Na návštěvu s mandarinkami, pomeranči a banány
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V zajetí exotiky
Ahoj, spise pro pobaveni, nebo ujisteni, ze jsem blázen.
Jak to mate vy? Kdykoliv k nam nekdo prijde na navstevu, nebo nekdo chce neco koupit detem, tak priveze mandarinky, pomeranče nebo banány, pripadam si jako pred 30 lety, kdyz se chodilo na navstevu do nemocnice. To neni ze bych byla nevdecna, ze mam byt ráda, ze neco přinesou, ale aby nekdo donesl svestky, meruňky, jahody, kdyz je sezona, ted jablka, tak to ne.
Sladkosti se u nas naštěstí nekonaji, zdravotni indikace.
Jak to mate vy, co nosi navstevy pro děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Sladké. Jahod, jablek, švestek a meruněk máme dost na zahradě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mamka miluje svestky, tak zas porad nosi ty.. ale nosi i jablka, ted teda i mandarinky, ale protoze nam chutnaji tak do Vanoc.. pak uz nejsou dobre
Jeste hrozno ![]()
- Citovat
- Upravit
Jak kdy, někdy sladkosti, někdy ovoce.
Já třeba jablka taky nenosím, v mém okolí si je skoro každý sežene domácí, tak co bych je tahala z obchodu.
Nosím hroznové víno, mandarinky (teď jsou prostě dobré a za pár korun), i ty švestky a jahody jsem donesla, když byla sezona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdykoliv jdu na návštěvu za babičou do domu s pečovatelskou službou, dá mi mističky s tím, co dala stranou od obědů, které dostává. Dává mi to jako velkou vzácnost a myslí to dobře… Ještě, že sousedi mají nějaké hospodářství, kde se to zužitkuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Any11 @Mar__tanka1983 my dostavame mandarinky celorocne. Uz mi dokonce jedna navsteva prozradila, ze je nosi, protoze oni je jako deti neměli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já budu šťastná, když mým dětem někdo přinese mandarinku, místo brumíka a dalších nesmyslů. Ale rozumím ti, snažím se nakupovat sezónní a místní ovoce/zeleninu. Babička nakupuje banány, pomeranče a mandarinky protože jí to přijde jako něco lepšího, když to dřív nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
@radkka ty jo, budou dve jo,gratuluju.To je sok, coz?
Šok to byl, děkuju za gratulaci
smiřujeme se s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka taky sem si všimla dovětku u podpisu… ![]()
Tak to je pěkná prda. Ale určitě to zvládnete ![]()
My plánujem na druhý - a partner se mi teď svěřil (nadšeně), že je přesvědčenej, už se mu to i opakovaně zdálo, že budou dvojčata. Sem mu řekla, že jestli si je tím tak jistej, tak si to těleso v životě vyndat nenechám
Tři už fakt néééé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
@radkka taky sem si všimla dovětku u podpisu…
Tak to je pěkná prda. Ale určitě to zvládneteMy plánujem na druhý - a partner se mi teď svěřil (nadšeně), že je přesvědčenej, už se mu to i opakovaně zdálo, že budou dvojčata. Sem mu řekla, že jestli si je tím tak jistej, tak si to těleso v životě vyndat nenechám
Tři už fakt néééé.
Zvládneme, to je jasný, musíme
těšíme se, mám už radost, ale byl to šok. Bojim se, jaké to bude, to je asi jasný, ale jsem ráda.
Chápu tě, ale tak ona není velká šance, že to tak bude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou nosí návštěvy sladkosti. Co ale miluju, je když moje babička s tetou, dají mým dětem balíčky na Mikuláše a jsou tam krásně nazdobené velké domácí perníčky, mandarinky, pomeranče, banány, sušené ovoce. Úplně stejně, jako to dávaly mně a mým sourozencům
ten balíček vždycky tak nádherně voní vánocemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit