V kolika letech do toho praštit?

158
31.5.13 08:29

v kolika do toho prastit

Ahoj, po neustálém dohadování se s někým, že mám času dost, tak by me zajímal váš nazor. V době,,plánovaného'' porodu mi bude 23. Bydlení je už téměř hotové, v červenci by jsme měly bydlet. Tak proč čekat do 30ti, když pak můžou nastat zdravotní potíže. V kolika letech jste do toho šly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8569
31.5.13 08:31

@pajinka256 po mých zkušenostech… pokud máte kde bydlet a oba dítě chcete.. nevidím důvod proč čekat. to že se rozhodneš počít dítě neznamená že se Ti to povede hned během cca 6 měsíců… Sice občas se opravdu podaří na první pokus… ale nejde na to spoléhat. Takže pokud se cítíš a chcete dítě tak přeji hodně štěstí a šup na to :hug: :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
31.5.13 08:32

@pajinka256 já jsem měla první mimčo dýl, ale bylo to kvůli studiu. Jak jsem dostudovala, zařídili jsme si bydlení, našla jsem si práci a po získání smlouvy na neurčito jsme se začali snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
31.5.13 08:32

29,5.
Ve 30 zdravotní potíže nastat můžou a nemusí…Pokud se na to cítíte, proč ne? Co je komu do toho :nevim: Hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
402
31.5.13 08:33

Je mi 24 a čekám každým dnem druhého klučinu. Mají od sebe 2 roky, takže první byl ve 22 - plánovaný, snažený a chtěný a upřímně taky ten trend „ježiši kam spěcháte, do 40ti času dost“ nechápu :nevim: Jsme svoji, bydlet kde máme, příjem máme také stabilní, máme se rádi.. tak proč ne :) Energie mám ještě na rozdávání, žádné zdravotní potíže a užívám si s prckem (a brzy s prcky) každý den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
31.5.13 08:33

Od 25let a Lukášek se narodil až v mých 28letech..Za mě bych do toho šla pokud se na to cítíš..A taky nikdy nevíš jak dlouho to bude trvat u nás přes tři roky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.5.13 08:36

To je hrozně individuální. Někdo na to má už v 18, jiný ve 30.
Já budu rodit na podzim, je mi 22. Ale třeba moji spolužáci ze střední, stejně staří, jsou v absolutním šoku - mnoho z nich ještě studuje, či nemají stálou práci, nebo prostě ještě nejsou připravení, chtějí cestovat, vzdělávat se, bavit se. Náhodou je bezva, že dneska se na 30 leté bezdětné nekouká jako na staré panny a mohou si plnit své sny. Můj sen je rodina, nejsem zrovna ambicouz, ale chápu, že každý to má jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
31.5.13 08:39

To je prece hrozne individualni a zalezi to na tom, jak chces svuj zivot zit. Kdyz uz ses tak mlada vdana a vedes rodinny zivot, tak si to dite klidne porid, neni duvod proc ne.
Ja cekam dite az ve svych 34 letech, protoze jsem v mladsim veku mela jine cile - studium VŠ, život v zahraničí, cestování po světě, vysněné zaměstnání, zabezpečení se a taky hledání toho pravého, který mě pak k dítěti doslova přemluvil. :mrgreen: Já měla pořád času dost… Nicméně povedlo se na první pokus a nemám vůbec pocit, že by to bylo nějak pozdě. Ale každý to má opravdu nastavený úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.5.13 08:43

@pajinka256 ve 23 jsem rodila :mrgreen: měla jsem byt, odpracováno 6 let (makala jsem už při škole), hodiny tikaly, nebylo na co čekat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
31.5.13 08:46

