Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Každý den určitě ne! Tím si budeš ničit tu prospěšnou mikroflóru kterou tam máš. Řiď se pokyny lékarnice a uvidíš jak to bude vypadat po 5 dnech.
@Aletheia souhlasím-výplachy každý den bych teda nedělala, pak budeš zničením mikroflóry teprve náchylná k zánětům…
Mne rikala doktorka, ze muzu zkusit delat si vyplach 1× tydne, jako prevenci proti zanetum, ze nektery zensky si to pochvalujou..
Já měla teď podobné problémy z bazénu. Na gyndě mi taky nic nenašli. Nikdy jsem na nic netrpěla, až teď, co chodím s malou plavat a pomohl mi FEMIGEL ( gel na zavádění ). Schválně jsem to otestovala, jestli to mám opravdu z bazénu a fakt že jo
Takže už jsem se vybavila voskovanými tampóny přímo do bazénu. Každopádně gel jsem zavedla večer, než jsem šla spát, ráno se pořádně osprchovala a zabralo to hned
Pak stačila jedna další návštěva bazénu a opět výtok. Takže zase gel a hned zabral a mám opět po problémech. Zítra máme zase lekci, tak snad si to „nepřinesu“ znova
Výplach nevím ![]()
@Banshee píše:
Mne rikala doktorka, ze muzu zkusit delat si vyplach 1× tydne, jako prevenci proti zanetum, ze nektery zensky si to pochvalujou..
hele jednou týdně možná ale u fakt vážných případů kde nepomohly veškeré opatření - a to nemyslím jenom běžnou léčbu. Dávat si to pořád je blbost a dobrý gynekolog ti to řekne.
Používala, při problémech právě necelí ten týden a byl klid…už na podruhý jsem cítila ef
Mně taky pomohli..pro jistotu je mám doma..jsou dobré..a fakt jen těch 5 dní max, nebo obden mi radil dr.
Ahoj já jsem dnes dostala canesten mast, canesten tablety, nějakou tabletu spolknout a doporučení na vyplachy rosalgin. Bylo mi receno, ze při silně mykoze mám udělat jeden výplach ráno a jeden večer…pry klidne jen do 250ml vody pul pytlicku. jinak vydržet v tomto režimu alespoň 2 dny…
@Aletheia hele me to trapi uz x let.. At menim stravu. Beru/neberu HA, proste vsechno mozny jsem zkousela, ale kolikrat mi prijde, ze se na me nekdo blbe podiva a je to tu.. Primo zanety to nejsou, pac vsechny vysledky ok, moje gynekolozka je vrchni operater pro karcinomy cipku a zkusila na me vse mozne, k tomuhle se docela upiram, pac u me jde o tzv. vaginalni diskomfort, vyse uvedeny Femigel teda katastrofa, no uvidime, co ten Rosalgin.
Pouzivam kdyz se vytok objevi, jako takova prvni pomoc, at je to rychle pryc. pak hned canesten.
porad urcite ne!
jestli se ti to vraci, problem bude jinde…
prelecil se i partner? (staci mazat canesten taky)
co tvoje strava?? (heslo pro google je protikvasinkova dieta)
@Banshee píše:
@Aletheia hele me to trapi uz x let.. At menim stravu. Beru/neberu HA, proste vsechno mozny jsem zkousela, ale kolikrat mi prijde, ze se na me nekdo blbe podiva a je to tu.. Primo zanety to nejsou, pac vsechny vysledky ok, moje gynekolozka je vrchni operater pro karcinomy cipku a zkusila na me vse mozne, k tomuhle se docela upiram, pac u me jde o tzv. vaginalni diskomfort, vyse uvedeny Femigel teda katastrofa, no uvidime, co ten Rosalgin.
to může být cokoliv, jíš příliš kyselého, nebo naopak sladkého, slabá imunita.. Jenom tak to určitě není a rozhodně to není jenom o antikoncepci. Hele máš to poprvé tak se drž těch 5 dní, psychika taky udělá hodně a když to vzdáváš už předem a přemýšlíš nad tím používat to pořád…
hele drž se rady, a uvidíš jak to dopadne. Každodenní výplachy ti v žádné případě zdraví nepřinesou, ano, nebudeš mít výtok, ale taky si zničíš vše dobré a to budeš o výpaších až do přechodu? ![]()
Děvčata když říkám všechno, tak všechno
Žijeme ve světě Googlu. Moje mami na to trpí taky a zřejmě je to způsobeno hormonálními výkyvy a u nás v rodině je to dědičné. Navíc o každodenních výplaších tu nikdo nemluvil.
Ale dobrý, já vás chápu, taky se vždycky snažím poradit ![]()
Máte prosím někdo zkušenosti s vaginálními výplachy??
. Nevím, čím to může stále dokola být. Přeléčená Canesten+canesten tabletou, na gynekologii vlastně nic nenašli
.
.
Poslední měsíce trpím na časté vag. výtoky
Otravuje mě to!! Jsem zoufalá!!
Narazila jsem na Rosalgin výplachy, lékárnice mi je na 5dní doporučila a pak prý už nemusím.
Jenže jsem četla, že by se výplachy měly dělat každý den/večer po sprchování
Používáte někdo pravidelně, prosím. Děkuji