Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj no velmi zajímavé téma tak přidávám své míry i já ,před těhu 165cm a 48 kg během těhu jsem se vyšplhala na 67 kg což je 17kg,ale jenom porodem jsem 10kg schodila a pak už ten zbytek šel během třech měsíců dolů ,ted mám 50kg,ale spokojená rozhodně nejsem ,když se po:,–(ím v pase mi tam cosi přečuhuje přes kalhoty a nohy ty jsou samá celulitida
,ikdyž možná vypadám hubeně tak to zdaleka není tak krásný jak to vypadá oblečený bohužel
,ale manželovi se líbím a jak psala Janina cvičit se asi nepřinutím a ani možná nechci hlavně ,že jsme zdraví
.S pozdravem Eli
Holky, holky, já bych chtěla mít vaše míry!
Ještě před 8 lety, v 25 letech jsem se držela ne nějakých 65-70 kg při 167 cm, takže žádná hubená holka, ale ještě to šlo… Pak to nějak šlo nahoru, jak jsem chlapovi vyvařovala, já mám taky jídlo ráda. Pak jsme se rozešli a našla jsem si ještě většího jedlíka a tak jsem se dostala na 85 kg!! A to podotýkám, že jsem celá léta chodila pravidelně cvičit, tak 2× týdně. Jenže já hubnout neumím a mám ráda jídlo, sladké taky
Pak jsem předloni otěhotněla, to jsem měla těch 85 kg a dr mě varoval, ať si dám na váhu pozor, abych neměla nějaké zdr. problémy. Tak jsem se snažila, hlavně ze začátku jsem se hlídala, snažila jíst zdravě a chodila cvičit ještě v 7. měsíci. Tak se mi podařilo přibrat jen 10 kilo (alespoň pro mě to byl úspěch), po 3 dnech v porodnici bylo dolu 5 kilo, když mě pouštěli celkově 6. den, tak bylo dole všech 10 kilo. Ale pneumatika a hlavně oslabené svalstvo samozřejmě zůstalo. A je do teď
. A od té doby jsem nezbubla, prěstože plně kojím a v noci snad víc než přes den. Ale už jsem se přestala tak hlídat v jídle, prostě je to silnější než já a ke cvičení jsem se ještě nedostala, na cvičení doma jsem nikdy nebyla a nikam ven se nedostanu, u nás na vesnici ani nic není. Nejsem se sebou spokojená, do zrcadla se radši nedívám. Bojím se, že už to lepší nebude ![]()
Po přečtení mého příspěvku se snad hodně z vás bude cítit hubená…
Eli+Sabinka 4M
Ahojky,
tak já jsem měla před těhu 164cm a 52kg a teď po 2 porodech se mi váha vrátila na 55kg…takže spokojenost? omyl- taky na sobě vidím nedostatky
, ale fakt jsme se naučila mít se ráda. Před dětmi jsem měla patrně dokonalou postavu a byla jsem stejně nespokojená…kdežto teď, hlavně pokud jdu poboku s dětmi hážu starosti o postavou za hlavu…
Jo a hlavně se nesnažím srovnávat s mladýma holčinama
…No a další věc je, že mě dost uklidnuje, že manžel má po dětech taky trochu bříško
![]()
Iriss+2kluci
Ahoj holky!
Tak myslím, že vedu. 170 cm a 94 kg před otěhotněním. To je palba, co? Teď jsem ve 12tt, mám nahoře zatím jen kilo, jsem zvědavá, kdy přelezu metrák. Vždyky jsem si držela tak 70kg, ale přišly zdr. problémy a doktoři mě začali dopovat hormonama. Přibrala jsem 20kg za jedinej rok. Ale radši budu zdravá a tlustá než hubená a nemocná.
Tak kilčům zdar a miminkům zvlášť! ![]()
Ahoj, puvodne jsem ani nechtela prispivat, ale nakonec nektere prispevky rozhodly, ze taky napisu.
Ted jsem 1,5 roku po porodu mam 164cm a 52-53kg. Coz je zhruba vaha jakou jsem mela v 18 letech (ted je mi 32:) Od te doby az do otehotneni jsem nabrala 15kg takze pred otehotnenim jsem mela 67kg-nutno podoktnout, ze me to teda nijak zvlast netrapilo
...... teda mozna na zacatku tehotenstvi jsem mela trochu mene, protoze pred otehotnenim jsem (samozrejme:) vy:,–(ila antikoncepci a vaha sla okamzite dolu. Pri tehotenstvi jsem nabrala 10kg, ktere jsem do tydne po porodu mela dole a od te doby jsem hubla a hubla. Bala jsem se , ze priberu az prestanu kojit, ale nastesti dobry ![]()
Ale jako povzbuzeni pro vsechny tehotne a snazilky, musim napsat, ze ted po porodu vypadam mnohem lip nez pred tehotentsvim!!
