Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ja měla malo taky hlavou dolů už od 28tt jinak měla ve 33tt 2170 a při porodu 3420 ![]()
Tak malej měl v 33.tt 1800.g
A jak se narodil měl 2750.g ve 39.tt
Ve 35.tt 2200.g
Takže každé dítko je jiné nemužeme je srovnávat si myslím. ![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes byla taky na UTZ s váhou miminka, jsem 32+1 a Mudra mi řekla, že vážíme kolem 2500g
jsem z toho v šoku, hlavně proto, že prý mimi do porodu může ještě jednou tolik přibrat. Je to teda prý dědičné (já měla 3600g a přítel 4200g) ale já jestli prý budu mít tak velké mimi, tak vzhledem k mé postavě budu mít s porodem problém ![]()
Je to možné že ještě jednou tolko přibere a nebo se třeba už jen trochu s váhou hne ale ne o tolik????
![]()
Ach jo, tak jsem byla na KO ve 33. tydnu a dr. malé naměřila 2 680 g
Měla jste některá taky takový odhad a nakonec jste porodila dítě max. 4 kg? Je to vůbec možné? Náš prvorozený měl tuším odhad 2 200 a nakonec vážil při porodu 3 860 g. Prý proto půjdu možná na vyvolání o 14 dní dřív. Bojim, bojim. ![]()
Ahojky, jsem na tom podobně a jsem prvorodička. Nic si z toho nedělám. Od 12týdne mi všichni říkají, že bude mimi větší, takže už jsem s tím smířená. Jsem 34 a máme necelá 3kg. ![]()
Jo a o vyvolání mi nikdo nic neříkal. Maličký se otočil hlavičkou dolů, což je prý důležité, určitě se nestrachuj dopředu, bude to ok:-) hodně štěstí.
Piki, díky za reakci. Naše je hlavičkou taky dolů, já mám z toho vyvolávání prostě strach, no. První porod šel rychle, od prasknutí vody byl za čtyři a půl hodky venku, tak jsme doufala, že druhý porod bude ještě rychlejší. O vyvolávaných porodech jsem vesměs slyšela, že trvají déle, a já bych to opravdu ráda měla za sebou co nejdřív
Zas ale nechci rodit čtyřapůlkilovýho macka. ![]()
Moje tchýně rodila mého manžela také 4kg a bylo to už druhé miminko. Říkala, že to šlo jako po másle a rychlejší porod nezažila, prý se toho strašně bála a nakonec to bylo prej tak rychlé, že nestačila ani mrknout. První porod 3kg miminka měla zlej, neboj se, třeba to bude podobné. Já nevím, zkus třeba babské rady chodit do schodů, jít na hodně dlouhou procházku, dát sex a možná to zabere ![]()
Oživuji diskusi. My byli včera na kontrole a váhový odhad v 32+6tt máme 2200g. Doktorka říkala, že je prý o týden větší a že mě v žádném případě nenechá rodit 4kg dítě (jsem malá, hubená, úzká pánev…) Takže očekávám taky vyvolávaný porod… ![]()
@ewanka já rodila v 33+3tt a malá měla 2840
. v termínu by měla hodně přes 4kg ![]()
@ewanka Naše měla v 31+6 1750g, byla tabulková. Porod mi nakonec vyvolávali přesně ve 40+0 a měla 2380g
… Takže žádnej stres, je to jen odhad. ![]()
Já rodila 33+6 a malá měla 1610g. Tři týdny v inkubátoru a žádnej med. Važ si toho, že je dítě dost velký, i kdyby tě čekal vyvolávaný porod. Fakt je, že já jí porodila na dvě kontrakce snad během dvaceti minut ![]()
Muj syn mel ve 32tt 1502 g a dle lekarky nadherne tabulkovej, tam je limit 1500 g. Rodila jsem ve 40+6 tt a mel 3850 g ![]()