Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nabídla mi sestřička na porod jejich erární košili tu jsem měla než jsem šla do masážní vany a pak co jsem vylezla už nevím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
v jakém oblečení jste rodily? Rodím na konci dubna a mám připravené kojící noční košile a kojící podprsenky, ale nevím ohledně praktičnosti co si převlíknout až přijedu do porodnice.
Díky
Ono se může rodit v oblečení? Možná u domácího porodu, jinak ti navlíknou nějakou zásteru, až po porodu se osprchujes a vezmeš si něco svého, bývají to kojící košile.
Polonaha, vždycky. Jen co jsem vstoupila do porodnice, šup erarni hadry. A byla jsem za to fakt ráda, protože po druhém porodu bych si nějakou svou košili asi už nikdy nemohla vzít na sebe. Jejich košile mi vždycky zakrývala jen prsa, břicho venku kvůli ozvum atd. Takže bych mohla eventuálně rodit jen v podprde, ale pak při přiložení mimča jsem měla kozy stejně venku.
U prvního naha
vylezla sem z vany a nemohla sem se už ani vydrapat na kozu, natož se ještě oblikat, dali na mě prosteradlo, abych tam nebyla úplně bez ničeho. U druhého sem měla noční košili, ale v te mi bylo strašně vedro, tak sem si pak nechala jen podprsenku. U třetí sem rodila v tom, v čem sem přijela do nemocnice, bylo to překotně a tak tak sme dobehli na sal.
V jejich erární košili. Ty jsem pak nosila po celý pobyt. Mimořádně praktické, při ruce, když se člověk převlékal několikrát denně, domů si nevezeš špinavé, krvavé hadry.
Po prvním porodu jsem krvácela docela hodně takže jsem nosila jejich košile…po druhém naopak vpodstate vůbec takže jsem byla ve svém…rodila jsem císařem takže co si vzít na samotný porod úplně neporadím..ale asi bych si taky vzala buď erární košili nebo možná nějaké starší dlouhé triko…domu jsem jela v těhotenských kalhotách aby mě nic netlačilo přes břicho a u mě hlavně přes jizvu…
V dlouhém tílku pod zadek. Nebylo mi teplo, a když jsem stála, nic nebylo vidět plus po porodu jsem snadno dala mimčo k prsu. Nahá bych rodit nechtěla.
V porodnici jsem měla pořád jen jejich erární košile. Po příchodu domů by praní vlastního zapraseného oblečení bylo to poslední, co bych chtěla dělat. A nahá bych já třeba rodit nechtěla - z nějakého důvodu jsem při tom měla děsnou zimnici.
Nejprve v nejake stare kosili, co jsem pak vyhodila… A pak akutni cisar. To asi naha, z toho si moc nepamatuju.
Porod a dva dny po něm jsem prožila v nemocniční košili. Zbytek pobytu v porodnici jsem strávila ve své kojící noční košili. Po porodu jsem pod nimi nosila kojící podprdu, vycpanou prsními vložkami, abych nebyla imrvére od mléka. ![]()
Edit: Jo a taky bych měla rodit (podruhé teď) koncem dubna ![]()
Příspěvek upraven 02.02.24 v 15:57
U prvniho mi pujcili nejdřív jejich košili, ale nakonec z toho byl akutní císař, takže nahá. U druheho jsem žádné prevlekani nezvladla a celou dobu jsem byla v tričku, ve kterém jsem přijela. PA mi akorat sundala sukni a kalhotky. A celou dobu jsem křečovitě svirala v ruce gumicku na vlasy, kterou jsem si stáhla ze zápěstí
Nebyla jsem schopna si udělat sama ani culik a ani poprosit PA.
Ahoj,
v jakém oblečení jste rodily? Rodím na konci dubna a mám připravené kojící noční košile a kojící podprsenky, ale nevím ohledně praktičnosti co si převlíknout až přijedu do porodnice.
Díky