Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
noo taky jsem s tím teď bojovaly malé to spadlo spíš na průdušky a začala kašlat. Takže jsme dávaly hedelix na odkašlání. Jinak dnes v noci jsem vyzkoušela babskou radu - nakrájet cubuli dát jí do plínky a pověsit do ložnice - smrad děsnej ale malé se krásně dýchalo a nechrčela a dnes je o dost lepší ![]()
Tak to mi zadni rymu mame behem zimy uz potreti
ted naposledy jsme ji meli asi 3 tydny,nez jsme se ji zbavily.Odsat nic neslo,tak jsem akorat nosik vytirala Vincentkou a prvni tyden jsem kapala Nasivin.Ono se s tim ani moc delat jinyho neda.Jo a zvlhcovala jsem vzduch.
Díky, tu cibuli vyzkouším. Ještě mám jeden dotaz, nemůže se z toho vyvinout záně středního ucha? V rodině to sice nikdo neměl, ale ještě nejsme očkovaný na pneumokoka…
Může.Nic není vyloučeno.A záněty středního ucha nezpůsobuje JEN Pneumokok.Nebo si snad myslíš,že když necháš dítě naočkovat proti Pneumokokům,NEMUŽE dostat zánět středního ucha?Může..
Emička taky trpí opakovanými rýmami.U nás se z toho přes kašel často vyvine zánět průdušek.Ten může být virový i bakteriální.Nemá jen jednu příčinu.Malé podle krevních testů nic nenašli.A tak to může být i se zánětem středního ucha.
My byli se zadní rýmou u pediatra nedávno. Předepsal nám kapky Pamycol a ty zabraly. Zároveň jsme taky vypodložili postýlku, aby měl malý hlavu výš a kolem postýlky rozvěsili mokré pleny. Dýchalo se mu s tímto o hodně líp.
My tuhle zimu máme zadní rýmu už podruhé.
Malej má postýlku zvednutou, zvlhčujeme vzduch mokrýma plenama, a do nosu kapeme Libenar. Po 10 minutách mu pak někdy i něco odsaju. Jo a ještě jsme ted nově vyzkušeli Olynth aromaterapy do zásuvky. Je to pro děti od 3měsíců. Dám to na hodinu do zásuvky než jde malej spát a mnohem líp se mu dýchá
přes den to taky na chvíli zapojím, a je to hned znát. ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit, co dělat se zadní rýmou u 7M mimča. Nosík má krásně čistý, ta rýma vadí spíš mě, při dýchání to v ní bublá a snaží se to odkašlat jako dospělý. Odsát nejde, používáme Sterimar sprej do nosu. Díky za tipy.