Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny účastníky těchto stránek.
Rozhodla jsem se veřejně napsat svůj příběh, protože bych ráda věděla názor ostatních lidí.
Začnu s tím, že jsem měla přítele, se kterým jsem byla půl roku. Mě je 42 a jemu 47. Řekla bych že ten vztah byl celkem bez větších komplikací. Kromě toho ale udržují přátelské vztahy s bývalými, ale nějak zvlášt se s nimi nestýkám a intenzivně nepíšu. S jedním z nich mám přátelský vztah už 13 let. Resp. jsem se s ním rozešla kdysi já a od té doby si jednou za čas napíšem jak se máme. Asi po dlouhé době (několika letech) mi ex- přítel napsal, že si koupil nové letadlo a že mi nabízí vyhlídkový let zdarma. Řekla jsem si, že se chce asi pochlubit. Aktuální přítel byl zrovna pryč a já neměla co dělat. Tak jsem to přijala. Aktuální přítel to ale nedal a kvůli tomu se semnou rozešel.
Vysvětlovala jsem mu, že s bývalým jsme pouze přátelé už 13 let a že na tom nevidím nic špatného a že mi může důvěřovat. On to tak však nevidí a nepřeje si, abych se s ním vůbec bavila, na tož s ním ještě někde šla.
Na moje narozeniny mi ještě napsal můj ex přání k narozeninám (týden před tím letadlem). Aktuální přítel si toho všimnul a vyskočil na mě s tím, že si s ním vypisuji. Řekla jsem mu, že mi napsal pouze přání a že to automaticky neznamená, že si s ním vypisuji a že vidí brouka tam kde není. Byl na mě kvůli tomu ale nepříjemný a říkal mi, že mu to pokazilo naši dovolenou, na kterou jsme zrovna jeli.
Co si o tom myslíte vy? Vždycky jsem si myslela, že je fajn po rozchodu zůstat dobrými přáteli. Ale aktuální přítel to tak neviděl a rozešel se semnou s tím, že se s bývalýma nemám co bavit.
Jak to vidíte vy? Taky by vám to tak vadilo?
Za případnou odpověd děkuji
No nevím, ale já bych svému milému, než bych šla na ten let, zavolala, jakou lukrativní nabídku a ještě k tomu od dávného ex jsem dostala. Kdyby měl nějaké proslovy, tak bych mu řekla, že se prostě chce pochlubit a já bych se chtěla proletět. Myslím, že bych propustku dostala ![]()
Myslím si, ze tvůj partner se ve svých 47 letech chová jak pubertak ![]()
Jako ano, let by mi přišel trochu podezřelý, ale přání k narozeninám…
Ano, je fajn zůstat přáteli, pokud to jde.
Nový měl prostě nedostatek sebevědomí, je fajn, že ses ho zbavila. Asi.
Nevidim jediny duvod byt „dobrymi prateli“ s exama ![]()
Na druhou stranu tvuj pritel nejak prilis vysiluje, zarlivce nebrat.
@Lucie_Sx píše:
Nevidim jediny duvod byt „dobrymi prateli“ s examaNa druhou stranu tvuj pritel nejak prilis vysiluje, zarlivce nebrat.
A já nevidím jediný důvod utnout kontakt s někým s kým jsem strávila x let, mám ho ráda a vážím si ho. Pokud jedna strana nemá postranní úmysly se vrátit, tak je to dle mého naprosto v pořádku.
Já jsem taky zažila jednoho, který mi dal nůž na krk, že jestli se budu kamarádit se svým ex se kterým jsme se rozešli už x let předtím, než jsem vůbec poznala jeho, tak se mnou nebude. No vypakovala jsem ho hned po té jeho scéně a dobře jsem udělala, protože partnera, který by mi diktoval co můžu a nemůžu bych do budoucna nechtěla.
Zakladatelko, buď ráda, že jsi se ho zbavila. Je to majetnický blb bez sebevědomí.
A vedel o tom letu soucasny pritel? Jedna vec je zarlivost a druha je prihazovat polinka do ohne… pokud se to dozvedel nejak jinak, mimochodem, potom co to probehlo, je to asi pro zarlivejsiho cloveka dost problem. Pokud jsi mu to rekla predem a on vysiluje moc, je to blbe. V jeho veku tedy
pokud ma problem s narozeninovym pranim, je to hodne spatne.
Za me neni problem, ze jsi letela, ale ze jsi mu to tajila… ntb. behem chvile nekolik temat „kontakt s ex“, to dnes jste dostali takovehle zadani? ![]()
@Eva.asdfghjkl píše:
A vedel o tom letu soucasny pritel? Jedna vec je zarlivost a druha je prihazovat polinka do ohne… pokud se to dozvedel nejak jinak, mimochodem, potom co to probehlo, je to asi pro zarlivejsiho cloveka dost problem. Pokud jsi mu to rekla predem a on vysiluje moc, je to blbe. V jeho veku tedypokud ma problem s narozeninovym pranim, je to hodne spatne.
