V šesti měsících miminka do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já do práce nemusela, ale chtěla… ale je fakt, že pracuju hodně z domova, takže dítko nevidím tak 1-2 dny v týdnu a mám to jako relax
Na celý týden by mi to taky vadilo, ale zkušenost nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když bylo malé půl roku, tak mi zaměstnavatel nabídl jestli nechci zpátky, že má málo lidí, ale nakonec jsme se domluvili na vedlejšce, že i takhle jim to pomůže, vychází to zhruba na pět směn v měsíci, nemám problém s hlídáním…ale je mi vždycky po malé smutno, jak jsem v práci, tak volám dom a ptám se na malou, i když vím, že je o ní dobře postaráno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja nesla do prace v pul roce, ale kdyz holka mela rok a pul a muzu ti rict, ze ikdyz to byly jen tri dny v tydnu, tak mi to bylo porad lito, ze s ni nejsem a to uz byla vetsi..
asi si bude muset rict, ze kdyz to jinak nejde, tak to nejak budes muset vydrzet. a zkusit ji to vynahradit, kdyz s ni jsi…
drz se!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla v sedmi měsících, ale jenom na zkrácený úvazek a bylo to v pohodě, teď jsou malé 2 roky a už mám asi 3/4 úvazku a jsem naprosto spokojená, doma bych se zbláznila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacala jsem pracovat v peti mesicich, na plny uvazek, nepracovat, asi bych doma se zblaznila, bohuzel pro me materska neni to nej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacala jsem pracovat od 9 měsíců, ale brala jsem si malou s sebou. Hlídání jsem měla tak na 3 hodiny denně, celý den bych nedala ani já ani ona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka chodí od ukončení 6ti nedělí.. hlídá jí mamka a partner, zvládá bez problémů… mladému je teď půl roku a už mají zajetý systém a díky jejímu platu aji nemají existenční problémy, takže jsou fakt v pohodě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla do práce na zkrácený úvazek když bylo malé půl roku, teď je malé 17 měsíců a bez problému…hlídá moje máma. Doma bych se zbláznila, takhle si něco vydělám a nemám nervy, že nejsou peníze na hypo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem do práce v šesti měsících věku dítěte, dítě šlo do jeslí. Plný pracovní úvazek, ráno odchod v 8 hodin, návrat v šest večer. Myslím, že je to naprosto v pohodě, jen já se cítím dost unaveně, ale to je možná tou dlouhou zimou.
Prvních 14 dní nám pomáhala mamka, aby si malá v jeslích zvykla, chodila jen na dopoledne. Jinak na výpomoc mám uklízečku, která přijde 1× týdně a uklidí byt.
Podívej se na to z té dobré stránky – ono to chození do práce má své výhody, vracíš se zpět do normálního života a máš i jinou seberealizaci. Když jsem s dítětem, tak jsem 2× tak spokojená a užívám si ho. Nezevšednilo mi. Navíc na západ od českých hranic je časný návrat matky do práce zcela normální.
A dítě je v jeslích spokojené. Jediný problém vidím v častém marodění, já mám nárok jen na 6 dní ošetřováku ročně, takže moje dcera chodí do jeslí i polonemocná a není zde výjimkou. Takže teď má například už 14 dní kašel, o víkendu horečky, včera byla OK, dneska ráno 37,7, předpokládám, že odpoledne to bude zase horečka a budu muset ji jít vyzvednout.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
myslim si, ze pokud jdes zpet do prace z financich duvodu, trapit by ses urcite nemela. Sice to neni ‚maminky‘ prani, ale dnes neni, bohuzel, vse idealni (zkracene uvazky, podpora od statu nemluve). Urcite bych se snazila co nejvice si vynahradit cas s miminkem po praci a o vikendech.
Ja resim (mozna trochu predcasne
, ale radeji se na to pripravit) situaci, kdy jsme s manzelem v zahranici (Francie) a ocekavame naseho prvniho potomka. Jelikoz je manzel v tuhle chvili bez prace, cela domacnost je zavisla na mne. A zde se matky vraci do prace po 10 tydnech po porodu. Jinak je tu narok na 6 mesicu rodicovske (neplacene, ci uplne minimum, ktere nestaci ani na najem), tzn. pouze pripad, kdy Vas partner dokaze zabezbecit.
