Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já taky něco přidávám ![]()
Pře těhotenstvím 59/60kg 164cm. Během těhotenství jsme nabrala na 74kg. Břicho jsem měla jak dva velký melouny-fakt bylo velký…ale doktor mi řekl, že mám hodně plodovky a taky že jo, když mi píchli vodu, bylo to k nezastavení ![]()
Po příchodu z porodnice jsem měla deset kilo dole, teď mám asi tak 63kg, ale problém je v tom, že při těhotenství se mi dost rozšířila pánev a tím, že mi nakonec museli udělat císaře, mám trochu volnější bříško. takže podle mě to není o váze, ale o tvaru postavy. Prostě se musí začít cvičit ![]()
Je pravda, že teď moc nestíhám, ale musím se aspoň někdy za čas dokopat.
Klára
Ahoj holky,celkom sa to dobre cita
ked viem,ze nie som sama co si pripadam naprosto otrasne a priserne tucna.Pred prvym tehotenstvom som pri vyske 172cm mala 51kg(fnuuuuuk kde su tie casy
)pribrala som 23kg a asi o rok a pol po porode somsa dostala na 59kg.teraz pri druhom tehu som pribrala 20kg a 8mes.po porode vazim 73kg.Fakt to ide hrozne pomaly dole.Nic neoblecem a absolutne nemam chut si kupovat nove veci velkosti 42 ked mam prepchte skrine hmmm ale zial 38
Tak dufam,ze swa casom do toho navlecem.Som si povedala,ze pokial kojim nebudem dietovat ale uz som sa prihlasila na cvicenie pre matky po porode.Tak som zvedava ako to bud evyzerat po 2mesacnej makacke
Pak napisem ci to pomophlo
Drzim maminam palceky a nebojte ono to ide pomaly ale urcite ked sa posnazime nejake tie mensie rifle o par cisiel zapneme!
![]()
Holky,
fakt zajímavý.Pochopila jsem, že je blbost zabývat se svojí postavou, stejně jí ze dne na den nepředělám. Já normálně zírám kolik vás je nespokojených.
Pořád pište ať je co číst.
HOlky s tou váhou je to opravdu zavádějící. Např. já měla před těhu při 170cm výšky 60kg a konfekční velikost 36. Nikdo mi nechtěl věřit, že jsem tak těžká, tak jsem si prostě stoupla u kamarádky na váhu a bylo tam dokonce 61kg. Zkrátka mam těžký kosti a taky svaly díky sportu. Jak možná víte, svaly maj při menšim objemu větší hmotnost než tuk. Takže opravdu o váze a výšce to neni. Když už, tak spíš o těch mírách, jak už tady někdo říkal. Teď si samozřejmě taky připadaám tlustá, mam 70kg.
Taky se přidám. I vlastní babička mi řekla, že jsem TLUSTÁllll
Při 168 cm vážím 72 kg, před druhým těhotenstvím jsem měla 67 kg, což ještě jakš takš šlo. V těhotenství jsem přibrala (hlavně poslední měsíc) díky otokům 23 kg. Zatím jde váha pořád dolů, i když velmi pomalu - za dva týdny asi 1 kg. Jím normálně - na diety mám jídlo moc ráda
. Zatím bylo mým pohybem pouze 3. patro bez výtahu
, ale už přidávám každý den posilování (hlavně břicho) a dlooooouhé procházky s kočárem v poklusu.
Po prvním dítěti jsem taky cvičila - od půl roka navíc ještě 1 - 2 krát týdně aerobic, ale na svou původní váhu 58 kg jsem se nedostala, povedlo se mi 63 kg - bohužel po skončení kojení (ve 2,5 letech
) váha naskákala v průběhu skoro tří let až na 67.
Trochu se hejbat a rozumně jíst určitě nezaškodí, ale pokud postava nebude úplně na jedničku, tak se z toho určitě nezblázním - ty dvě děti za to přece stojí!