Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takový problém, nejsem vůbec spokojená se svojí postavou. Já vím, nehodí se to sem, ale chci se zeptat zda to má někdo podobné.
Než jsem otěhotněla, tak jsem se svojí postavou vůbec nezabívala, ale teď si připadám příšerně tlustá a nehezká. Taky někdo trpíte tímto problémem?
Já když se podívám na ostatní maminky co vozí kočárky, tak mi přijde že nemají žádnou cejchu tak jako já, jako by to prostě s porodem z nich všechno spadlo.
Pochlubte se kolik která vážíte při své výšce.
Já mám 158cm a váha 65kg.
Děkuji za uklidnění.
Verunko, já bych spíš než na váhu a výšku koukala na míry. Každá jsme jiná postava. Třeba já měla před otěhotněním 164 cm a 50 kg, ale v pase jsem měla 70 cm a moje stejně vysoká kámoška, co vážila o 10 kg víc, měla 65. Ale zase měla víc přes boky. ženská postava se dělí na jablko (větší břicho, úzké boky a štíhlé nohy) a hrušku (úzký pás, ale větší pozadí a silnější stehna). Ta postava je dána geneticky a jde např. zhubnutím a cvičením trochu změnit, ale ne úplně.
A tobě zůstalo bříško po porodu?
Uklidním tě, mám pneumatiku, obrovské pozadí, ohavná stehna. Před těhu jsem měla na svých 158 cm 49 kilo, teď mám tak 58, což je o deset víc. Do ničeho se nevejdu, spousta věcí mi nesluší, připadám si fakt hnusná. Tak jsem dnes učinila obrovské rozhodnutí, začala jsem hubnout
Už nekojím, tak si můžu dovolit na:,–(it dietu. Posnídala jsem tedy bílý nízkotučný jogurt, poobědvala rybí filet se zeleninovým salátem, vypila dva hrnky mátového čaje a leju do sebe vodu bez bublinek (snad se alespoň trochu zlepší ty šílený dolíčky na stehnech). Ten jablkovej koláč, kterej jsem včera upekla na nátlak manžela, leží v kuchyni a fakt jsem se ho netkla. Včera jsem jedla naposledy v pět hodin a když mě v osm večer honila mlsná, dala jsem si jablko (místo toho koláče)
Ve středu jdu cvičit, tak doufám, že brzy nebudu vypadat jako Věstonická Venuše.
Takže, jsem na tom stejně, neboj.
Ivča_K
Ahoja, já Tě potěším i nepotěším.
Já měřím 170 cm a vážím přesně 60. Před těhu jsem se pohybovala mezi 56-58 kg a teď mívám večer i 61 kg. V pase jsem mívala 70-71, teď 74. Pupek mám, i když je Matýskovi přes rok. Teprve teď jsem se rozhoupala a začínám chodit trochu cvičit. Ale hlavně, mně ta kila skočila až teď, po skončení kojení. Snad během měsíce skočily 3 kila.
Dřív jsem si dala klidně v deset večer dva plné talíře francouzských brambor (mňam) a byla jsem furt stejně hubená. Teda hubená, vel. 38.
No a teď se krotím, opravdu se nepřejídám a držím to taky pořád na stejné váze. Jo, holt časy se mění ![]()
Každopádně si neslibuju, že bych se nějak spravila. I když jde jen o pár kilo, nevejdu se do žádných dřívějších sexy džín a o sexy tričkách ani nemluvě. Jak je to krátké, jde to z domu ![]()
Mám v baráku sousedku (její míry bohužel nevím), ale ta před těhu byl hubená a krásná. Po těhotenství měla břicho jak já v 5.-6. měsíci a doteď je pěkně zakulacená celkem všude. Víš, ona taky měla oproti mně obrovské břicho, že se jí všichni smáli, že bude mít trojčata. To se na ní asi taky podepsalo.
Každopádně jsme se spolu shodly, že je to fuk. Těch 60 se snažím udržovat a ani se nesnažím to moc schazovat. V létě stejně nosím ráda volné šaty, tak co. Naštěstí jsem nikdy nebyla na moc sexy upnuté věcičky, takže teď tolik nelituju.
