Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vadí mi exka mého přítele. Jsem špatná? Vadí mi jak stále s něčím otravuje, něco potřebuje, s něčím chce poradit. Telefonuje i po desáté večer. Jsem fakt tak špatná, když mi to vadí???
Ne, nejsi, je to divný. Asi se od něj nedokáže odpoutat. Ale dej tomu čas, bude to lepší.
Už jednou jsem to řešila a chtěla se kvůli tomu rozejít. Pak s ní asi promluvil a nějakou dobu byl klid. Teď to začíná zase. Takže ano, mluvili, moockrát, včera jsme se měli milovat a ejhle po desáté hodině zase hovor, takže jsem najednou byla na bodu mrazu a odmítla ho… Asi nechápal, naléhal já nic… Je to těžký, když je chlap natvrdlej.
Tak se domluvte, ať si nastaví tichý režim. Pokud nepotřebuje u někoho zvedat telefony, od devíti večer bych už telefony nezvedala.
@Mmmrkvička píše: Více
Hele, ale tohle je zase znamení, že on tu exku fakt neprožívá. Vyřídil hovor, ale naladěný byl na tebe.
No mně by vadilo, že si partner nehlídá hranice. Po osmé telefony nezvedám, jen urgentní věci dětí. Takže obracej se na chlapa, to je úkol pro něj, s exkou nic neuděláš a lidi jsou různí. jestli mají děti, tak to máš v jednom balíčku chlapa i jeho ex a děti, tak to prostě je.
@Mmmrkvička píše: Více
Ano, jsi špatná a hysterická žena. Máš pocit méněcennosti, protože si nevěříš a myslíš si, že přítel půjde k ex.
Už jsi to tu řešila. Pak přišel happy end, jak to pochopil a vše je skvělé. A ejhle! Opět zde a s tím samým. Jestliže to nechápe, tak se rozhodni, jestli s tim dokážeš žít nebo ne. Evidentně on nemá problém a neumí pochopit, ze něco dělá špatně. Takže je to na tobě. Smířit se nebo z toho vycouvat.
A jak dlouho jsou od sebe?
Ona očividně nikoho nemá, tak ho pořád otravuje. Pokud jste to už spolu několikrát řešili a jemu to je jedno/neřeší to dostatečně, tak je to známka toho, že nerespektuje tvoje pocity a to, jak se cítíš. Asi bych mu řekla, že nechci být ve vztahu ve třech a pokud s tím něco neudělá, tak se budeme muset rozejít.
(btw. nepíšeš, že by spolu měli dítě, to by byla pak jiná situace, to je nějaký kontakt nevyhnutelný)
@donutka01 píše: Více
nevím přesně, ale pár let to bude…, děti už jsou veliké 20+ vlastní život maj…
Končí to tak, že když má exka nějakej problém, telefonuje, otravuje, tak odjíždím do mého starého bytu. Nechci být na přítele hnusná, protože tohle mne točí a tak radši nic nechci vědět, vidět, slyšet…
A taky vím, že je to pro něj určitý druh trestu…
@Mmmrkvička píše: VíceŘeší, když ji to nebude večer zvedat, přestane vyvolávat.