Ovocné příkrmy - kupované ovoce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ovocne prikrmy-kupovane ovoce?
Ahoj.Chci se zeptat, kdyz jste zacly ovocne prikrmy v tech cca 7 mesicich nebo tak nejak, davaly jste jake ovoce? je lepsi ovoce kupovat cerstve(ale bohuzel osetrene kdovi cim) nebo lepsi dat kupovanou presnidavku?
tam by clovek asi vitaminy tezko hledal. Prave to resim u druhe dcery a clovek cim vic o tom cte, tim vic je z toho zblbly, jak je vse skodlive ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dávala jsem banán, jablko, hrušku, meloun, nektarinky, broskve, hrozno, pomeranč, mandarinku, meruňky, jahody, maliny podle sezóny a kupovala jsem pouze přesnídávky neslazené 100% ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvni dcera dostavala co?
Ja davam presnidavky jen vyjimecne na cestach a to ty neslazene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem z našich domácích jablek, kupovaných hrušek a do toho banán. Jinak jsem dávala i ovocné skleničky, snažila se kupovat 100% ovoce. V létě měl rok, tak místo přesnídávek dostal kousky různých i kupovaných ovocí. Ale přes zimu spíš frčely skleničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to jedno, já dávala obojí..kupovaný jen neslazené. pokud chceš vlastní, kupovala bych raději bio ovoce. pro malý mimčo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda skleničky. Vždy bez cukru. Kojím, takže jsem začínala s příkrmy od ukonč. 6.měs., zeleninu. Poté jsem přidávala s masem. A až potom, tak okolo 7.měs. až ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ice79 píše:
Já teda skleničky. Vždy bez cukru. Kojím, takže jsem začínala s příkrmy od ukonč. 6.měs., zeleninu. Poté jsem přidávala s masem. A až potom, tak okolo 7.měs. až ovoce.
Kdybych měla vlastní zahradu, tak bych to neřešila a jasně dávala ze svých zdrojů, bohužel nemám. Skleničky by měly být velmi přísně kontrolovány, věřím tomu víc než zelenině a ovoci v obchodě. Nedávno jsem četla nějaký průzkum, že zelenina a ovoce v obchodech neobsahuje zdravého téměř nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem normos skleničky, jen jak psaly holky - hlídat složení. Začala jsem s příkrmy az před sedmým měsícem, takže ovoce myslím nějak kolem půlky devátého začal dostávat. Nam naopak i dr skleničky doporučuje, to mas názor od názoru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala hlavně skleničky. Ovoce z obchodu není nic moc, do skleniček se dává kvalitnější, než si koupíš. Na podzim jsem zavařovala rozmixované jablka od mámy ze zahrádky. Pokud nemáš vlastní, zkusila bych někde koupit bednu jablek od nějakého pěstitele a udělat si zásoby na zimu. Další ovoce jsem se snažila kupovat na trhu podle sezony, banány a hrozno teda normálně v obchodě.
- Citovat
- Upravit
A nemáte někde v okolí možnost kupovat přímo farmáře? My tady máme přímo farmářský obchod, takže jsem se snažila hodně kupovat ovoce tam. Občas jsem dala i přesnídávku ze 100%ovoce bez přidaného cukru, aby byla změna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit