V prvním trimestru letadlem?

224
26.7.23 14:43

V prvním trimestru letadlem

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli tady některá z vás letěla letadlem na začátku těhotenství.
Máme objednanou dovolenou v Tunisku (2,5 hodiny cesty). A zjišťuji že jsem v pátém týdnu těhotenství, příští týden půjdu k lékaři, tak doufám, že mi to nebude vyvracet. :think: Letíme 2.9. za měsíc a neco..Já si ale myslím, že to zvládneme i když se jedná o můj úplně první let a i tak si věřím, že to dám v klidu… Mám k tomu silnou motivaci :palec: Hlavně malý syn se těší a nechci nic rušit. I když se jedná o rizikové období ale to by bylo i kdybych byla doma na zadku… Pít tam budu jen balenou vodu a žádnou zmrzku ani led..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
26.7.23 15:16

Pokud bude fyziologické těhotenství, tak úplně v klidu. Já toho v těhotenství nalétala spoustu, v prvním i druhém trimestru a všechno v pořádku, včetně letu přes Atlantik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
26.7.23 15:41

@dickys díky za názor. Sama si říkám, že pokud je vše v pořádku tak to zvládne, pokud ale není tak by ani sezení doma na gauči nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
26.7.23 15:43

@dickys ještě se zeptám… Jak jsem zmínila, je to můj první let (vlastně pro nás tři celkově). Tak jestli ten tlak v letadle je nějak silný, asi jen při vzletu a přistání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 15:50

@077lenka Letela jsem loni na zacatku tehu na Madeiru (4,5 hodiny), dr mi rekl, ze pokud to ma skoncit, skonci to, ale ne kvuli letadlu. Rikal, ze by bylo horsi, kdyby bylo vice prestupu, ale kdyz je to primy let, at se niceho nebojim. No skoncilo to, po dovolene bylo vse ok a za 14 dni konec - z letadla jsem si domu prinesla i covid, ktery byl zrejme vinik.
Takze i presto, ze se o c19 jiz nemluvi, asi bych ti a rodine doporucila respirator. Ja dodnes lituji, ze jsem ho nemela. Kazdopadne s tim clovek dnes uz nic neudela.

• Citovat
  • Upravit
2377
26.7.23 16:53

Já létám jen ve druhém trimestru, ale mám dvě zkušenosti z okolí, jedna kamarádka v letadle omdlela a druhá potratila. Ale ten potrat by asi nastal i bez letadla. Jen to omdlení asi mohlo být z letadla, ale byla pak v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
26.7.23 16:54
@077lenka píše:
@dickys ještě se zeptám… Jak jsem zmínila, je to můj první let (vlastně pro nás tři celkově). Tak jestli ten tlak v letadle je nějak silný, asi jen při vzletu a přistání?

Tak při startu tě to trochu „vmáčkne“ do sedačky, při klesání zase můžou bolet uši… Jinak nic zvláštního při letu cítit není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.7.23 17:28

Letela jsem :nevim: Tlak v letadle, ze by te vmacklo do sedacky, to fakt neni…ne vic, nez obcas v aute :nevim: blba muze byt turbulence, to si moc nevyberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
26.7.23 21:40

Letěla jsem v prvním trimestru, doktor mi vysvětlil, že žádné zvýšené riziko to v této fázi nepředstavuje. Let byl v pohodě, akorát na cestě zpět mi bylo v letale hrozně špatně… Ale mně se dělalo zle i v tramvaji.
Tlak a „vmáčknutí do sedačky“ běžně zažívám, obvykle při vzletu usínám. Při stoupání a klesání doporučuju žvýkat žvýkačku nebo jiné jídlo. A vzít si s sebou přes bezpečnostní kontrolu kromě svačiny i prázdnou lahev, kterou si naplnit před nástupem do letadla vodou. Šťastnou cestu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozarka2018
26.7.23 21:52
@Anonymní píše:
@077lenka Letela jsem loni na zacatku tehu na Madeiru (4,5 hodiny), dr mi rekl, ze pokud to ma skoncit, skonci to, ale ne kvuli letadlu. Rikal, ze by bylo horsi, kdyby bylo vice prestupu, ale kdyz je to primy let, at se niceho nebojim. No skoncilo to, po dovolene bylo vse ok a za 14 dni konec - z letadla jsem si domu prinesla i covid, ktery byl zrejme vinik.
Takze i presto, ze se o c19 jiz nemluvi, asi bych ti a rodine doporucila respirator. Ja dodnes lituji, ze jsem ho nemela. Kazdopadne s tim clovek dnes uz nic neudela.

Covid ale nezpůsobí potrat…sama jsem ho v těhotenství měla (i známá) a mám zdravé dítě (ona také)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.23 22:12

@Rozarka2018 Nehadej se. Jakakoli infekce - c19, angina, chripka atd., zvlast v prvnim trimestru, muze byt pro plod fatalni. Navic jsem psala “zrejme vinik”.

Bud rada za to, ze jsi donosila zdrave dite.
Hezky vecer.

• Citovat
  • Upravit
248
29.7.23 15:15

@Rozarka2018 u me byla vinikem angina minuly rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.23 21:53

Hodne zenam byva cely prvni trimestr na bliti. Na dovolene velmi neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
5.8.23 06:46

Já řešila to samé - odlet přes prázdniny po zjištěném těhotenství (odlet vycházel na cca 8 týden) - a lékař mi to kvůli tlaku silně nedoporučil. Dovolenou jsme tedy odpískali. Ale nutno dodat, že mám po kyretáži a samovolném potratu, takže s manželem nic riskovat nechceme :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky