v papučkách alebo bez

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
286
16.4.08 20:10

v papučkách alebo bez

Ahojte ako nechávate chodiť po dome vašich drobčekov. Moj má 14 mesiacov a nechávam mu len pančušky a na tom ponožky…žiadne papučky nedávam. Počula som, že je to lepšie na vývoj nožičiek. Na druhej strane mi však rodičia a i zopar známych hovorí, že papučky (najlepšie tvrdé) by nosiť mal, že na boso to dobré nie je..... ďakujem za odpovede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
16.4.08 20:13

Moje děti doma nikdy žádný boty ani bačkory nenosily, jako malý akorát protiskuzový ponožky. Nohy mají obě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
16.4.08 20:14

Já sama mám plochý nohy, takže Sárinka chodí doma pouze v bačkůrkách, hlídám jí to :wink: Ono chodit naboso je skvělý, ale né na rovným povrchu, venku na zahradě je to fajn, ale doma už moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
16.4.08 21:48

nedávno jsme byly na tříleté prohlídce a doktorka mi vyloženě doporučila, ať holku nechávám doma běhat naboso /ponožky, punčocháče/, pokud tedy mám koberce, což mám, že je to právě zdravější. Holka má nohy zdravé, nemá žádný problém a tohleto nám bylo doporučeno. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
16.4.08 22:18

Pro správný vývoj klenby a nožky vůbec je důležité rovnoměrné zatěžování všech svalů chodidla (je jich tam hodně), ideálně chůzí po nerovném terénu (trávník, písek, vysoký koberec…). Chůzí nezpevněné nožky po tvrdé rovné podložce (dlažba, plovoucí podlaha, palubovka…) docílíš přetěžování jedněch a nezatěžování jiných svalků.
My doma používáme na střídačku alespoň dva páry bot, střídáme se chůzí naboso nebo v ponožkách, od mala cvičíme (zvedáme kapesník chodidlem, posouváme dřevěné kuličky a válečky nohou, stoupáme na špičky a na paty, je to legrace a krásně se tím svalíky protáhnou), v jeslích máme další bačkory, další u babi…důležitá je změna bot, já to tak dělám taky (v práci se přezouvám, jiné boty mám do auta, jiné na pochůzku v továrně, v kanceláři mám cuklíky…
Na vhodném terénu chodíme všichni naboso i za cenu nachlazení.
Nohy nás musí nosit celý život, my jim proto věnujem patřičnou péči.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
17.4.08 07:15

Ahoj

tak já byla před měsícem u ortopeda s naším starším synem - má ploché nohy - to už mu ostatně říkali od cca 12 měsíců - že má náběh - bohužel to máme v rodině - no papučky nosil, nosil certifikované botky, celé léto lítal u babičky bosý na písku, kamínkách i trávě a výsledek - 0 - prostě ploché nohy a ortopedické vložky - a ten ortoped co mi je předepsal tak říkal že doma má chodit bosý - říkala jsem mu jestli to myslí vážně, že máme plovoučku a on že ano - no není to zas tak až úplně neznámý ortoped z nějaké malé vesničky - je to docela uznávaný dětský ortoped , tak jsem si to nechala napsat do zprávy a chodíme i doma naboso - ten starší si je stejně vždycky hned vyzuje a mladšímu vadí při různých variacích sezení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
17.4.08 08:42

ahojky, nám doktorka řekla že ho máme nechat doma jen naboso… tak tu běhá tak, jen v protiskuzových fuskách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1514
7.11.08 08:23

Tak to jsem ráda, že se tu všichni shodujete chodit doma na boso :wink: Já totiž malou taky furt nechávala jen tak, v ponožkách. A to bez žádného doporučení. Kačenka se narodila v červnu, takže ani nebylo třeba. Furt jsem si říkala, že dospělý si přeci taky rád od bot odpočine.
Teď, kvůli případnému nachlazení a z vyprávění všech známých jsme bačkůrky nakonec koupily. Ale furt mi to přijde divné… A teda, hned jí je sundám, když se mi tu potvrdila má teorie a máte to dokonce od odborníků. Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.11.08 09:39

ahojky, nám řekla doktorka, že máme nosit kotníčkové bačkůrky, aby se pěkně udržela nožní klenba. Jenže se mi to také moc nelíbí, má v tom zapařené nožičky (někdy úplně mokré, když je sundáme) a pořád se mu rozvazují šňůrky (bojím se zbytečného úrazu). No, v prosinci jdeme na očkování, tak to tam musím s dr. probrat.
Ale když tady čtu vaše názory, jdu malému botky sundat, aby mu pěkně větrali :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková