V inzerátech samé smlouvy na dobu určitou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky jsem začínala na určito na rok, pak prodlouženo o další dva roky a pak neurčito, nevidím v tom nic špatného. Ale zase jsem neměla žádnou zkušební dobu, to ve školství moc nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Trošku preceňuješ svoju dôležitosť. Kvoli tehotenstvu keď tak nevezmú ženu vôbec, nebudú preto ponúkať dobu určitú aj chlapom ![]()
Je to proste preto, že je skoro nemožné vyhodiť zamestnanca čo nepracuje poriadne, ale neporušuje pracovnú kázeň hrubým spôsobom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla jsem navázat mateřskou a to při smlouvě na určitou nejde. Skončí ti smlouva během rodičaku a nemáš nárok na další mateřskou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: VíceÁno, toto je (asi) nezamýšľaný dôsledok nášho “super” zákonníku práce - ženy vďaka tomu prichádzajú o nárok na ppm. Skvelá podpora pôrodnosti pre normálne zarábajúce ženy
Na druhu stranu som sa už stretla aj s prípadom, kedy na to kruto doplatila firma - kamoške na konci 2. roku na určito nepredĺžili zmluvu dosť skoro, tak sa naštvala, našla si prácu inde a oni ani nemali čas zohnať a zaučiť náhradu. Vedúca funkcia, tam sa hľadá schopný kandidát kľudne mesiace
je to dvojsečná zbraň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
No, zase pokud ma nekdo potrebu být s dítětem doma 3 roky, myslím, že v tomhle je náš stát štědrý dost. Tak holt prostě musí už v té práci nějakou dobu předem být. Ne, že si nekdo najde praci a po 4 měsících adie na 8 let a komplet zaplaceno + 2 mateřské. Nechce pracovat, ani na pár hodin, tak prostě „přijde“ o druhou materskou a bude mít „jen“ rodicak. Mě to přijde správně!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
Ale pred tou materskou predsa nestačia 4 mesiace, okrem zamestnania v ochrannej lehote potrebuješ mať odpracovaný aj minimálny počet dní za posledné 2 roky. Keď máš dve rovnako zarábajúce ženy, z ktorých jedna v posledných 2 rokoch zmenila miesto a druha nie, prečo by tá čo miesto zmenila mala byt penalizovaná stratou ppm pri druhom dieťati a prvá nie?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
ano. Není pravda, že nikde, jak píšeš výše. Je to dneska spíš ojedinělé, ale ještě existují firmy, kde to funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Lze prodloužit smlouvu během RD. Jen se musíš tomu zaměstnavateli vyplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@negra píše: Více
Jsem za to ráda, aspoň jsem mohla jít za prací, která mi vyhovovala víc ![]()
Za mě je to naprosto v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Více
To samé s bydlením v nájmu. Jelikož zákony chrání neplatiče a ničitele tak jsou „biti“ i ti slušní třeba právě tím řetězením ročních smluv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
Tak tohle se fakt neděje často
raději si počkat na neurčito!
- Citovat
- Upravit
Státní sektor…vždy každý na dobu určitou. Takhle tři roky a po třech letech na neurčito, nebo adije. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bylo vřískotu, když chtěl vláda navrhnout výpověď bez udání důvodu (i s velkorysým odstupným), tak tohle je důsledek. Vyhodit flákače v podstatě nelze, tak se firmy chrání takhle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lutern píše: Více
A kolik let by podle tebe měla odpracovat než si dovolí otěhotnět? 15? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit