Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám takovej divnej dotaz a nevím, jestli to dobře napíšu, aby jste pochopily na co se vlastně ptám…Moje dcera ( 5 měsíců )má pod jazykem cosi-vypadá to jako „druhý jazyk“, ale…já když si sama prohlídnu svůj jazyk a když ho zvednu nahoru, tak jakoby ten spodek, co je vzadu a jakoby dole ( modré žilky, „bouličky“, blanky), tak ona to má jakoby posunutý celý dopředu…prostě když např. brečí nebo se směje a ten jazky trošičku nadzvedne nebo s ním hýbne, tak to má pod tím. Co to může být? Moc vám děkuju za rady, odpovědi… ![]()
@stelli nechapu moc popis. Bud ma mensi pusinku, nez ty, a tim padem vsechno bliz. Nebo kratsi uzdicku. Nebo nejlepsi je to ukazat vasemu pediatrovi, protoze z tveho dotazu chapu jen to, ze dcerka ma mensi pusu a vsechno pod jazykem bliz, nez ty. ![]()
Vůbec to neřeš, někteřé lidi to tak maj i v dospělosti tu spodinu hodně" masíčkovou"
@monrom dovolim si odbocit. Nas syn ma velmi kratkou uzdickou, spatne sal, v srpnu mu budou 3 roky a samozrejme skoro nemluvi. Nas pediatr to na me nescetne dotazy neni schopen konstruktivne resit. Zubarka zrejme nemela sanci to zaregistrovat. Kam bych se mela obratit?
@monrom nn, zubarku menit rozhodne nechci, chodi k me zubarce, kterou jsem si doslova vysnila. Proste muzeme byt radi, ze mela sanci aspon zkouknout vsechny zuby v te kratke chvilce, co ji pokazde dopral. Pediatra bych menila hned, ale lepsi nahradu zatim nemam ![]()
@monrom moc komplikujes
uzdicku ma opravdu kratkou. Nejsem doktor, ale poznam to
Jazyk mu dela uplne srdicko, ma to po mne. Mne ji strihali v 6 letech, problem s mluvenim nebyl, delal to zubar… Je to ale mnoho let nazpet.
@monrom diky, to jsem vubec nevedela. Vezmu ho s timto problemem nejdriv k te svoji
a podle toho se zaridime.
Díky. Ona to tam neměla, včera se jí to tam ukázalo. Ještě nás napadlo, že by to mohly být zduřelé uzliny. K pediatričce půjdu určitě, jen jsem se chtěla zeptat. Prostě to ale vypadá hrozně v pusině, opravdu, jak kdyby tam měla dva jazyky
@monrom zakladatlky dítěti je 5 měsíců, pokud by to byl problém co ty píšeš, dávno by se to řešilo, protože by nebylo schopné zapojit jazyk do sání ![]()
Ahoj, tak prý to může být od zubů…
. Příští týden jdeme na šesti měsíční, tak se na to mudr ještě koukne. Mám sledovat, jestli to neotíká nebo nebo něco.
@stelli diky za info, ja jsem nad tim musela porad dumat. Dej vedet, jak se to vyviji.. Mozna, ze to jsou natekle slinne zlazy?
Nevim ale, kde presne jsou ![]()
Ahojky, mam takovy dotaz ohledne uzdicky pod jazykem. Vcera vecer se mi primo na te uzdicce udelaly dve boulicky. Vypada to neco jako vacek nebo aft. Vubec to neboli, ale pri mluveni mi to obcas prekazi. Prosim, nevite nekdo, co by to mohlo byt? K lekari se ted uz nedostanu a mam trochu obavy.
Diky za kazdou odpoved.