Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, malá měla po porodu nožičku úplně vytočenou ven - tzn. na druhou stranu ne dovnitř, prý málo místa v děloze,tak jsme museli cvičit cca měsíc Vojtovu metodu a pak už se jí to samovolně dospravilo. Prý to byla pouze svalová záležitost.
Ale nevím, když ji má vtočenou dovnitř, jesli to bude taky tak.
Ahoj,
primou zkusenost nemam, jen matne tusim, ze to same melo miminko, se kterym jsme se setkali na ortopedii na Bulovce. Maminka tam s nim chodila na presadrovani, nevim, co mu s ni delali, jestli nejak vzdycky pootocili…, ale byli oba docela v pohode, brali to sportovne. Prisli, presadrovali, prespali tam, a myslim po tydnu znova. Miminko malinkou sadricku docela dobre snaselo. My, co jsme tam byli s vykloubenyma nohama a deti se nesmely hnout a chovat, jsme na tom byli trochu hur, ale urcite nebylo o co stat.
Tak moooc drzim palce, at mimik jen „blbne“ ![]()
Holky děkuji,
já bych, popravdě, raději slyšela za ty 2 týdny, že sem spletli… Prý se to stává.
Ale moc se asi utěšuji…
Ach jo.
Ahojky bud v klidu. My mame vtocenou nožicku tak že ma prstiky u kotniku. Vedeli jsme to v 20 tydnu tehotenstvi. U porodu mi rekli že se to rozhybe a rozmasiruje ale prdleaj poslali na na bulovku a dostali jsme sadru v 19 dnech života.Pak nas ceka operace a dlahy. Hlavne bud v klidu da se to lecit.
Ahoj, malej se také narodil s PEC a teď mu jsou 4 roky a je v pohodě. Dostal sádru hned v týdnu života, pak další 4 týdny jsmme jezdili na novou sádru, pak operace(natahovali mu šlachu, lámali patní kost, drtili kotník) pak 14 dná sádra, pak gumová dlaha na pevno, dlaha sundavací a konečně už jen vložky do bot. Kontroly máme 2× do roka, po dobu ještě asi 15 let ale…jsem ráda, že to máme za sebou, tak že pro všechny hlavu vzhůru, v dnešní době dokážou lékaři opravdu moooooooc ![]()
Ahoj,
prosím nemáte některá zkušenost s diagnozou „vtočené nožičky“ dovnitř neboli tzv.pes equinovarus ( koňská noha)???
Minulý týden se dr. na UTZ vyjádřil, že nožička je asi mírně stočená, ale taky že možná jen tak miminko „blbne“..... Nicméně se mu to nezdálo a dlouho to prohlížel a za 2 týdny mám jít na další UTZ pro kontrolu.
Mám hrozné nervy…
Stalo se vám někomu, že se dr. na UTZ taky nějak podobně vyjádřil a jak to nakonec dopadlo???
Díky moc