Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co zkusit zabalit, zavinout jen do pleny? Naheho…Najdi si pevne zavinuti na google. Me dcera spala zavinuta do pul roku, pak jsem to delala tak, ze jsem v zavinovacce polozila do postylky, houpala jakoby v te postylce sem a tam, aby to bylo podobne jako pri nošení a kdyz usla, tak jsem ji odepla a rozvinula (v postylce, neprendavat, jen odvinout)..to ji nevadilo. Jeste mi kdysi radila kamaradka oblozit plysakama, nebo kojicim polstarem, mozna by to pomohlo…
@NatyKli balte do pleny, jinak jsem loni v tom parném létě syna balila do perově peřinky a nijak se nepotil, tak třeba zkusit tu…
Vzdyt horka vikendem konci🤔 😁 spaci pytel bez rukavu treba. Ja jak uz nekdo pise, zavinovacku pak rozvazu. Ale v noci x krat otacim, po kojeni, bo si propoti pod hlavou.
Zkuste látkovou plenu větších rozměrů 120 na 120. Já měla od Lodgeru, jsou přímo na zavinovaní a postupně bych tu plenu uvolňovala. Když to nepůjde tak bych vyniká jen v plence do té velké pleny a on se postupně sám tohle odnaučí. My syna taky pevně zavinovali. Budil se ručičkami a jednoho dne prostě zavinout nechtěl. Bylo to tedy už kolem třetího měsíce. Já uspávala taky v náručí. Pak jsem ho naučila usínat v postýlce, seděla jsem vedle něj a když zaplakal tak jsem pochovala, jak se uklidnil tak jsem do vrátila. Takto usínal krásně. Teď je mu sedm měsíců a vyžaduje usínat u mě a u toho leží na boku. Celkově se začal hýbat ve spaní takže je vše zase jinak
kdyžtak koukněte na uspávání podle Karpa tam se vše dočtete ohledně zavinovaní. My když jsme přestali zavinovat začali jsme používat bílý šum a teď už ho třeba vůbec nechce.
Zavinout do pleny, jsou na to dokonce i nějaké návody. Já tedy prostě trojúhelník prehla na jednu stranu, pak na druhou a zasunula lehce pod tělíčko. Postupně se v noci vymanil, ale již neprobudil, postupem času už nepotřeboval