V čem vaříte zeleninu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
707
24.3.11 12:09

my od těch 6-7 měsíců dáváme vodu z pítka a pak když začalo UM, tak to pije z flašky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.3.11 12:13
lucipajda píše:
me se to tedy jeste netyka, ale tak me napada, je vhodne varit pro mimi zeleninu v parnim hrnci? a jakou vodu tam nalit?

Ahoj. Parní hrnec ja vaření příkrmů nejlepší :palec: . Dávala jsem vodu z kohoutku, ale filtrovanou, máme ji hodně tvrdou. Mrkvička z parního hrnce je krásně slaďoučká a oranžová, Máje moc chutnala. Škoda, že jsem ho neměla už pro Anežku :( , třeba by si dala říct a vzala příkrmy na milost dřív než v roce :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
24.3.11 12:15
hkac píše:
lucipajda píše:
me se to tedy jeste netyka, ale tak me napada, je vhodne varit pro mimi zeleninu v parnim hrnci? a jakou vodu tam nalit?
Ahoj. Parní hrnec ja vaření příkrmů nejlepší :palec: . Dávala jsem vodu z kohoutku, ale filtrovanou, máme ji hodně tvrdou. Mrkvička z parního hrnce je krásně slaďoučká a oranžová, Máje moc chutnala. Škoda, že jsem ho neměla už pro Anežku :( , třeba by si dala říct a vzala příkrmy na milost dřív než v roce :lol: .

ja v nem prave varim docela dost, zatim jen pro nas dva. zelenina ma pak uplne jinou chut nez kdyz se vari ve vode. tak to jsem rada, ze ho pak budu moci pouzit i na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.3.11 12:16

S UM jsem začala po roce, s tekutinami současně s příkrmy, takže v 6 měsících. Začala jsem rovnou s hrníčkem s měkkým pítkem (Nuby jako Babylove z DMka), v 9m přešla na další stupeň tohoto hrníčku a Mája z něj krásně pije vodu i UM. Teď už jsem pořídila tekoucí hrneček (ty netekoucí se špatně myjí, takže UM dávám radši do těch tekoucích). Máme z Ikea, 2ks za 49Kč a Máje ani nevadí, že nemají ouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.3.11 13:17

Vařila jsem od počátku v normální. To proto, že i kohoutková voda splňuje limity WHO na obsah dusičnanů ve vodě pro kojence. ČR má jen „vylepšené“ limity.

Jinak převařováním si nepomůžeš - převařením zlikviduješ pouze bakterie a přechodnou tvrdost vody. Přechodná tvrdost vody ničemu stejně nevadí. Bakterie - to už bych spíš převařila tu kojeneckou, v PETkách budou spíš, ne v chlorované kohoutkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.3.11 13:48

Tak jsem zkusila to pítko,možná si malinko cucla,ale hlavně se u toho luxusně zlila :mrgreen: to bude ještě boj 8-) na flašku jí učit nechci,nemá ani dudlík.Zítra chci vařit brokolici,vaříte jí i s tím(nemůžu si vzpomenout na to slovo)no prostě jak se za to drží? :-D

• Citovat
  • Upravit
81479
24.3.11 13:51

Košťál :mrgreen: Ne, já dávala jen růžičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.3.11 13:51

Myslíš ten košťál?Já vařim jen ty růžičky nebo jak se tomu říká.prostě jen to zelený nad tim jak se to za to drží :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.3.11 13:52

Alpaka mě předběhla, ta to napsala aspoň inteligentně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.3.11 13:56

O.K. :mrgreen: Tak jo,já jen aby po tom chuděra nebyla nafouklá jak žaba :lol:

• Citovat
  • Upravit
9079
24.3.11 14:16

neboj nebude. Mi jsme docela dost trpěli na prdíky a taky jsem se bála brokolice, ale úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.3.11 15:04

já dávám i ten košťál. Tudle jsem se dívala na SAMA DOMA a tam byla nějaká odbornice na výživu a říkala co se týče brokolice, že v tom košťálu je to nejlepší a je blbost ho dávat hlavně dětem pryč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
24.3.11 15:18

taky koukám občas na sama doma, ale většinou v tuhle dobu chodíme ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
24.3.11 17:35
motika píše:
já dávám i ten košťál. Tudle jsem se dívala na SAMA DOMA a tam byla nějaká odbornice na výživu a říkala co se týče brokolice, že v tom košťálu je to nejlepší a je blbost ho dávat hlavně dětem pryč :nevim:

zajímavé 8-o tak příště budeme vařit i košťál, já ho vždycky zbaštím syrový, chutná jako kedlubna :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.3.11 19:00
motika píše:
já dávám i ten košťál. Tudle jsem se dívala na SAMA DOMA a tam byla nějaká odbornice na výživu a říkala co se týče brokolice, že v tom košťálu je to nejlepší a je blbost ho dávat hlavně dětem pryč :nevim:

Já zas četla, že na počátku příkrmů kojencům ne, protože v košťálech je nejvíc dusičnanů. Starším dětem už to asi neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí