Jídelníček pro skoro roční dítě

Anonymní
23.12.22 20:50

Jidelnicek skoro roční dite

Ahojte holky, můj prcek bude mít za par tydnu rok. Chci prosim poradit zda má jidelnicek v poradku. Klidne i nápady pište, rada si necham poradit od zkušenějších maminek.

Nad ranem: UM 210ml

Snidane (záleží zda vstane okolo 8 nebo před 10) - pokud okolo 8 - dělám kasi od Kendamilu, pokud ji nedoji, davam vanocku/toastik s Zerve pro deti, pokud stava v 10 - Holandia jogurt s bananem, půlkou kapsicky..

Svacina - odvíjí se od toho v kolik vstává, ale pokud vstane před 10 podávám jogurt (různe druhy, ochucene nebo dochucuji sama, sní celou Holandii nebo pecivo + půlka rozmackaneho bananu

Obed: skoro cely tyden má domaci masozeleninu a k tomu ji ryzi, testoviny, spagety, brambory..klasika masozelenina, 1× tydne sklenicku

Odpoledni svacinka: domaci ovoce (dělám presnidavky, většinou ze 3 druhu ovoce) nekdy dam na dobnuti rozmackane boruvky nebo krupky, nekdy podávám ovocnou kapsicku (120g), pokud nestiham/jsem mimo domov

Vecer: zeleninova kase od Kendamilu, nekdy ji do toho přidám ryzi

A před spanim má ještě 210 UM

Tak co myslite, je to v poradku?
Diky holky :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.12.22 20:51

Jo a pokud se mě ptáte proč 2× kasi, tak je to na doporučení lékařky, jelikož mene pribira.

• Citovat
  • Upravit
2004
23.12.22 20:56
@Anonymní píše:
Jo a pokud se mě ptáte proč 2× kasi, tak je to na doporučení lékařky, jelikož mene pribira.

Tolik mi kluci nesní pomalu ani teď a to mají 3 a 5 let 🤣 proč se potřebuješ ujišťovat? Přibírá ti dítě? Je spokojené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
23.12.22 20:58

A máš nejaký pochybnosti? Chceš něco měnit? Nebo o co de?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 20:58

@Meggiska malo probírá dle doktorky. Je dlouhá a drobnější postavy. Ale dle doktorky.. jsem prvorodicka, tak stresuji :D

• Citovat
  • Upravit
2004
23.12.22 21:02
@Anonymní píše:
@Meggiska malo probírá dle doktorky. Je dlouhá a drobnější postavy. Ale dle doktorky.. jsem prvorodicka, tak stresuji :D

A kolik váží, měří? Já mám kluky prcky, hlavně ten starší je taková malá vyžle, ale doktoři vždycky říkali, že dokud roste a přibírá (i když po pár gramech), tak to neřeší 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44342
23.12.22 21:04
@Anonymní píše:
@Meggiska malo probírá dle doktorky. Je dlouhá a drobnější postavy. Ale dle doktorky.. jsem prvorodicka, tak stresuji :D

A kolik tedy měří a váží? Úplně nechápu, proč si dr myslí, že kaše tomu pomůže. Jinak, jak to líčíš, mi přijde, že jí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 21:04

@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 9,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu :roll:

• Citovat
  • Upravit
44342
23.12.22 21:08
@Anonymní píše:
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 10,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu :roll:

Dcera od půl roku do roku přibrala kilo za celou dobu. Měla 9,5kg, byla dost vysoká. Hubená mi rozhodně nepřišla i dr se tvářila spokojeně. 8o Doktorku bych poslala kamsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 21:09

@Havlova moc dekuji za uklidnění. Akorat mě to vystresovalo. :hug:

• Citovat
  • Upravit
LP4
1368
23.12.22 21:12
@Anonymní píše:
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 9,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu :roll:

Tohle má můj syn taky a doktorka mi celou dobu naznačuje proč furt řeším jeho jídelníček když je syn tak,, pěkný"… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
23.12.22 21:14
@Anonymní píše:
@Meggiska naposledy byla na 10m prohlidce a měla 9,6kilo a 76 cm.. do každé prohlídky (od doby co nekojim) nepribere cele kilo..vzdy jen několik gramu :roll:

🤣 🤣 🤣 Tak můj syn vážil v 8 měsících 8 kg, v 10 měsících 8,3 kg a v roce 8,5 kg 🤣 jako fakt si myslíte že přibírá málo? 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 21:15

@LP4 aha..tak u nás je to nejspíš proto - když jsem kojila do půl roku, mala probírala až moc, byla totiz furt u prsa no a od půl roku to dost (pro dr) zbrzdilo. Ale moje ditko neposedi vůbec :) tak si myslim, ze i proto..navíc už tak rychle prece nepribiraji

• Citovat
  • Upravit
44342
23.12.22 21:16

Jo, dohledala jsem i výšku, měla 81 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1368
23.12.22 21:16
@Anonymní píše:
@LP4 aha..tak u nás je to nejspíš proto - když jsem kojila do půl roku, mala probírala až moc, byla totiz furt u prsa no a od půl roku to dost (pro dr) zbrzdilo. Ale moje ditko neposedi vůbec :) tak si myslim, ze i proto..navíc už tak rychle prece nepribiraji

Já kojila jen pár dnů…ale taky mi cca ve 4 měsících vážil placnu třeba 6-7kg. A v 11 měsících má 9,7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí