v šátku na kole?

6
20.5.05 23:10

v šátku na kole?

Ahoj holky,chtěla bych se zeptat,jezdíte některá s dítkem v šátku /myslím roční dítě/ třeba na kole? Nevím,jestli si můžu malého dát do „kříže s kapsou“ nebo do „kříže“ a jezdit s ním na kole. Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23
20.5.05 23:19

Podle mne by roční dítě mělo už sedět v sedačce a mít helmičku. Určitě bych si to s prckem v šátku neriskla.
 Masi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.5.05 23:27

No právě,vzadu na sedačce mám 2,5letého klučíka a nevím,jestli je lepší dát ještě tu malou sedačku dopředu nebo toho mladšího v šátku. Nemyslím na nějaké dlouhé výlety,spíš takové popojíždění do vedlejší vesnice. Ale díky za názor. Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
20.5.05 23:36

Ahpj:)
Já bych se přikláněla ke druhé sedačce. Už tu psala jedna maminka, co má dvojčata, že je takhle vozí, a je to fajn:)

Baghira a Eliška (13 m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
21.5.05 00:48

Ahoj Kamilo,
já se také přikláním k variantě, přidat druhou sedačku. Určtě to bude bezpečnější. S prckem v šátku bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.5.05 09:05

Ja by som to tiez v tom satku neriskla :? Nikdy nevies…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
21.5.05 12:40

Rozhodně druhou sedačku a helmu !!! Když spadnete, bude to sice bolet ale určitě to dopadne lépe než když bude v šátku, spadnete a ty se ještě svalíš na něj. A v šátku ta pravděpodobnost je dost vysoká, přenejmenším 1:1.
Právě ty kousky, popojíždění jsou nejnebezpečnější. Na dlouhou cestu se člověk připraví, soustředí se, je opatrnější, ale takhle si myslí, že je to jenom kousek a nemůže se nic stát. No a náhoda si nevybírá, že ?
A pro tebe to určitě bude pohodlnější. V šátku nikdy nevíš kdy se mimčo rozhodne že ti ručkama sáhne do obličeje, nebo jinak vyruší a určitě zrovna v tu chvíli bude potřeba abys koukala na cestu.
Bezpečnou jízdu bez nehod :-)
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.5.05 21:00

Ahoj,

já jsem jeden z těch šiblíků co riskují, teda já to jako risk moc nevnímám. Osobně si myslím, že nebezpečné jsou i dvě sedačky na kole. Vždyť to musí být těžce ovladatelné, i s tou jednou je to někdy záhul. Kolo je nestabilní. Navíc když spadneš, myslím, že je to průšvik tak jak tak.
Já to v šátku se synem zkoušela, ale on je ještě prtě (4 měsíce). Měla jsem ho uvázaného do kříže, ale dala jsem ho tam jako do kolíbky, byl úplně zabalený, vůbe nekoukal. Dcera byla v sedačce a bylo to v poho.
Se starším dítětem si nejsem jistá, jestli se nemele v tom šátku. To se musí zkusit. Možná bych dala helmu i do šátku.
Ale jak říkám, nebezpečné mi to přijde tak jak tak. Co zkusit vozík. Je pro dvě děti, sice dost peněz, ale když si sečteš dvě kvalitní sedačky a helmy, tak se na tu cenu skoro dostaneš a ten je bezpečný.

Kačkač

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.5.05 21:24

Holky, prosím, má některá z vás odkaz na stránky, kde jsou videa s uvazováním dětí do šátků? Já mám pocit, že o tom psala Hromix, ale nejdou mi odesílat soukromé zprávy, prosím, jestli to některá máte, napište mi. Moc díky
 Radina

• Citovat
  • Upravit
657
22.5.05 10:27

Ahoj maminky.

Před mateřskou jsem pracovala jako sestra na neurochirurgii- operace mozku po úrazech, nádorech apod. Vím, jaký je rozdíl mezi úrazem v helmě a bez. Předpokládám, že maminky, které jezdí na kole s dětmi v šátku nepořídili svým dětem ani autosedačky. Protože to je to samé jako jezdit s dítětem v autě na klíně. Možná ještě horší. Asi si budete myslet, že jsem profesně deformovaná, ale letos s malým na kolo ještě nejdeme. Nechce sedět ani v autosedačce. Nevím, jestli jsou na těch sedačkách na kolo popruhy, ale jestli ne, tak je to pro nás stejně zbytečné. Malej by jistě vyskočil za prvním autem, který projede. Vzhledem k tomu, že sedačku ještě nepotřebujeme, tak jsem se po nich moc nekoukala. Jestli budeme někdy vozit malýho na sedačce na kole, tak jedině mimo město. Přijde mi hrozný, když vidím ty děti jak ve městě čichají všechny ty výfukový splodiny přímo u zdroje.

Přeji vám hezké léto.

CIBULKA+ŠIMONEK ( za pár dní 10m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
23.5.05 12:26

V šátku bych mimi na kole rozhodně nevezla. Hrozně jsem se těšila, až budu s naší beruškou jezdit na kole, ale i když jí bude teď v pátek 11 měsíců, tak ještě neumí sama sedět a já si radši počkám, až se to naučí a začnem jezdit později :-) (samozřejmě v cyklosedačce) V šátku bych se ji bála mít.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
23.5.05 13:00

Radino,

úvazy šátků jsou např. na http://www.mamatoto.org/VideoIndex.htm (nevím, jestli jsou to ty stránky, které myslíš). Problém je, že už mi to nějakou dobu nejde spustit. Kliknu na typ úvazu a objeví se mi, že stránku nelze zobrazit. Tak to zkus, třeba Ti to půjde. Je to v angličtině, ale myslím, že by to šlo pochopit i bez znalosti angličtiny. Já jsem se podle toho naučila vázat kříž s kapsou přímo s dítětem v náručí, což je super, protože často člověk potřebuje vázat a dítě není kam položit. A taky to je pevněji utažené.

Jinak k tématu diskuse nemám co říct, kolo nevlastním. Ale se šátkem bych se asi bála. Člověk nikdy neví…

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
23.5.05 13:19

Holandsko je bicyklova velmoc, to snad ani nemusim pisat. Rozhodne vsak neodporucaju vozit sa s dietatom v satke na bicykli (je tu organizacia, ktora sa zaobera bezpecnostnymi odporucaniami, a ta vydava akesi „desatoro“. Medzi tym sa spomina aj toto). Ludia vozia deti najcastejsie v sedackach s pasmi alebo v tych vozickoch za bicyklami . Deti s prilbami som tu ale este nevidela. Iba tie, co uz same jazdia na svojich bicykloch.

Videa na uvazy su tu: www.mamatoto.org a klikni v menu vlavo videos , potom to funguje - su to tie „od Hromix“.

Pa!
schamka a Daninko (10m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.05 13:35

Schamko,

díky za tip!!! Vážně to takhle funguje, ten můj link byl nějaký starý nebo co (ale tehdy to taky fungovalo).

Ulrika

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.12 22:16

V šátku jet s dítětem na kole je dle mého názoru velká nezodpovědnost i v případě, že se jedná o popojíždění na vesnici. Co když spadnete? Nikdy nevíte, může vám pod kolo vběhnout pes ( a to není úplně legerace a ani tak nepraděpodobné, věřte mi), dítě, nacouvá někdo autem a co pak, budete si celý život něco vyčítat, úraz hlavy u dítěte je vážná věc, co kdyby se uhodilo a pravděpodobně při nárazu např do psa jdete přes řidítka a na dítě. šátkování zdar,ale na kolo sedačka a helma nebo raději pěšky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure