Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, bojujem s flakmi na manzelovom obleceni
, mate nejaku radu, uz to peru na 60 a stale nic… mam prasek od svokry, nie je to teda persil, neviem, ale co to je
a davam i vanish a stejne nic …
Tak tenhleten problém máme snad všichni, reklamy nás ujišťují, že ten a ten prášek všechno vypere a skutek utek. Některé skvrny prostě nejdou vyprat a ty, co jdou, tak to jen proto, že prádlo předem namočím a drhnu klasickým mýdlem jelenem, které pak ještě nastrouhám do bubnu pračky spolu s práškem.
jejda, s vanishem bych řekla, že byl výsledek obdobný jako bez něj. Vyjma situací, kdy leželo zašpiněné prádlo delší dobu namočené ve vodě s vanishem. Jenže já jsem na přednamáčení fakt lempl a hledání skvrn na oblečení, abych je ručně předmyla, mě prostě nehrozí
Peru v Persilu, teď mám koupený Ariel a celkem to jde. Předtím, co jsem prala ve všem možném, tak jsem si spoustu skvrn zbytečně zaprala ![]()
ahoj, já peru v persilu sensitive, kvůli klukům a paráda. Zatim jsme vyprali všechno i skvrny od železa, co říkaj maminky, že nejdou vyprat, my dobrý
![]()
Taky mám Persil Sensitive a k tomu Vanish… zatím mi funguje skvěle.
Já namáčím hodně špinavé věci do Vanishe a prášku…a hódně teplá voda…musím říct,že žádný skvrna nemá šanci…co nesebere jedno praní bez namáčení tak praní po namočení to jistí ![]()
na skvrny dám perex,vyperu s persilu gold a je to většinou pryč …když něco nepustí napoprvé tak na podruhé ano ![]()
Holky, vždycky mě zajímalo v čem se dá vyprat taková zaschlá krev? Přijde mi, že skvrna od krve může být častější než třeba skvrna od vajíček ( jak do nás cpou v reklamách). Takže jak na zaschlou krev?
Tak mě se hooodně osvědčil Ariel prozim7-nebo jak se to píše, dokonce i skvrny od guláše a krve, bez vaniše a jiných srágorek ![]()
Ahoj, já teď peru v Persil Gold. Přešla jsem z klasického prášku na tekutý, protože se mi občas stávalo, že se prášek nerozpustil a na oblečení zůstaly skvrny. No, možná to bude i tím, že mám 8 kg pračku a občas tam zkouším narvat nemožné, tak se to prostě nepromáchá
Mno nicméně po tekutém se mi to nestává. Vanish jsem použila jednou na synovo bodyčko a skrvny tam jsou ještě horší, takže nikdy víc… Na bílé a černé používám Woolite, ale účinnost je diskutabilní. Hlavně u bílého, že by se rozzářilo se říct rozhodně nedá… ![]()
Ono taky hodně záleží na vodě. U nás je prostě špatná a něco nevyperu ani na 95 se super práškem. Většinou používám Persil. Holt někdy dávám předpírku. Dost často ale skvrny „předepírám“ ručně (žlučové mýdlo, jelen, sprej na skrvny..) a dost to pomáhá.
Ahoj,ja stridam Ariel a Persil a na skvrny pouzivm tekuty Ariel na skvrny.Prodava se bud normal,nebo v rozprasovaci.Je perfektni.Nenamacim,jen na skvrnu gel naleju a necham chvili,nebo nekdy i pres noc.
Dcera si do kapsy bileho tricka nasypala boruvky
,vsechny byly samozrejme na kasi,ale skvrna pustila!!
Je pravda,ze ale zasahnu hned,nikdy nenecham skvrnu zaschnout treba 3 dny,to nevim,jak pak Ariel ucinkuje.
Ahoj,
já teď peru v tabletách od Arielu a jsem spokojená. Používala jsem odstraňovač skvrn od Eurony, ale asi jsem měla hodně agresivní skvrny, protože Eurona moc nezabrala.
Ahojte my perem v Persilu Sensitive, když je moc skrvna tak to nechám odmočit tak čtvrt hoďky v umyvadle a špína je pryč:)také nenechávám skvrny mod dlouho zaschnout:)na jiné prádlo používáme Perwoll:)
Na krev mi pomáhá jen studená voda a klasické mýdlo:)
Na jiné diskusi jsem psala, že spokojeně peru v tekutém Arielu. Jenže prala jsem přikrývky z dutého vlákna a místo do přihrádky na prášek jsem nalila ten gel přímo na tu přikrývku. Po vyprání mi na ni zůstal modrý flek ![]()