Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vždycky jsem vyndala dítě z kočáru/vajíčka a měla ho v ruce já nebo někdo jiný. Nebo leželo na gauči na dečce. První měsíce holky stejně spaly výhradně v náručí, takže tam byly většinu času. Nebo mladší byla hodně v nosítku.
Starší jsem měla buď v autosedačce když to bylo na chvíli tak abych ji nebudila..nebo jsem sebou vozila hnízdečko které jsme dali na gauč /postel… Teď mam vajíčko které jde napolohovat do lehu…a protože mám děti blizoučko od sebe mám na mladšího do dvojkocaru vloznou tašku a musím říct že do míst kde jsou schody a já musím nést ještě přebalovací tašku s proprietami + starší za ruku tak je to super pomocnik navíc mám bezpečné místečko pro mimčo kam ho můžu ulozit
Ve vajicku, v naruci, spat na navsteve na posteli/gauci (usnuly u kojeni).
Fusak jsem nemela mega teply, prave aby v nem dite mohlo byt normalne oblecene a slo kdykoliv vyndat.
Normálně jsem brala dítě ve vajíčku na návštěvu. Až se vzbudilo tak putovalo z náruče do náruče. Zavinovačku můžeš provizorně vytvořit i z deky. Povětšinou jsem měla nějakou deku u sebe a nebo k babičkám, aby se nebáli chovat jsem brala zavinovačku. Jak dítko trošku poporostlo, tak jsem brala deku na zem a kdekoliv pásli koníky. U našich teda měli i postýlku. Stejně v ní teda moc nebyli. Do schodů jsem si zvykla chodit s nosítkem. To opravdu doporučuji. Třeba až klidně později až se na to budeš cítit. Ono je fajn mít volné ruce. Hlavně táhneš batoh, tašku, takže to nosítko je fajn. Pak je i dítě hodně těžké a v autosedačce jsem dítě neunesla.
Teď čekáme třetí a já na ty přesuny uvažuji o vajíčku co má ty kolečka. Takže z toho uděláš kočárek. Přes zimu mi totiž soukání do nosítka úplně nevyhovuje. Ale nevím jestli se vlezeme do auta.
Z kocaru bych vzala i s fusakem, na návštěvě bych nechala dítě na dece na zemi, nebo ho držela v ruce.
Já měla vložnou tašku, která se používá místo korby, a lehčí fusak, kam jsem dávala i v kombinéze. Jinak bych fusak brala s sebou, ať není vymrzlý. Na návštěvách bych dávala spát v nosítku, ať můžeš být v centru dění, případně na postel a obložit peřinami.
Ale když nad tím přemýšlím, já vlastně na žádné návštěvě do půl roku nebyla
. S mladší asi ve třech měsících u našich.
Prostě dítě vezmeš a přenesena. V tom, v čem je. ![]()
Na návštěvě děti byly buď na ruce, nebo se jim vzala deka na zem, případně se rozložil gauč. Teď jsem byla na návštěvě, kde mimino půlku doby měla maminka v nositku.
@Anonymní píše:
Zdravím, Termín mam za 3 týdny, vše nachystane tak premyslim nad blbostma😃 ale..v čem prenasite miminka? A ted nemyslím doma ale když jdete na návštěvu. K tchýni budeme jezdit autem (20 minut), to bude ve vajicku, tak to ji vezmeme do domu ve vajicku a tam ji z vejce vytáhnout a nechat,,na volno,, nebo dáváte do zavinovacky? Zas nechci, aby třeba na 2-3h návštěvě spinkala celou dobu,,skrcena,, ve vejci, ještě, když si ji hlavně ze začátku budou přendavat..a když půjdu k moji mamce pesky s kočárkem (5minut), kde není vytah, tak kočárek budu muset nechat dole a s malou jit 4 patra pesky. Ale do čeho ji dat? Vzít jen z kocarku jen tak jak bude oblečená (jen lehce, mame kvalitní zimni fusak) nebo ji vzít u s fusakem? Nebo koupit takovou tu přenosnou tašku? Omlouvám se za blbe dotazy ale nedá mi to na to nemyslet 🙈 🙈 😃
Přenosnou tašku sem nikdy neměla, vyndavali sme děti vždy z vajíčka (pokud zrovna nespaly). Bydlíme v paneláku ve 4. patře bez výtahu. S fusakem sem děti nikdy nebrala, ten zůstával v kočáru. Měla sem vždy teplý a doma/návštěvy mají topení ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, Termín mam za 3 týdny, vše nachystane tak premyslim nad blbostma😃 ale..v čem prenasite miminka? A ted nemyslím doma ale když jdete na návštěvu. K tchýni budeme jezdit autem (20 minut), to bude ve vajicku, tak to ji vezmeme do domu ve vajicku a tam ji z vejce vytáhnout a nechat,,na volno,, nebo dáváte do zavinovacky? Zas nechci, aby třeba na 2-3h návštěvě spinkala celou dobu,,skrcena,, ve vejci, ještě, když si ji hlavně ze začátku budou přendavat..a když půjdu k moji mamce pesky s kočárkem (5minut), kde není vytah, tak kočárek budu muset nechat dole a s malou jit 4 patra pesky. Ale do čeho ji dat? Vzít jen z kocarku jen tak jak bude oblečená (jen lehce, mame kvalitní zimni fusak) nebo ji vzít u s fusakem? Nebo koupit takovou tu přenosnou tašku? Omlouvám se za blbe dotazy ale nedá mi to na to nemyslet 🙈 🙈 😃
Tak nad tím jsem nikdy nepremyslela
. Vozila jsem svoji deku/podložku s na tom ležela v zavinovačce jsem ji měla jenom na noc ![]()
Jen se zeptám vy nemůžete na kola od kočáru pricvaknout vajíčko? My ano a používala jsem ho non-stop. Taky to bylo jednodušší hodit do auta než tahat se ještě s korbou.