Nám se před skoro 4 týdny narodil první chlapeček, je mi 22 a manželovi 24… pokud se na to cítíte a chcete miminko, tak nevidím důvod proč do toho nejít hned :) Taky jsem od spousty lidí slyšela že máme spoustu času, že jsme mladý a že jsme blázni, měli jsme si ještě užívat atd… já si ale myslim, že si teď užíváme mrňouska a jsme šťastný a spokojený… :) tak držim palce ať vám mimčo vyjde a na řeči ostatních se vybodni, každýmu je do vašeho života houby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
31.5.13 08:46

Je to hodně individuální jak už tu holky psali.. mě je 20 a snažíme se o miminko od ledna.. zatím neúspěšně (dlouhé cykly)… a že mám času dost na co spěchám, to slyším furt a z každého kouta.. nechápu jak se během dvaceti let co mě porodila mamka změnil úplně svět.. teď jsou mladý maminky divný, alespoň mi to tak příjde.. i gynekoložka mi řekla že jsem blázen a ať si to rozmyslim..
Nerozmyslím a už hledám novou doktorku která mi dá prášek na zkrácení cyklů

tak hodně štěstí!! ať se nemusíte snažit dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
31.5.13 08:53

Já budu rodit ve 23, v září. A myslím, že je to akorát, ale každý to má jinak :nevim: Někdo se necítí ještě ve 30 :-) Jinak se nám to povedlo hned na první pokus a známé, které je 25 se snaží o druhé už rok a půl a nejde jim to :roll: A další známá, které je 34 už děti nechtěla, protože měli 3 a povedlo se jim to nechtěně napočtvrté, tak si mimčo nechali :-)
Takže si do toho nenech mluvit a pokud to utáhnete a cítíte se na to, tak do toho jdětě :palec:

• Citovat
  • Upravit
5724
31.5.13 08:55

To je různý, podle toho, jestli chceš pracovat, studovat nebo mít děti. ;) A když chceš mít děti, důležitý je to zázemí. Pokud ho máš, není co řešit jakýmkoli věku.

Já studovala do 25, ve 26ti se mi narodil syn, teď čekám druhý mimi. Jen na práci zatím moc nedošlo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.5.13 09:00

Ja rodila prvni dite ve 30 a prislo mi to akorat, predtim jsme hodne cestovali do exotickych zemi, coz by pri detech neslo a proste jsme si uzivali zivota.
Taky jsem mela slusne naslaplou karieru, o kterou jsem diky praxi a zkusenostem neprisla behem obou materskych…
Kazde ditko se nam podarilo do trech mesicu, kdy jsme si rekli, ze bychom ho chteli jak ve 30, tak v 35 druhe…

At si kazdy poridi deti, kdy uzna za vhodne ne? ;)
Nejak smysl tehle diskuse nechapu :roll:

Příspěvek upraven 31.05.13 v 09:13

• Citovat
  • Upravit
5533
31.5.13 09:06

Já plánovaně otěhotněla v devatenácti, manželovi bylo 28. Měli jsme zajištěné bydlení, manžel v té době už 10 let zaměstnaný. Porod v čerstvých dvaceti, další dítě přišlo, když mi bylo 23. Přišla jsem o „kamarádky“ ze školy, protože jsem prý „divná“ (nikdy mě nelákaly zábavy, diskotéky asi 3× za celý život, nekouřím, nepiju alkohol a měla jsem a mám jen jednoho chlapa…)
Nelituji ničeho, jsem ráda, že jsem si děti pořídila tak brzy. Při prvním dítěti jsem si udělala dálkově maturitu, nastoupila jsem na VŠ, kterou jsem z vlastní blbosti ukončila a chci se vrátit zpátky. V průběhu mateřské jsem začala podnikat (nyní už pátým rokem), tudíž si myslím, že státu nic nedlužím a o nic jsem nepřišla. Vůbec si neumím představit, že bych teprve teďka (29 let) měla plánovat první dítě :think:
Ano, častokrát to bylo těžké, ale nikdo neříká, že po třicítce by to bylo lehčí…
Na reakce okolí se vykašly, pokud se na to cítíš a chceš ty i partner, jděte do toho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný