V postýlce se budí, v kočáře spí

174
10.9.14 07:54

V postýlce se budí, v kočáře spí

Ráda bych se vás, zkušenější matky, zeptala na zkušenost nebo názor. Naše 5 měsíční miminko není zrovna „spavec“. Do tří měsíců jsme to sváděli na bříško, teď to vypadá na zuby. V postýlce i u nás v posteli se budí po hodině maximálně po dvou. Když už jsem si nevěděla rady, tak jsem ji vzala ven do kočáru a tam dokáže spát 6 hodin naprosto klidně. Čím to je? Proč to v kočáře jde a v postýlce ne? Díky za názory a popřípadě i rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
10.9.14 07:58

Je to normalní, v kočárku je tma, uzavřený prostor a navíc vibrace a houpání z jízdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
10.9.14 07:58

@Mája128 radu nemám, jen vím, ze babička měla s moji mamkou obdobný problem a vyřešila ho jednoduše. Měla kočárek doma a v noci uspavala v něm. Tak byt tebou bych to zkusila take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.9.14 08:06

@Sibyla0 V ložnici máme větší tmu než venku a vibrace se taky nekonají, kočárek stojí pod oknem. Jedině ten uzavřený prostor…
Usne i v ložnici, ale za chvíli se vzbudí :-(

@Jancaqa Budu to muset zkusit. Bohužel máme dvě postýlky a kočárek jen jeden :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
10.9.14 08:14

Mam to podobne… Pres den mi nechce poradne spat nikde jedine v kocare a obcas na rukach. Taky sem. zkousela uspaalvat doma.pres den v kocarku kdyz moc prselo a pod. Nepomohlo to… Ale sotva sem projela. dverma ven (jesdno jestl na zahradu nebo ven na prochazku) okamzite usla a. stacilo ji nechat pyl metru za dverma a spala uzasne. Ale vjela sem s kocarkem. dovnitr a byla behem pul hodiny vzhuru… Tak snad to aspon u tebe pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.9.14 08:16

Tak pořádně větrat a zkusit jí tam udělat uzavřenější prostor - nebesa, molitany, kojící polštář, možná zkusit zavinutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.9.14 08:22

@Zdeňka92 Moc tomu nevěřím :-(
Uspím ji v postýlce, sice ne vždy bez problémů, ale usne, jen nevydrží spát chvíli a je vzhůru. V kočáru ani nepípne a nevzbudí ji ani vypadlý dudlík nebo štěkající pes vedle kočáru. Nechápu to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.9.14 08:29

@Sibyla0 Zavinutí jsem zkoušela, zabíralo asi do 2 měsíců, teď dostane hysterický záchvat a ze všeho se vykroutí :cert:

Větrám jak to jde, ale určitě zkusím zmenšit prostor v postýlce, to by mohlo fungovat. Díky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.9.14 08:50

Nojo, některé děti to tak prostě mají. :? Spát v kočáre dokážou hodiny, v postýlce nikoliv. Radu asi moc nemám. Starší byl od mimina ideální režimové dítě, co první tři měsíce prořvalo, ale pak si najel na režim a byl přesný jak hodiny, se spaním a usínáním neměl problém. Mladší zase první měsíc doslova prospal, ale po měsíci se probral k životu doslova a do písmene a nespal pro změnu vůbec. Dokázal spát taky jen v kočáru a to ještě jedoucím. Jakmile se zastavil, tak byl vzhůru. Doma dokázal zaklimbat max. na 20 minut a to jsem ho musela uspat a unosit v náručí. Upravilo se to někdy v 6 měsících, kdy si vytvořil jakýsi režim a začal spávat i doma v postýlce, ale ve srovnání s tím starším spával a spí velmi málo. Teď má rok pryč a zrovna chrní. :mrgreen: Ale kamarádka třeba takhle jezdila s malou ven na spaní až do roka a půl, za každého počasí, každý den… doma jí prostě nespala. Až po těch 18 měsících najednou spávat začala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ljt
10.9.14 09:36

Me nespi ani v postylce ani v kocarku, a tam navic jeste rve, takze ja cekam az z toho vyroste :jazyk: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
308
10.9.14 09:40

@Mája128 jo jo v postylce ji uspim obcas.. (ale ma dny kdy ji tam dam a brhem kinutky usne jen v posledni dobe je to hruza ) takze to svadim na to ze jak zacala vice vnimat tak kouka po vsem moznem a spat odmita) jeste ted zacneme zouset hraci kolotoc :)
Ale prisla sem na to ze kdyz ji dam do postlky a dam ji prst aby ho drzela usne krasne (vetsinou) pak uz ho jen zamenim za ucho kralika a mala spokojene spi tak hodinku a pul :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.9.14 09:50

@Zdeňka92 Já zase měním prso za dudlík :mrgreen:
A aby si nevytáhla dudlík, tak jí dám nad obličej usínáčka a ona místo vytahování dudlíku muchlá plyšáka a usne. ;)

@ljt To já taky, protože ikdyž spí v kočárku, tak já nespím a pomalu mě to zmáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.9.14 11:00

Naše dítě taky usínalo vždy jen za jízdy a to buď v kočárku a nebo v autě v autosedačce. Děti prostě mají rádi ten houpavý pocit, který je uspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.9.14 13:38

Ahojky.. asi mám stejný problém… já už jsem vážně zoufalá, vůbec nevím co s tou naší opičkou dělat :( přes den nespí v postýlce, to se mi otáčí na bříško a staví a vsteká se… jdeme tedy do kočárkutam ji uspím na zahradě pod oknem spí 20 -40 min… vydrží si hodinku hrát, napapat, vyčůrat a opět je protivná a musí jít spinkat.. to samé je ještě 2× po obědě… pak odpoledne ji utahám, koupu po 6 hodině, vypije mlíčko už u toho usíná, jakmile ale dopije flašku oči jako tenisáky směje se a dělá bordel, opět se točí na břicho a postaví, uspávám ji teda v naší posteli tak že ji ještě utaháme, udyndáme a dáme do postýlky… v noci spí od té 8 hodiny do 11 to se budí na jídlo a pak už to jede, co hodinu se budí ve 12 a jí v 1 nebo ve dvě… ve 3 se vzbudí napije a už je vyspaná směje se a dělá bordel v postýlce takže ji musím vzít a hrát si sní a udyndat jí… já už tak ale vážně nemůžu, jsem totálně nevyspalá protivná a podrážděná… fakt bych potřebovala spát aspon ty 4 hodiny vkuse… ráno v 5 už vstává to ji zase musím udyndat v posteli aby spala semnou… čajík mi v noci nechce pít, a když jí nabídnu mlíko tak si cucne a spí dále ale proč tak často?? :( já jsem fakt zoufalá… s Dr. se jít radit nechci, je to totiž kráááááva!!! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí