Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žádný, je to tety, dospělé ženské, život. Názor mám takový, že ti nepřísluší to veřejně řešit na netu.
Teta je dospělá, svéprávná a pokud nechce na gynekologii a ani si udělat test, tak je to jen její rozhodnutí. Nikdo nemá právo jí nařizovat co by měla dělat. I v případě, že ty to vidíš jinak.
Třeba ví, že je těhotná a nehodlá to s nikým dál řešit, proč by se vám měla zpovídat.
@terinka4444 píše: Žádný, je to tety, dospělé ženské, život. Názor mám takový, že ti nepřísluší to veřejně řešit na netu.
Děkuji holky za názor, já to nechtěla takto řešit, jen mě to celkem žere. Kdyby totiž teta těhotná nakonec byla a zjistila to pozdě, tak by dítě se mohlo narodit postižené, nemocné. Nevím, jestli jí mám říct svůj názor, nebo to prostě nechat plavat?
@Anonymní píše:
Děkuji holky za názor, já to nechtěla takto řešit, jen mě to celkem žere. Kdyby totiž teta těhotná nakonec byla a zjistila to pozdě, tak by dítě se mohlo narodit postižené, nemocné. Nevím, jestli jí mám říct svůj názor, nebo to prostě nechat plavat?
A bude tvuj nazor brat?
@Anonymní píše:
a tak jí zase svůj názor klidně říct můžeš, ovšem co si z toho ona vezme je už věc druhá. Třeba ví, že je těhotná a má naplánovaný potrat, ale nechce vám to říkat, tak tvrdí, že není. Víš, někteří lidé, si nenechají nic říct. Musíš se odstřihnout, jinak tě to bude trápit
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
názor jí říct můžeš, ale nevím jestli si nechá řídit život neteří. je dospěla a je to její kolo a ona sama si musí uvědomit co ne/dělá špatně ![]()
Tak kdyby byla v přechodu - což může být dědičné - tak po tolika potratech jedině dobře. Jinak s tím nenaděláš nic, já mám taky tetu věčně nalitou a nedá se s ní řešit nic, nic si nepřipouští a nakonec ani nepamatuje. Holt je to její život a může mě (celou rodinu) to štvát sebevíc (každou chvíli si něco vymýšlí, vyhrožuje), ale dokud ona nebude chtít nic udělat, tak máme smůlu…
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, jde o mou tetu. Je jí 40 let, už je to 6 týdnů, co nedostala MS, tvrdí nám, že je v přechodu, jako její maminka(má babička) ve 40ti. Mohu říct, že teta je závislá na alkoholu(denně ho potřebuje), na gyndu odmítá jít i těhu testy. Já si osobně myslím, že je náhoda, aby to měla jako její maminka. Už byla aspon 10krát na potratu, a kdyby náhodou ted zase byla těhu, na potrat by musela, alkoholu se nevzdá. Jaký máte vy na totu situaci názor?
Názor?ˇNeřešila bych to - je to její život ![]()
Je hezky napsat ze zakladatelce do toho nic není..ale až kdyby se narodilo postižené dítě u alkoholičky tak by tu všichni nadávali na dotyčnou alkoholičku jak mohla mit dítě.. Treba fakt nevěří že je těhotná..zjistí fakt pozdě to a ejhle - další dítě odložené v děcáku je tu..
Ano je pravda, že mi do toho nic není. Ale tetu neberu jen jako tetu, víceméně i jako kamarádku, takže by se na mě nenaštvala, kdybych jí něco řekla. A jak tu terinka psala, že by ze svou neteří vyběhla, mě přijde přehnané. Asi nemáš dobrý vztah s neteří..moje mamča dá kolikrát na rady nás mladých, doufám, že by i teta mohla dát na mě. Její děcka to vůbec neřeší, spíš se jí smějí. Jen mě není moc do smíchu(myslím hned na to nejhorší). A že by to teta věděla, a nikomu to nechtěla říct si nemyslím, ona je typ člověka, co vše musí říct, at jde i o blbost.
Omlouvám se za anonymitu, jde o mou tetu. Je jí 40 let, už je to 6 týdnů, co nedostala MS, tvrdí nám, že je v přechodu, jako její maminka(má babička) ve 40ti. Mohu říct, že teta je závislá na alkoholu(denně ho potřebuje), na gyndu odmítá jít i těhu testy. Já si osobně myslím, že je náhoda, aby to měla jako její maminka. Už byla aspon 10krát na potratu, a kdyby náhodou ted zase byla těhu, na potrat by musela, alkoholu se nevzdá. Jaký máte vy na totu situaci názor?