No a Mates za to určitě stál ![]()
Žádnej stres, po druhým dítěti to bude horší
![]()
tak tímto problémem objektivně netrpím. 167cm, 59 kg, momentálně v 16 týdnu. dcera má 2,5 roku a patřím k těm, co z nich po porodu všechno spadlo. subjektivně si ale taky připadám nevzhedně, oplácaně - i když pro mnohé je má postava nedostižným snem. Ber to tak, ne každá má to štěstí a ty, které ho mají si na sobě stejně něco najdou ![]()
Ty problém s váhou nemáš, možná jen s pevností postavy, a to lze napravit jen cvičkem, dieta to spíš zhorší. Tak - to jen na osvěžení teorie, kterou určitě znáš. Já jsem taky cvičenec teoretik, dokopu se jen když hoří.
ani to kolikrát ne
![]()
cvičení zdar a vůli dvojnásob!
elda
Ahoj Verunko (jsi taky Verunka, jako Tvoje dcerka? - jen abych Tě oslovovala správně:))
Já mám opačný problém. Při těhu jsem nabrala 20kg, ale bylo to i tím, že jsem hodně zadržovala vodu, takže po porodu a pár měsících kojení jsem byla zpět na původní váze, ALE: manžel pochází z boubelatější rodiny (tím myslím, že jeho maminka je sice malinkatá, ale má určitě víc jak sto kg) a to je ten problém.
Tchyně se mě ustavičně snaží vykrmit a pořád mě otravuje s tím, že jsem hubená. Přestože bydlí v jiném městě (naštěstí:), tak mě tím po čase nahlodala natolik, že jsem si připadala jako chodící smrtka. Musela jsem sama sebe (manžel je se mnou spokojený, nebo se tak aspoň tváří) přesvědčit, že to tak není.
I když jsem se snažila si to moc nebrát, mrzí to. Teď už je mám na háku a i když nejsem se svou postavou spokojená na 100% (ach,ta prsa:)), jsem v poho. Takže jde hl. o to, aby ses s tím zkusila nějak srovnat Ty sama, sem tam si zašla ke kadeřnici, či tak něco a pokud se budeš cítit Ty hezká, tak okolí ať si … trhne:)
Měj se pokud možno hezky a hl. „ciť se hezká“ ![]()
CH.
Ani nevíte jak jste mě potěšily.
Mě právě taky během těhotenství říkali, že mám břicho jako kdybych měla mít dvojčata, ale bylo tam jen jedno. Taky jsem během těhotenství přibrala 23kg, což je fakt hodně, ale mě tenkrát nepřišlo že bych se nějak přejídala nebo tak něco, mě už ke konci přišlo, že přibírám i po vodě.
Fakt mě dostalo, že po druhém dítěti to bude ještě horší, je to pravda, ale o to je to horší si to přiznat.
Děkuji, jsem ráda že v tom nejsem sama, asi si teda dovedete představit jak mě to trápí.
Dřív jsem byla zvyklá nosit všechno upnutý a trička na ramínka a tak a teď? Všechno volný,aby byly špeky co nejmíň vidět.
![]()
jen vás utěším, abyste věděly, jak moc špatně na tom jste - mám 165cm a 77kg.
Je dobře, že to chcete zarazit v začátku, ale prosím neberte to jako tragédii, mít dvě tři kila navíc.
Jinak stará známá pravda je, že večer budete vždycky vážit víc než ráno a to i v řádu kila dvou! Takže to je neobjektivní. Já se vážím zá:,–(ně ráno, než se najím a napiju a až si dojdu na WC a svléknu se zcela, aby podmínky pro vážení byly pokud možno stejné.
Ono se to na jaře zlepší, zima je n aváhu prevít. Ale hlavně nedepkujte, není proč
Můj manžel? Tak ten my může o postavě vyprávět. On má 120kg, ale on je v pohodě, netrápí se tím, jeho matka taky tak , otec taky a jeho dvě sestry pod stovku taky nejdou. Říkají, že jsem oproti nim moc hubená, ale já si tak nepřipadám.
Bříško je vidět, ale jen když sedím, když stojím, tak není vůbec nic poznat je naprosto ploché, ale ne vypracované takové ochablé. Potřebuju cvičit, já vím, ale jak se dokopat? U mě jídlo není problém, já moc nejím, sem tam do něčeho zobnu a pak jím až s manželem když přijde z práce to je v půl čtvrté, pak už nejím a když tak jen ovoce nebo zeleninový salát. Ale kila nejdou vůbec dolů.
Manžel je s mojí postavou celkem spokojen, říká, že nejsem tlustá, jen že potřebuju zpevnit břicho, tak já nevím.
