Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja “cpu” diteti, taky kde co- potazmo kapky na brisko. Pred kazdy kojenim Baby Calm, 3× denne pak jeste Enticon, plus Déčko 1× denně a dobíráme čistě jen probiotika, ty se kapou 1× denne. Takze se toho neboj ![]()
Já tedy kapky na prdíky dávám vždycky před jídlem, u nich nikde není napsáno, kdy podávat. Jelikož dávám UM probiotika a vitamín d mícháme do něj a rovnou to dávám do jedné dávky, jinak bych zapomněla, co jsem dala a co ne.
@Aduš8 u Sab Simplexu je psáno po jídle
@kve-tinka díky, no já právě bojovala s tím kdy Déčko dát, aby mi to nevyklopila. Navíc pak bylo horší odhadnout zda už ho má/nemá vstřebaný… a já ve stresu jestli ho pak bude mít dostatek..
@nototo a nemyslíš, že je to stejně jedno, když u dětí, které dostávají UM se míchá do lahve. Navíc, v žaludku se to stejně pomíchá vše dohromady.
mně někdo dát SabSimplex po jídle, tak zvracím taky. To prosím tě, neber nějak osobně, je to strašný tlamolep ![]()
@Aduš8 nemyslím. Je přece rozdíl, jestli to pošleš do prázdnýho nebo do plnýho břicha. V břiše se obsah sice smíchá, ale není to přece tak, že žaludek čeká až se plně naplní a pak se smíchá, ale tráví (míchá) průběžně
Vždyť je přece spoustu léků, kde se výslovně a důrazně píše podávejte PŘED/PO jídle. Já bych se tedy rozhodně řídila příbalovým letákem (pokud doktor neuvede jinak). Přece jenom ho sepisují farmaceuti a předpokládám, že se svým vzděláním vědí proč to tam píší. To si prosím taky neber osobně ![]()
Malá třeba přímo po Sab Simplexu nezvrací a hrozně jí chutná ![]()
Jinak včera jsem nedala vůbec nic a byl klid, jak s prdíkama tak se zvracením. Tak uvidíme ![]()
No jinak díky za reakce