Jsem stale ovlivnena ceskym systemem (2 - 4 roky mi sice prijde hodne, ale preferuji to vice nez nejakych 10 tydnu)a prijde mi hloupe, ze maminky se museji rozhodovat na zaklade financni situace a ne, zda vratit se zpet do prace jim vyhovuje. S tim souvisi moje nejvetsi obava, a to moznost kojeni
Asi nehrozi, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Didierko, kojit se dá i při chození do práce. Jen to chce dobře zajistit veškerou logistiku. Moje fr. kamarádky to činily tak, že jim dítko do práce vždycky někdo donesl. Asi bude hodně záležet na tom, jak Vám kojení půjde. Když to půjde dobře, jako jedné mojí pracovně velmi vytížené fr. kámošce, tak to není důvod to přerušovat. Maminka jí dítko do práce vždycky donesla a práce má povinnost zajistit vhodný prostor ke kojení. Takže ve Vašem případě by ti dítko do práce musel nosit manžel. A doporučuju naučit miminko od začátku na tříhodinové intervaly, plus lze ještě mléko odstříkávat.
Jinak samozřejmě je hloupé rozhodovat se podle finanční situace, ale tak tomu bylo vždykcy… např. i u našich babiček.
- Citovat
- Upravit
@DidierK Kojila jsem i při práci, odsávala jsem. Jsem v zahraničí, do práce jsem se vracela poprvé po pěti měsících, podruhé po šesti. Pokaždé jsem dělala první dva měsíce na poloviční úvazek a potom na plný. Problém byl, že zezačátku mimina pila mléko třikrát během doby, co jsem byla v práci, a já jsem mohla odstříkávat jen dvakrát. U syna to nevadilo, měla jsem namražené hektolitry z prvních měsíců, kdy jsem byla doma. Od devíti měsíců dítěte už jsem neměla nárok na přestávky a odsávala jsem jen jednou místo oběda. Vydržela jsem to rok. Poslední dva měsíce jsem měla pocit, že už to tahám až z paty. V roce jsem odsávat přestala, kojila ráno, po příchodu z práce a večer, a do dvou týdnů bylo mléko pryč. Teď s dcerou jsem tak úspěšná nebyla. V jejích sedmi měsících jsem přestala kojit v noci a i když jsem odsávala dvakrát denně a jinak jsem přes den kojila, mléko se mi začalo ztrácet. V osmi měsících jsem toho nechala. Někdo si udrží produkci mléka celé roky i když kojí jen jednou denně, to bohužel nebyl můj případ.
Měla jsem dobrou elektrickou odsávačku a izolační tašku specielně na přepravu MM. Přes den bylo mléko v práci v lednici a doma jsem ho vyndavala úplně ledové. Mimčo ho dostalo druhý den z flašky. To, co jsem odsála v pátek, putovalo do mrazáku.
Než nastoupíš do práce, je nutné se ujistit, že dítě umí pít z flašky. U nás to byl velký problém u obou dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wau, jankee, máš můj obdiv. Pokud mě pamět neklame, tak takhle dlouho to nezvládla žádné moje fr. kamarádka. Myslím, že končily kolem půl roka, jedna možná trochu déle. Mně samotné se mléko začalo ztrácet po třetím měsíci dítěte, to jsme byli ještě doma.
- Citovat
- Upravit
Ja jsem zpět v práci od 4,5 měsíce věku mé holčičky. A doma na rodičovské je tatínek. U nás to je dané rozdílem v příjmech. Taky jsem to v době kdy se blížil navrat řešila, malá je pro mne vším a mrzí mě ze mi uniknou okamžiky kdy prvně začne lézt, stát a podobně. Taky jsme vnitřně vyčítala příteli ze je pohodlný a ze uz dávno měl shánět lepe placenou práci. Na druhou stranu jsem se vrátila do práce na 150% v době auditu, takze od osmi do devíti večer byl masakr. Ale ten pocit toho, ze jsem se vrátila jako spasa mi zvedl elán. Ted jsem v práci dva mesice a uz máme zabehnuty režim. Dokonce mě uz vyhánějí z porad na kojení (odsavam si v jedenáct a ve dvě) v šest uz kojim doma. Malá pije mlicko druhy den. Jsem zvědavá jak dlouho kojim vydrzim, zatím mám denne tak litr mléka. Ted v šesti měsících je tak z 95% na mem mleku a z 5% na prikrmech.
Příspěvek upraven 05.03.13 v 11:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtela jsem se zeptat maminek, ktere z financnich duvodu museli do prace, kdyz meli miminko jeste male. Malemu je sest mesicu. Chtela jsem se zeptat jak jste to zvladali, myslim po psychicke strance. Ja jsem si myslela ze se to casem zlepsi, ale uz je to asi mesic a maly mi chybi vic a vic. Jak jste to zvladli vy? Za jak dlouho jste si zvykli?