Ahojky,
něco pro zasmání- mě hodně pomohlo kojení, to kila šla dolů sama. Po kojení najednou šup a asi taky 3kg nahoře, a to jsem musela jídlo hooodně omezit. Pořád jsem se snažila zhubnout a nějak mi to něšlo, místo toho jsem přibírala, no a potom jsem zjistila, že jsem těhotná !!! Při prvním jsem nabrala asi 13kg a to jsem se vůbec nemusela omezovat, zato teď jsem měla ve 28tt už 12kg, tak se musím hodně hlídat (min.1ovocný den v týdnu), zatím se to drží, ale uvídíme. No jo no, časy se mění, jsem zvědavá co bude po porodu, jestli to vůbec ještě někdy shodím. Takže se tím netrap a jak psaly holky snaž se „cítit hezká“ a něco alespoň málo pro sebe dělej, psychika dělá divy.
Sendy
Tak Verunko, já jsem sice podle váhy hubenější, ale to břicho mi leze i ve stoje. Když sedím, tak tam mám tři pěkné mišelinky ![]()
Břicho nemám, jen když se hodně zakloním, ale tak bohužel venku nechodím. Takže se budu snažit aspoň zpevnit to břicho, když už nic jiného.
a pa M.
JO a pokud máš takov pěkné boubelaté zázemí, určitě je to lepší, než jaké tu popisovala Charliee.
tak já mám 174 cm a 77 kg.
A taky žiju, nikdy jsem nebyla Twiggy a už to neřeším. Víš, důležité je mít sama sebe ráda, být spokojená. Proč si říkat, jak jsem tlustá a škaredá, pak se tak budu i cítit. Kolik žen si tohle myslí a při tom to vůbec není pravda. Je lepší být veselý a hlavně šťastný, bez ohledu na kila. Život je příliš krátký na to, abychom ho ztrácely zbytečným stresováním se!
Ahoj,
jo,jo,postava.
Já měřím 174cm,před těhu jsem vážila60 kg.V pase jsem mívala 62 cm,je pravda,prdýlka a stehna zrovna „štíhlá“ nebyla,ale oblečením se to dalo maskovat.
Teď,měsíc po porodu asi zakryju všechna zrcadla a budu chodit jen do hustého lesa,bez lidí.
Ale moje sestra je cvičitelkou aerobiku,sama rok po dítěti a nikdo jí to nevěří.Má hezčí postavu než před tím.Těhu jí trochu vymodelovalo tvary a cvičení to upevnilo.
Ségra tvrdí,že žádná dieta postavu po těhu nezmění,chce to zpevňovat.Prý stačí pomalu,jednou týdně zajít na hoďku a půl na cvíčo a každý den,tak 2×denně se nejdřív rizehřát-stačí 2-3min.skákat jak šašek,pak lehnout na zem,udělat 10-20 lehsedů(ze začátku míň a přidávat) a pak na zádech jezdit cca 5 min na kole…
Prý se těhle 2*10 min.denně za 14 dní projeví.
Tak nevim,ale po šestinedělí to zkusim…
Ahoj.
Nikdy jsem nebyla žádná štipka a nějak jsem se nesnažila cíleně hubnout. Jídlo mám ráda, ale přežírat se nemusím. Sport jak kdy. Nevadí mi turistika, plavání, před těhu jsem chodila na rekreační aerobik ( před těhu je vlastně před svatbou, pravděpodobně jsem otěhotněla o svatební noci
).
Takže jsem se dostala na přijatelných 56 kg při 155 cm (i podle BMI je to ještě v normě). Moc jsem v těhu nepřibrala, ale také jsem nekojila, takže kila dolů moc nešla (nejdou). Mým cílem bylo původní váze se přiblížit - nyní 58-59 kg. Větší snažení odkládám po druhém těhu.
Myslím, že skutečná váha není až tak podstatná, spíš jak se člověk cítí, je spokojen - nespokojen sám se sebou… Některé baculky nosí pár kilo navíc velmi elegantně a hlavně vypadají spokojeně a šťastně.
Beruška
Ahoj holky,
já mám spíš psychický problém teď v těhu. Měřím 180 cm a vážím 80 kg, žádný drobek, ale vyloženě tlustá nejsem (díky bohu za tu výšku). Moje drahá máti mi v pubertě vyrobila pěknou schízu, když mi neustále opakovala nejez, budeš tlustá, koukej jak vypadáš (vážila jsem 63 kg/180 cm). Teď jsem ve stavu, kdy se na sebe nejsem schopná podívat do zrcadla, když jsem nahá a jakákoliv nevinňoučká poznámka na mou postavu mě dohání k slzám. Začínám 10 tt a nejvíc, opravdu nejvíc se bojím jít k doktorovi do poradny, kde mě budou VÁŽIT a SLEDOVAT přírustek. Ach jo… ![]()
Mějte se. Pavla