V inzerátech samé smlouvy na dobu určitou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše: Více
tak určitě je to o tom co to je za místa a jak moc kvalitní zaměstnanec je potřeba
Pokud jsou to lidi co si moc nemůžou vybírat a jsou tam jinak dobre podmínky…tak to proste musí risknout
pokud se o tebe zaměstnavatele rvou…tak si určuješ podmínky ty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Pro me by to bylo velke minus, ukazka chovani zamestnavatele. Takovy varovny vykricnik. Jo bez prace po skole a bez zkusenosti mozna. Ale s nejakyma zkusenostma? Neni duvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše: Více
V administrativě personalistice atd v korporátech vždy doba neurčitá… jedinou dobu určitou jsem měla když jsem pracovala v obchodě se šperky a to i jako manažer prodejen pro Liberecký kraj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše: Více
Určitě, jak píšu, je to o nabídce a poptávce. Také o lokalitě. Jak se ve které oblasti shání práce. Každý má právo odejít ze zaměstnání, jak uzná za vhodné, pokud nazná, že má šanci na lepší s lepšími podmínkami, lepším kolektivem a lepším platovým ohodnocením. ![]()
- Citovat
- Upravit
Předpokládám, že pracuješ s pozicemi, kde jsou lidé snadno nahraditelní. U specializovaných míst nechceš riskovat, že ti člověk po roce odejde jen proto, že mu nenabídneš smlouvu na neurčito a ty budeš další rok zaškolovat někoho nového.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
Tak jasne psala, ze je v lokalite, kde se tezko shani prace.
V takove je jednooky mezi slepymi kral.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To neni jen o poptavce a nabidce. Je to o slusnosti zamestnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
No úplně lehce nahraditelní nejsou. Minimálně polovina z nich je spíš obtížně nahraditelná. Ale právě proto, že to jsou specifické pozice, tak i pro ně znamená změna zaměstnání dojíždění třeba 20-30 km a více navíc do kolektivů, které nejsou rozhodně tak pozitivně nastavené, jako ten můj. Myslím, že právě ten kolektiv, vztahy a vedení je to, co u mě ty lidi drží.
A oni ví, že já slovo držím a pokud jim slíbím, že pokud nenastane problém, tak na neurčito dostanou, ale za 3 roky. Taková jsou u nás pravidla.
- Citovat
- Upravit
Neberu to jako samozřejmost, ale smlouva na dobu neurčitou je pro mě něco jako příslib a projev důvěry, oboustranné. A nemám zájem pracovat pro někoho, kdo na mě třeba 3 roky bude nahlížet jako na potenciální hrozbu a naštěstí nejsem v existenční nouzi, ani nemám problém na pracovním trhu, takže to pro mě je i jedno z kritérií, jestli pro mě pracovní příležitost je nebo není zajímavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sedm let se u nás čeká na smlouvu na neurčito. Měla jsem na rok, tři a zase tři. Tenkrát před lety mi to připadalo zvláštní, v posledních letech nás první smlouva jenom na rok opakovaně zachránila od nových zaměstnanců, co se dali zaměstnat, aby mohli marodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je skvělé, že to vědí hned, že mají čekat tři roky. Pro mě by to byl tentkrát signál, vzít tu práci pouze, když nebudu mít jinou a zároveň hledat další, kde ta smlouva bude rychleji. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak ne všichni hledají práci podle toho, jak rychle jim dají smlouvu na neurčito. Většina lidí se dívá zejména na platové podmínky, kolektiv, vztahy, bonusy, přístup vedení. Tohle je z mé zkušenosti to, co rozhoduje. A pokud ten člověk o sobě nepochybuje a ví, že je schopný, spolehlivý a obtížně zastupitelný, tak si může být na 100% jistý, že za 3 roky to na neurčito dostane.
A pokud mu stejné podmínky nabídnou i jinde se smlouvou na neurčito, tak může kdykoliv jít. Mně se to za těch 15 let, co pracuji na této pozici, nestalo. Že by někdo odešel z tohoto důvodů. Nebo že by někdo tlačil na smlouvu na neurčito. Podmínky znali všichni hned u nástupu.
Ochranu potřebují i zaměstnavatelé. A z mého pohledu víc než zaměstnanci. Často jsem se s některými loučila po roce a s některými už ve zkušební době. A mám za sebou i dva případy, kdy jsme se rozloučili po těch 3 letech, protože jsem vyhodnotila, že tenhle člověk je velký problém. Možná i díky tomu mám skvělý tým 50 lidí, který funguje jak má. Mám čas na to si ty lidi prověřit pracovně i lidsky. A možná i proto se tady tak dobře pracuje. ![]()
- Citovat
- Upravit
No, zamestnavatel, ktery dává třikrát smlouvu na urcito, tak rovnou vypadne na pristup zamestnavatele a ti nejlepší jdou rovnou jinam, nemají potřebu zkoušet úžasnost kolektivu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem právě předtím uz dva roky pracovala jinde. Takže pak už jsem chtěla rodinu. Jak píše @j.a.n.i1 moc bych přemýšlela jestli vůbec nastoupím někde, kde bych musela čekat další tři roky…I tak jsem odcházela na první mateřskou ve 29 letech.
- Citovat
- Upravit