Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kokoxoxo prostě máš normální hodně kontaktní miminko- pořiď šátek nebo Manducu a měj ji u sebe- aspoň něco tak stihneš udělat. Je ještě maličká, tak jí stačí jen kontakt s Tebou (časem si bude chtít hrát, lézt atd.. a bude to pro tebe časově náročnější). Ale zatím, pokud u Tebe neřve, to může být v pohodě. Neboj, mimčo do půl roku kontaktem nerozmazlíš ![]()
Náš malej teda spí od návratu z porodnice sám v postýlce…ale někdy prostě nechce, takže spinká se mnou v posteli…prostě se podřídím jeho náladě…tvoje malá chce prostě být s tebou, tak jí to dopřej…nic ti neuteče
@Agáta13 šátek jsem si už objednala a mám ho i doma, ale zatím jsem ho nepoužila, protože mi ho dovezli před chvílí, ale určitě ho použiju ![]()
Chce být u maminky. Jen pozor na zabezpečení, aby nespadla, přistav kdyžtak k posteli nějaký kus nábytku, případně pořiď zábranu, ony ty malý miminka nejsou takový nevinný ležáčci, jak se někdy zdá ![]()
Téma, které mi není vůůůůbec cizí. Můj druhorozený je přesně to samé. Nošecí typ. Nevadí mi to, naopak jsem s ním ráda v kontaktu. Jen mi na tom vadí jedna věc - máme v postýlce monitor dechu a tím, že tam být nechce (tudíž spinká se mnou v posteli) se o něj o to víc bojím. Ale jak je vedle mě, spí v tu ránu a i já se vyspím.
@moky u nás je to stejný, akorát malá ještě se mnou v posteli nespí
@Keyllah tak ono děcko v 8mi měsících prochází separací a bez mámy neudělá ani krok, ať ho máma chová či ne. To zas je blbost, že nošením děcko rozmazluješ
Naopak prý se poté rychleji odpoutají od mámy.
Zakladatelko, moje dcera hned v porodnici první den řvala, co jsem ji položila do postýlky a jedna milá sestřička mi poradila, ať si ji tedy vezmu k sobě do postele a tam zůstala do cca 4 měsíců, poté přecházela na postýlku a v cca 9ti měsících úplně bez problému do svého pokojíčku. Určitě ji neodepírej svou náruč. A chytrák, co bude říkat, jak děcko rozmazluješ, že je u tebe, ať se jde bodnout.
@balestra a já někde psala, že je holčička od zakladatelky rozmazlená? Jen jsem tím chtěla říct, že je potřeba ke všemu přistupovat s mírou. Malá určitě nechce a nepotřebuje chovat 24hod denně, ani ležet sama 24hod v postýlce…
@Keyllah ne, ale psala jsi, že kamarádka nosila dítě a teď v 8mi měsících na ní visí…
@balestra a? Je to pravda. Sama mi to tak říká a viděla jsem to.
Nic, nechme to koňovi. V 8mi měsících většina děcek na mamince visí, ať je nosíš nebo ne. Je to jejich vývojem.