Fakt je, ze cvicim (ale ne nijak intezivne asi tak 1 max. 2× tydne posilovna, semtam jdu behat nebo na squash -tak 2× mesicne) Rekla bych, ze jim docela normalne, teda „nepreziram se“ a nijak masivne nemlsam, i kdyz cokoladka obcas samozrejme probehne ![]()
Nepropadejte panice, urcite neplati, ze deti „vam nutne znici postavu“ hodne zalezi i na vas ![]()
Jana
Fakt jsem ráda za všechny vaše příspěvky.
Jestli je tu ještě někdo kdo chce něco připsat tak to udělejte. Děkuji.
ahojky, tak se k vam taky pridam. Moje normalni vaha byla tak 70-75kg na 175 cm, pak sem prestala brat antikoncepci a kila sla rychle nahoru. Po 10 mesicich snazeni o miminko sem mela 87kg, tedy moje vychozi vaha pred tehu. Ted jsem 22+6tt a mam 9kg nahore. Pritom nemuzu rict ze bych nejak moc jedla, ale jelikoz jsem na rizikovem tak nemuzu cvicit a jsem skoro porad doma, mam jen omezene vychazky a v zime mi doktorka rekla at sem radsi doma protoze hned nastydnu. Kdyz prijdu do poradny tak samozrejme narazky na pribivajici kila, ze se mam krotit a ze bych mela celkove pribrat tak 10kg, ale co mam delat, to uz mi nikdo nerekne, prece ted nebudu drzet dietu, kdyz miminko potrebuje rust.
ahojky,
tak ja jsem v puberte mivala 75kg pri 177cm,byla jsem desna matrona.pred tehu jsem mela 65kg, a nabrala jsem na77kg.ted mam pulrocniho chlapecka a mam zase65kg.bricho by chtelo zpevnit,ale nechce se mi cvivit ![]()
jinak jimvsechno na co mam chut.zhubnete tim ze na to nebudete myslet a jezte nekolikrat denne.
Ahoj holky,
mám půlroční holčičku, a před těhu jsem při výšce 169cm vážila 53kg. Do porodu jsem přibrala 10kg a nyní jsem na své původní váze, jen to tělo není jak bývalo. Musím se donutit do cvičení, ať zpevním aspoň to bříško, co zůstalo.
Hodně úśpěchů při hubnutí, a spokojenost, i když to nepůjde… Mějme se rády takové, jaké jsme.(i když je to někdy těžké).
Janka
Ahoj holky,
hledala jsem alespoň jeden příspěvek, který by pasoval na mě…tak se holt musím „pochlubit“ já ![]()
Mám 176cm a momentálně 50kg. Před otěhotněním jsem měla 56kg, což všem přišlo hrozně málo, ale já byla tak nějak spokojená- mohla jsem si obléct vlastně cokoli, co mě napadlo (tedy až na nějaké modely vyžadující řádné poprsí
). V těhotenství jsem přibrala 10kg a dalo mi to celkem práci - jedla jsem snad za všechny u nás v baráku
- ne cíleně, ale ty chutě se nedaly ošidit.
Z porodnice jsem přijela o 9kg lehčí - tedy 1 kg symbolicky nahoře. Malý byl plně kojený do 7měsíců (opravdu jsem se vzorově stravovala už jen ze strachu, že přijdu o mlíko), od narození nádherně spí, celkově je moc hodný, takže jím, kdy se mi zachce, ale já šla s váhou takhle nešťastně dolů…
Přibrat zkrátka nejde, i když jsem v psychické pohodě, ani „prožrané“ Vánoce mi nic nenechaly…
Přestávám kojit, tudíž se utěšuji, že teď TO přijde a já zanedlouho poznám i v džínách, že mám taky nějaký zadek ![]()
Můj přítel sice zamačkává slzu v oku, když vzpomíná na mé ženské tvary, ale je rád, že jsme všichni zdraví a je si jistý, že co nevidět, vrátí se mi má „ženská forma“ ![]()
Hlavy vzhůru holky, fakt jen některé z nás jsme se sebou spokojené… hlavně udělejme spokojené ty naše broučky a lásky!
Ahoj Violet,
taky jsem psala, že mám opačný problém než většina mamin z této diskuze. Jsem sice na svojí původní váze 56kg (na 170cm), ale přesto mi okolí tvrdí jak jsem hubená (a vážně to nemyslí v dobrém).
