Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a pokud se mě ptáte proč 2× kasi, tak je to na doporučení lékařky, jelikož mene pribira.
@Anonymní píše:
Jo a pokud se mě ptáte proč 2× kasi, tak je to na doporučení lékařky, jelikož mene pribira.
Tolik mi kluci nesní pomalu ani teď a to mají 3 a 5 let 🤣 proč se potřebuješ ujišťovat? Přibírá ti dítě? Je spokojené?
@Meggiska malo probírá dle doktorky. Je dlouhá a drobnější postavy. Ale dle doktorky.. jsem prvorodicka, tak stresuji ![]()
@Anonymní píše:
@Meggiska malo probírá dle doktorky. Je dlouhá a drobnější postavy. Ale dle doktorky.. jsem prvorodicka, tak stresuji
A kolik váží, měří? Já mám kluky prcky, hlavně ten starší je taková malá vyžle, ale doktoři vždycky říkali, že dokud roste a přibírá (i když po pár gramech), tak to neřeší 🙂
@Anonymní píše:
@Meggiska malo probírá dle doktorky. Je dlouhá a drobnější postavy. Ale dle doktorky.. jsem prvorodicka, tak stresuji
A kolik tedy měří a váží? Úplně nechápu, proč si dr myslí, že kaše tomu pomůže. Jinak, jak to líčíš, mi přijde, že jí hodně.
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 9,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu ![]()
@Anonymní píše:
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 10,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu
Dcera od půl roku do roku přibrala kilo za celou dobu. Měla 9,5kg, byla dost vysoká. Hubená mi rozhodně nepřišla i dr se tvářila spokojeně.
Doktorku bych poslala kamsi.
@Anonymní píše:
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 9,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu
Tohle má můj syn taky a doktorka mi celou dobu naznačuje proč furt řeším jeho jídelníček když je syn tak,, pěkný"… ![]()
@Anonymní píše:
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 9,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu
🤣 🤣 🤣 Tak můj syn vážil v 8 měsících 8 kg, v 10 měsících 8,3 kg a v roce 8,5 kg 🤣 jako fakt si myslíte že přibírá málo? 🤣
@LP4 aha..tak u nás je to nejspíš proto - když jsem kojila do půl roku, mala probírala až moc, byla totiz furt u prsa no a od půl roku to dost (pro dr) zbrzdilo. Ale moje ditko neposedi vůbec
tak si myslim, ze i proto..navíc už tak rychle prece nepribiraji
@Anonymní píše:
@LP4 aha..tak u nás je to nejspíš proto - když jsem kojila do půl roku, mala probírala až moc, byla totiz furt u prsa no a od půl roku to dost (pro dr) zbrzdilo. Ale moje ditko neposedi vůbectak si myslim, ze i proto..navíc už tak rychle prece nepribiraji
Já kojila jen pár dnů…ale taky mi cca ve 4 měsících vážil placnu třeba 6-7kg. A v 11 měsících má 9,7
Ahojte holky, můj prcek bude mít za par tydnu rok. Chci prosim poradit zda má jidelnicek v poradku. Klidne i nápady pište, rada si necham poradit od zkušenějších maminek.
Nad ranem: UM 210ml
Snidane (záleží zda vstane okolo 8 nebo před 10) - pokud okolo 8 - dělám kasi od Kendamilu, pokud ji nedoji, davam vanocku/toastik s Zerve pro deti, pokud stava v 10 - Holandia jogurt s bananem, půlkou kapsicky..
Svacina - odvíjí se od toho v kolik vstává, ale pokud vstane před 10 podávám jogurt (různe druhy, ochucene nebo dochucuji sama, sní celou Holandii nebo pecivo + půlka rozmackaneho bananu
Obed: skoro cely tyden má domaci masozeleninu a k tomu ji ryzi, testoviny, spagety, brambory..klasika masozelenina, 1× tydne sklenicku
Odpoledni svacinka: domaci ovoce (dělám presnidavky, většinou ze 3 druhu ovoce) nekdy dam na dobnuti rozmackane boruvky nebo krupky, nekdy podávám ovocnou kapsicku (120g), pokud nestiham/jsem mimo domov
Vecer: zeleninova kase od Kendamilu, nekdy ji do toho přidám ryzi
A před spanim má ještě 210 UM
Tak co myslite, je to v poradku?
Diky holky