řekla jsem mu to až když jsem se proletěla. Dříve jsem ho kontaktovat nemohla, protože byl offline a někde na cestě domů ze zahraničí. Nabídku na let jsem dostala na poslední chvíli.
Asi takto…se svým ex mám ok vztahy, napíšeme si na Vánoce atd., chováme se k sobě slušně, ale rozhodne bych to nenapsala, že jsme „dobří pratele“…
Reakce tvého teď už také ex mu přijde přehnaná…na druhou stranu, i ten pojem „dobrými prateli“ od tebe mi přijde více než standardní. ![]()
@Trodatka no nejak mi tvuj dnesni pribeh nesedi s tim, co jsi psala v listopadu: „chlapi neumí být jen kamarádi
ale zajímá mě všeobecně názor,…“ ![]()
@Trodatka píše:
Zdravím všechny účastníky těchto stránek.Rozhodla jsem se veřejně napsat svůj příběh, protože bych ráda věděla názor ostatních lidí.
Začnu s tím, že jsem měla přítele, se kterým jsem byla půl roku. Mě je 42 a jemu 47. Řekla bych že ten vztah byl celkem bez větších komplikací. Kromě toho ale udržují přátelské vztahy s bývalými, ale nějak zvlášt se s nimi nestýkám a intenzivně nepíšu. S jedním z nich mám přátelský vztah už 13 let. Resp. jsem se s ním rozešla kdysi já a od té doby si jednou za čas napíšem jak se máme. Asi po dlouhé době (několika letech) mi ex- přítel napsal, že si koupil nové letadlo a že mi nabízí vyhlídkový let zdarma. Řekla jsem si, že se chce asi pochlubit. Aktuální přítel byl zrovna pryč a já neměla co dělat. Tak jsem to přijala. Aktuální přítel to ale nedal a kvůli tomu se semnou rozešel.
Vysvětlovala jsem mu, že s bývalým jsme pouze přátelé už 13 let a že na tom nevidím nic špatného a že mi může důvěřovat. On to tak však nevidí a nepřeje si, abych se s ním vůbec bavila, na tož s ním ještě někde šla.
Na moje narozeniny mi ještě napsal můj ex přání k narozeninám (týden před tím letadlem). Aktuální přítel si toho všimnul a vyskočil na mě s tím, že si s ním vypisuji. Řekla jsem mu, že mi napsal pouze přání a že to automaticky neznamená, že si s ním vypisuji a že vidí brouka tam kde není. Byl na mě kvůli tomu ale nepříjemný a říkal mi, že mu to pokazilo naši dovolenou, na kterou jsme zrovna jeli.
Co si o tom myslíte vy? Vždycky jsem si myslela, že je fajn po rozchodu zůstat dobrými přáteli. Ale aktuální přítel to tak neviděl a rozešel se semnou s tím, že se s bývalýma nemám co bavit.
Vidím to stejně jako ty,
@Trodatka píše:Vidím to stejně jako ty,
Zdravím všechny účastníky těchto stránek.Rozhodla jsem se veřejně napsat svůj příběh, protože bych ráda věděla názor ostatních lidí.
@Eva.asdfghjkl píše:
A vedel o tom letu soucasny pritel? Jedna vec je zarlivost a druha je prihazovat polinka do ohne… pokud se to dozvedel nejak jinak, mimochodem, potom co to probehlo, je to asi pro zarlivejsiho cloveka dost problem. Pokud jsi mu to rekla predem a on vysiluje moc, je to blbe. V jeho veku tedypokud ma problem s narozeninovym pranim, je to hodne spatne.
To je jeho ale problém jsou spolu teprve půl roku, opravdu nemusíš vše sdilet
@Trodatka píše:Vidím to stejně jako ty,
@Eva.asdfghjkl píše:To je jeho ale problém jsou spolu teprve půl roku,opravdu nemusíš vše sdilet
@Perníček22 píše:
Asi takto…se svým ex mám ok vztahy, napíšeme si na Vánoce atd., chováme se k sobě slušně, ale rozhodne bych to nenapsala, že jsme „dobří pratele“…
Reakce tvého teď už také ex mu přijde přehnaná…na druhou stranu, i ten pojem „dobrými prateli“ od tebe mi přijde více než standardní.
Ja znám několik lidi co s byvalyma přáteli, ja jsem jedna z nich.
Nechápu jak můžeš říct o bývalým partnerovi, že je to tvůj dobrý přítel. To je prostě divný, nereálný. Bývalý partneři zpravidla nikdy nejsou přátelé. A už vůbec ne dobří či nejlepší.
Jinak k tomu letu - šlo říct přece Někdy příště. A měla bys vyřešeno. Otázka je, proč chtít někoho, kdo na tebe žárlí až tak, že udělá scénu a rozejde se s tebou.