Jednu dobu jsem měla 53 a to už jsem i já cítila, že je málo, ale stejně jako Tobě se mi nedařilo přibrat ať jsem jedla cokoliv. Když jsem skončila s kojením, trošku se to spravilo.
Co se oblečení týče, jsem spokojená, manželovi se taky líbím (nebo se tak tváří:), ale občas si připadám jak podvyživená díky narážkám okolí…
Je ale pravda, že ty narážky mají právě ti, co nejsou se svojí postavou spokojení.
charlieep,
dost mě štvou i řeči, že se mám nejlíp, že já si můžu obléct cokoli ![]()
(hlavně od kamarádek, kterým po porodu zůstaly nějaké ty faldíky na obvyklých místech a musí je maskovat).
Vždyť to také není pravda - pokud mám zdravý rozum a doma zrcadlo, neoblíknu se do minitrička, po kterém kamarádky touží, aby se vyjímala má žebra a žádná prsa ![]()
Ahoj Violeta a Charlie!!
Já jsem taky z těch , které by chtěly přibrat,ale nějak to nejde.. Dokonce jsem si dala i předsevzetí do roku 2006, že trochu-cca 3 kg přiberu.
Před těhu jsem byla vždy hubeňour 174 cm a 56-57 kg, v prvním trimesrtu jsem se „problila“ až na 54kg, ale pak to už bylo lepší- do porodu 18 kg nahoře. Z poirodnice o 6 kg mín, po šestinedělí další 4kg, takže zbývalo cca 6-7. Nejlíp jsem se cítila a vypadala, když jsem měla asi 60 kg, ale 14 m kojení, nevyspání a stálém nošení ubrečené dcery jsem byla na 52- dost hrůza. Teď má dcera 2 roky a já 55kg,ale pracuju na tom::)))))))))
Kojící podprdu 75C jsem „obrečela“ a uložila hluboko do skříně, protože teď vlastně žádnou podprdu nepotřebuji:))))))))))))))
SARA
ahoj,tak ja se taky nesmele pridam,i kdyz nerada ![]()
Ja jsem pred otehotnenim mela 180cm a 60kg.Drzela jsem se to dlouho,nekdy to haprovalo a sla vaha jeste dolu 58-56,to uz bylo fuj.S prominutim jsem zrala jako zavodni jidelna,tunu sladkeho,pribirani se nekonalo.No ke spokojenosti mi vyhovalo tech 60,min ne.V tehu jsem nabrala necelych 10kg,i kdyz jsem celou dobu lezela a jen jedla.S porodnice jsem dojela se +2kg,do 14dnu pryc,pak sla vaha jeste niz.Pak se to tak nejak zase po case ustalilo..a pak nastalo co co uz jsem tu popsala a protoze si clovek nema stezovat,ja pribrala sup rub naraz 10kg.Nerikam,ze jsem pribrat nechtela,ale tak rychle a tak naraz…nerikejte,ze ma co chtela a k jeji postave je to dobry,vim,ze co skuhrat nemam,ale i tak jsem nespokojena
tech deset kg je moc a ac ted jim malo(na muj vkus)vaha dolu nesla-dr.rekla,pry antikoncepce,dala novou,ale beru jen par dnu.asi to bylo vse se vsim,konec kojeni a HA.Jenze nevlezu se do obleceni a na nove kalhoty uz prachy fakt nejsou
![]()
Nechtela jsem to ani psat,protoze vim,ze ma vaha neni tak vysoka(a nechci tim nikoho deptat,hlavne to ne!
),ale vzdy jsem mela problem pribrat,porad do me nekdo rypal,ze urcite nejim,ze to schvalne…a ted zase naopak.Kdyby mi to aspon zustalo hned po mimco,ale ono to na me skocilo rok po porodu(a jeste si prijdu,ze nejsem v tak dobre psych.pohohode,takze by to melo byt na opak)..No jde videt,ze i relativne „stihle“ muzou byt nespokojene ![]()
Ale moc se mi libil prispevek-radej tlusta a zdrava nez nemocna,nebo tak nejak a s tim souhlasim.radej zdrava maminka zdraveho ditka nez spokojenost s postavou..
Any
Ahoj holky,
http://www.disneyanaexchange.com/…LI-Ariel.jpg
já během těhotenství přibrala 22kg a porodem shodila jen 8kg. Teď jen omezuji večerní jídlo a to tak, že jsem si dala na lednici svou fotku, kdy jsem byla ještě holka k nakousnutí a když se k lednici blížím, hned mě chuť na vše přejde. ![]()
Gabka