jen tedy má se od 2026 modernizovat nádraží. Oni totiž na nástupiště nemají výtahy, takže kočár taháš v ruce, pokud nemáš kliku a nepřijede to na nástupiště 1.
Fajn je RC Parníček a super mají 2× z rok dětský bazar - ten doporučuji.

• Citovat
  • Upravit
4477
14.2.26 17:56

Já jsem tento problém neměla, ale kámoška pořídila dvojkočár. Bylo to pro ni pohodlné i na cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 17:58

Na mě byl dvojkočár brzo těžký. Váha kočáru + děti, pokud dole ještě nákup bylo moc. Ale hodně záleží. Mně tedy ani 3 lete dítě po obědě v kočáře již nespalo, čili stačilo prkno za kočár.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4