Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky i netěhulky,
chci se jen zeptat, dnes jsem 27+4 tt a zatím jsem přibrala 4 kg, není to málo? Nikdy mi nebylo špatně, nezhubla jsem ani deko, první kilo jsem přibrala ve 20 týdnu.
Na druhé straně mi to vůbec nevadí, spíš naopak, jen že jsem v knihách četla, že ve 28 týdnu je normální 9kg navíc.
Díky moc, Helča
Ahoj, ja jsem do patyho mesice taky moc nepribirala, naopak ve druhem mesici jsme mela o kilo mene..nejvice jsem toho nabrala ve finale . Dohromady 10 kilo, byla jsem moc rada , protoze mam krecove zily..Netrap se tim, ja jsem si taky neustale rikala, jestli to neni malo, ale pak to fakt rychle naskakalo..
AHoj Zuzana
Ahoj, ja jsem ted 28+3 a od zacatku jsem pribrala 8 kilo. Nekdo mi rika, ze je to malo, ze ony pribraly mnohem vice. Je to hodne individualni, nejvice se pribira v poslednim trimestru, takze se urcite dockas. Hodne stesti.Linda
Ahoj Heli,
nic se neboj z vlastní zkušenosti ve tvém týdnu jsem vážila stejně nejvíce jsem přibrala mezi 30-34 tt, celkem 9 kg myslím si, že i díky váze jsem se cítila celé těhotenství moc dobře, a kdyby mi nepraskla plodová voda tak bych snad neporodila dodnes.
A má to i své výhody i po porodu hned z po příchodu z porodnice jsem měla svou původní váhu takže žadné diety a kupování nové garderóby.
Kamarádka má známou, která v těhotenství přibrala jen 6 kg a naprosto zdravé mimi.
Je to opravdu individuální.
Přaju Ti jen to nej
Quatro
Ničeho se neboj já za celé těhotensví přibrala jen 3 kg celkem. A kamarádka zase 22 kg. Je to u každé ženy různé. Já čerpala ze svých rezerv a přibrala málo a ona byla hodně moc hubená a přibrala hodně.
A naše holky byly po porodu úplně v pořádku se správnou hmotností. Moje 3500 g a její 3350g obě 50 cm.
Tak žádný strach, hlvně že mimi roste.
Užívej těhulkovství. Ahoj Nikol
Já jsem také do toho pátého měsíce moc nepřibrala, asi jen 6 kg, ale ke konce těhotenství jsem měla 25 kg na hoře, teď to taky nemůžu schodit. Kamila
ahojky, vůbec si s tím nelam hlavu.Já jsem za celé těhu přibrala pouze tři kila a narodila se mi zdravá holčička 3.44kg a 53 cm a já mám po šestinedělí dole 10 kilo .Pokud se cítíš dobře a roste ti bříško tak je to OK.Užívej těhu a přeji krásné zdravé miminko.Milča
Ja pribrala dohromady 22kg. Nejvice vsak posledni 2mesice. Mela jsem strasnou chut na sladke, taky se mi narodila holcicka, rika se , ze holcicky maji rady sladke. Behem pul roku jsem vse shodila. Nedrzela jsem zadne diety, necvicila jsem, proste permanentni nedostatek spanku. Zavidela jsem maminkam co skoro vubec nepribraly, po porodu cisarem jsem si pripadala, jako skrin a to previsle bricho no hruza. Takze si z kil nic nedelej a uzivej si ahoj
Jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto debatu a nemusím čekat na odpovědi. Jsem ve 20 tt a přibrala jsem asi půl kila. Nemám vůbec na nic chuť ani hlad, jenom se láduju ovocem a zeleninou. Připadám si divně, při prvním těhotenství jsem touto dobou měla už +11 kilo. Trošku mám strach, že jestli nepřiberu, nastanou zdravotní kamplikace. Vždycky když se dostanu pod 53 kilo, dostanu třesavku a bolí mne žaludek a dvanácterník. No, snad tělo ví, co dělá. Holky, když nebudu mít tukové zásoby, budu moci kojit? Budu na to mít dost energie? Toho se nejvíc obávám, chtěla bych kojit jak dlouho to jenom půjde. Jak na tom byly ty z vás, které přibraly třeba jenom ta 3 kila?
Ahojky, ja sice při prvním těh. nabrala 14kg a teď při druhém 9kg (čekám každým dnem porod), ale tvorba mléka nezávisí ani tak na tukových zásobách, jako spíš na dostatečném přísunu živin a tekutin…,vždyť to určitě znáš. Ja jsem kojila rok, pak jsem to sama skončila. Takže si nelam hlavu tím, že jsi málo přibrala, já bych naopak byla radši, že pak nemusím tolik shazovat
. Takže hezky si užij zbytek těhotenství a hlavně krásné a zdravé mimi. Katka