Spánkový režim miminka

Janli
31.8.19 12:23

Funguje ti to? Spí ti dítě? Ano. Tak se vybodni na tchýni a dělej si to po svým. Spánkový režim dětí se mění a co je teď, může být za měsíc jinak.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
237
31.8.19 12:29

Buď ráda, že Vám takhle krásně spí. Náš malý taky chodí spát a koupat se později v létě když je dlouho vidět než v zimě. Tchyni bych neřešila. Jak už je tu napsáno dítěti se každou chvíli mění spánek, uvidíš co bude za měsíc nebo dva. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
31.8.19 12:31

@Maya123 pokud ti to vyhovuje není co řešit. Do 3 let jsem nějak usínání vyloženě neřešila. Chodily spát dle situace. Pevný režim je třeba až ve školce, kdy musí dítě do jí ráno vstát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
31.8.19 12:32

A to, že je hodinu v noci vzhůru bych neřešila jako přehozený režim. To děti dělávají i když nemají večerní procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
31.8.19 12:37

Neřeš, režim spaní se jeste minimzalne 10× změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
31.8.19 12:38

Ve trech mesicich to je uplne jedno podle me..navic ted zacne byt tma drive, zima, postupne se to upravi do „normalu“ - mysleno obecneho povedomi lidi…pro kazdeho je normlani neco jineho ze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.8.19 12:41

Maly je v pohode, vy jste v pohode a tchyne rikala, ze je chudak? Prosime te klid. Nase deti zadny rezim typu v 7 spat nemely, jsou v pohode a zadne problemy nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
31.8.19 12:44

Ale teď už je ve 20 skoro tma, ne. Tak to asi stejně budete posouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
31.8.19 12:51

Souhlasím s tím, co tu padlo. Navíc jsem pochopila, že dítě běžně usíná mezi sedmou a osmou, akorát ho pak při probuzení ošolícháte vodou a nakrmíte (předpokládám, že na třech měsících jde ještě o kojení?), a pak spí až do rána. Na tom nevidím nic moc přehozeného z hlediska spánku??

My koupeme většinou kolem té sedmé, osmé max., ale jak píšeš, i tak se nám dítko vzbudí, já ho nakrmím, a spinká dál. Takže jediný rozdíl oproti nám je to koupání. Navíc většinou sprchuji, což zabere tak dvě minutky, a pokud je drobek rozespalý, tak ho to zas až tak extra neprobere - většinou mi při kojení stejně usíná. Párkrát jsem z nějakých důvodů koupala později, zhruba v časech, jaké popisuješ, a žádný rozdíl.

Pokud Vám tedy tento režim jako rodině vyhovuje, dítě je spokojené apod., tak bych to neřešila. V okamžiku, kdy bude muset nastupovat třeba do školky, a Vy byste zjistili, že Vám to nevyhovuje, že když koupete v deset večer, tak dítě pak nespí a ráno nechce vstávat, tak bych to upravila, ale na to je fakt času dost a nikdo neříká, že se to ještě několikrát nezmění ;).

Ono nám do toho taky hodně mluvili, syn chodil spávat s námi, kolem deváté večer, a tchýně při každé návštěvě opakovala, že u nich doma to bylo vykoupat před večerníčkem, nakrmit, pohádka a do postele. Jenže to už taky mluvila o podstatně starším dítěti, než jsme měli tehdy my, a v průběhu prvních tří let, než nastoupil do školky, a režim se změnil úplně, jsme ty denní činnosti ještě mockrát upravovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
31.8.19 12:58

Taky to dělám podobně. K večeru sme často venku, koupeme kolem 9, kolem 10 jsem malého uspat, většinou už zelehnu s nim a koukám třeba na film. Dělej to jak vám to vyhovuje na okolí kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
31.8.19 13:16
@Maya123 píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s časem koupání miminka. Máme tříměsíčního prcka, narodil se do té vlny veder a tak jsme si zvykli s ním chodit ven k večeru, když už teploty spadnou. Většinou tedy ven vyrazíme mezi 19-20 večer, malý usne a pak většinou spinká až do 22:00, kdy se sám probudí, vykoupeme ho, nakrmíme a jdeme kolem 23:00 spát všichni a to vydrží většinou až do 6:00, takže vstáváme společně s manželem, který jde do práce.
Tenhle režim nám vyhovuje, protože spíme společně s miminkem v kuse a zároveň si ho i trochu užije manžel, který se okolo půl 7 vrací z práce. Malý spí hezky i přes den a pláče minimálně, je to pohodově naladěné miminko. Dnes mi ale tchýně při návštěvě říkala, že je chudák, protože má přehozený den a noc a že si zaděláváme na průšvih s usínáním a vstáváním, až bude starší. Trochu mi tím nasadila brouka do hlavy. Máte někdo zkušenost s podobným režimem a prostě jste pak starší dítě dávali spát dřív, když vydrželo spát delší dobu v kuse anebo je to pro něj opravdu matoucí a je lepší ho dát spát v 7 večer, i když to znamená s ním zase vstávat v noci? Díky moc

Měla jsem to stejně. Přehozeny den a noc znamená něco jiného :roll: hlavně si děti režim upraví. Dlouho jsme byli na sedmé hodině a teď zas na osmé, což je nejlepší. V půl deváté usíná okamžitě, ve spánku v 11 bez přebalování dávám mléko a spí do 7-8 do rána. Švagrová dává spát v sedm a věčně si stěžujou, že vstává v pět, ale tak mlčím radši no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
31.8.19 13:21

Máte to zajeté, vyhovuje vám to, tak co. Tchyni to odkejvej a dělejte si to dál, jak vám vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
31.8.19 13:30

Pokud to vyhovuje vam, tak bych si to tak delala dal ;) navic jak tu padlo, spani mimca se jeste tolikrat zmeni… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
31.8.19 13:46

@Maya123 Tvůj příspěvek jen potvrzuje, že velká část tady založených diskuzí pramení z toho, že nám kdosi cosi řekne, znejistí nás, že něco děláme špatně, jinak…
Pokud Ti to funguje, jste v tomto režimu spokojený, tak se toho drž. A připrav se na další rady typu proč už nechodí na nočník, proč ještě kojíš, jakože už nemluví, když sousedovic kluk už jo. Snaž se oprostit od rad okolí a drž se svého instinktu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
31.8.19 13:50

Neteř dokonce do nějakýho 9. měsíce věku nešla spát dřív jak kolem půlnoci. Prostě měla lehce přehozený režim, poté se jim to podařilo změnit, ale i tak chodí až tak v 10 a spí asi do 8 (někdy v kuse, někdy ne). Takže až po tom 9,10. měsíci začala mít jakýsi režim (i odpolední, dopolední spánky má až teď v jakémsi režimu (můžou si plánovat více např.).
Takže bych to fakt neřešila, když to vyhovuje. Naopak je fajn, že si manžel dítě užije ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí