Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
a co je to za fleky, ono když to bude asfalt který mi domů nosí manžel, bude asi všechno prt platný
![]()
Tak je pravda, že záleží od čeho fleky jsou. Já peru tekutý persil nebo ariel, teď i ty pytlíčky od Arielu. Ale u nás jsou třeba mastné skvrny a ty polejvám jarem, hodně používám ten Ariel professional ve spreji a hodně dobrý je Dr. Beckmann Prewash, tím pustí i zelená kolena od trávy. Někdy dám všechno a čekám, jestli mi to vyžere díru
nebo pustí. Díru ještě nemámm. Ale třeba skvrny od melounu na světlém triku jsmem ještě nezlikvidovala. A to to vypadá docela nevinně.
Já peru v Arielu nebo v Lanze (bílé a světlé prádlo), oblečení na Marušku v Lovele (rozhodně je rozdíl jestli dám Lovelu tekutou nebo prášek - prášek vypere skoro vše i bez namáčení). Jasně, že nevyperu úplně všechno, ale když vidím skvrnu předem, tak namáčím do Vanishe nebo Arielu Professional. Ale nejvíc se mi na ruční předpírání osvědčilo mýdlo Lanza
(speciálně na tu krev a taky pokakané oblečení).
Já peru v Arielu, ale třeba skvrny od písku jsem ještě z oblečení nedostala ničím!!!
Malý je strašný pískomil a do světlého trička mi nabírá písek a to „okrově“ zabarvené z něho nemůžu vyprat
- minule jsem hodila ty trička na vyvářku a stejně nic ![]()
Nemáte někdo nějaký fígl? ![]()
Jinak na skvrny používám ANTIFLEK a vypral i zaschlou krev a dokonce zaschlou barvu na vlasy
![]()
Na skvrny od pisku se osvecila studena vody a mydlo ,zlucove je nejlepsi
Koupila jsem od DEDRY sprej na skvrny,před praním postříkám,chvíli nechám a pak peru…Persil sensitiv…
a zatím v poho,všechny skvrny jsou pryč
na velké skvrny používám tekuté žlučové mýdlo z Dm a jinak peru v persilu sensitive a v prášku z Eurony. ona jsou v pohodě. na hodně špinavé prádlo přidávám Vanish a nebo Arisel professional. teď jsem koupila od arielu ty kapsle, ale ještě je nemám otestované. tak jsem zvědavá. zatím mi pustilo vždycky všechno, včetně krve, pokakání a písku s trávou… a když ne napoprvé, tak napodruhé určitě.
Prewash spray a prášek SA8 od Amway… Za celou dobu, co Majda vytváří skvrny, jsem nevyprala jedině úplně zaschlý flek od jablečné šťávy na bílém overálku, nevím proč ![]()
Peru světlé v prášku Persil Gold, nebo Ariel, tmavé v Persil/Ariel Color prášku, džíny v tekutém Persilu. Na fleky od rajské a pod. nastříkám Vanish, když po napěnění skvrna nepouští, pridám do kyblíku trochu vody a nechám 2-3 hod. odmočit. Je fakt, že speciálně rajčata slezou na podruhé- napotřetí. Fleky od krve (i zaschlé) namočím předem do STUDENÉ vody a vyperou se i obyčejným mýdlem.
Používám Ariel pro mě a manžela, pro malého nejdřív Lovelu, teď Persil Sensitive. Na skvrny žlučové mýdlo ![]()
Peru v Arielu prasku, obcas persil prasek
Na skvrny, ktere nevypere prasek pouzivam slunicko- vybelilo zatim vse.
I zaprane skvrny ze zimy......
Nekdy pouziju zlucove tekute mydlo- kdyz se vzpomenu, ze ho mam ![]()
Slunci zdar
Já používám na barvený Persil color gel a na bílé Persil gold prášek.Fleky mi taky vyžírá sluníčko ![]()
Předem se strašně omlouvám zakladatelce, ale vždy když vidím tuto diskusi, tak se mi chce odepsat : V pračce. ![]()
Tak už jsem to napsala, a už mě to snad nebude nutit k úsměvu:-)